reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Mój szwagier jest rudy i zawsze się spali przynajmniej kilka razy w sezonie-najczęściej na rybach. Jest rudy od urodzenia, jakim cudem on jeszcze nie ogarnął instrukcji obsługi własnego ciała- przynajmniej w kwestiach reakcji na słońce?

Leżę właśnie w wannie i stary mi przyniósł niespodziewanego drinka i książkę, którą zaczęłam czytać. Jak ja to kocham...

reklama
Ja się opalam od razu na brązowo, ale zima jestem biała

Za to mój mega przystojny brat jako jedyny z naszej trójki ma ciemna karnację, ledwie wiosna się zacznie, a on jakby z Honolulu wrócił. I jeszcze ma mega długie, podkręcone rzęsy, dlatego go nienawidze i kocham jednocześnie
Mój najstarszy brat leje z średniego ze ten jest potomkiem Chingis chana

Mój szwagier jest rudy i zawsze się spali przynajmniej kilka razy w sezonie-najczęściej na rybach. Jest rudy od urodzenia, jakim cudem on jeszcze nie ogarnął instrukcji obsługi własnego ciała- przynajmniej w kwestiach reakcji na słońce?

Leżę właśnie w wannie i stary mi przyniósł niespodziewanego drinka i książkę, którą zaczęłam czytać. Jak ja to kocham...
Dokładnie tak samo jak ja XD niby wiem, ale zapominam

Znalezlismy jogurt w sklepie i bedzie grany po kolacji, jak bedziemy sie pakować. I żel aloesowy. Boze jak to bolalo jak sie tym smarowalam
polecam bardzo za takie zjaranie. Przynosi ulgę.

Załączniki

• 7b801dd7-644d-48a9-8db7-6a23e4fdafdf.jpg
    7b801dd7-644d-48a9-8db7-6a23e4fdafdf.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 56
Dokładnie tak samo jak ja XD niby wiem, ale zapominam
ja kiedys bardzo lubiłam się opalać. Spędzałam na balkonie najgorsze mozliwe godziny. Bez żadnych filtrów a za to z przyspieszaczami. No i latem byłam Mega zjarana zawsze. Skóra po pierwszym opalaniu zawsze schodziła, ale czego się nie robi dla opalnizny. Pamiętam jak jednego roku była to końcówka kwietnia i wyszłam na balkon, czytalam książkę. Slonca jakiegos nie było, raczej takie zamglone. Dziewczyny wieczorem myslalam że się wścieknę. Tak sie spaliłam że nie moglam sobie ze sobą poradzić dreszcze na zmianę z gorączka. Ja przez tydzień nie mogłam wychodzić z domu w dzień bo Mnie paliło. I od tego momentu zrobilo mi się bardzo dużo przebarwień na dekolcie i twarzy bo tylko to było zjarane bo ja nawet nie leżałam wtedy.
I teraz jestem juz mądrzejsza. Do tego jeszcze z wiekiem mi sie jakas skóra taka podatna zrobiła że już wiosna jak tylko troche słońce przyświeci to od razu mam jakies przebarwienia. Więc juz zakupiłam krem 50 i smaruje się pod makijaz na twarz. Nawet dzisiaj to zrobilam a tak naprawdę z domu nie wychodziłam, ale musi mi to wejść w krew ze nie mam 20 lat i trzeba myśleć.

Ostatnia edycja:
Taaaak, mamy zel aloesowy i mega pomógł. Już jest naprawde poprawnie
to jest naprawdę mega. Ja już niczego innego nie chce. Bo te wszystkie inne po opalaniu to ona tak nie chłodziły i jeszcze taka lekka jest konsystencja że nie trzeba rozsmarowywać a wiadomo jak to sie smaruje gdy piecze jak diabli.

reklama
W ogole owulak mi właśnie wyszedl taki jak mam zazwyczaj dzien przed pikiem 🤨🤨 także kolejny cykl poszedł sie j*bać bo starego nie ma, a zresztą ja i tak na ketonalu 🤦‍♀️
Ketonal w niczym nie przeszkadza. Większość leków utrzymuje się stosunkowo krótko w organizmie i nie mają wpływu na starania.
Jezu, dziewczyny, tak sie dzisiaj spalilismy ze starym, ze łazimy po pokoju i wyzywamy sie od idiotow, nie rozumiejac, dlaczego nie ma w naszym związku rozsadnej osoby xD jak Stary obok mnie siedzi to jakbym obok ogniska siedziala. Chyba przez najblizsze dni jesli bedzie seks to jedyny punkt stylu bedzie miedzy nogami xD
Ja jestem tą rozsądną 😁 Ale to z miłości do starego bo on bioły. Ja za to mam śniadą karnację i jestem w stanie się troszkę przypiec tylko za granicą, ale wieczorem lub max nast dnia już jestem brązowa (jak się nie posmaruje kremem).
Wlasnie wzielam 2 ibupromy i mi duzo lepiej
O kurczę, nigdy bym nie pomyślała żeby brać przeciwbólowe na spalenie :O Zapamiętam!
Na pocieszenie: Malbork 2020, kolorowane

Zobacz załącznik 1414264
Ooo to tak podobnie wygląda mój stary po prawie każdym kontakcie ze słońcem. Dlatego na wakajkach to ja go ciągle i ciągle smaruję 50, z tej miłości żeby biedak nie musiał cierpieć. Bo siebie to smaruję pierwsze 2-3 dni, w Polsce chyba prawie wogóle :p No zaczęłam dbać bardziej o twarz, no to buzię posmaruję i ramiona bo kiedyś się tak spaliłam blisko równika że do tej pory widac różnicę w skórze na ramionach. I innym razem też w ciepłych krajach jeszcze jak byłam nastolatką i chciałam się mega zjarać i też wtedy jeden jedyny raz miałam dreszcze, chyba gorączkę i mi niedobrze było. Oj to była nauczka, już tak nie robię, teraz preferuję cień, leżaczek i parasol 😎

Do góry