reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci i telewizja

Wyeliminować się nie da, bo jak już zaczął oglądać, to na pewno przyzwyczaił się i ciężko byłoby mu się teraz odzwyczaić. Myślę, że czas można podzielić tak, żeby połowę tego, co teraz spędza przed telewizorem poświęcić na czytanie bajek. Można dostać w sprzedaży książki, które nie tylko zaciekawią fabułą, ale również będą wykonane tak, ze dziecko chętnie będzie po nie sięgało.

reklama
Mój mały bardzo lubi bajki i jakby mógł ogladał by cały czas. Jednak na to niepozwalamy. Jest jeszcze na tyle mały że bardzo chętnie chodzi na spacery z nami, na plac zabaw. A jak jest brzydka pogoda to często w cos gramy. Staram się znaleść mu zawsze jakieś zajecie. Nie powiem że w ogóle nie ogląda ale statam się to ograniczyć do 0,5h dziennie. Jak juz oglada bajki to albo na płytkach albo na mini mini tam są nawet wzgledne te bajki i na szczęście nie zna innnych kanałów z bajkami.

Dlatego ja teraz zwracam tez uwagę czy w przedszkolu, do którego chodzi moje dziecko jest tv itp... Nie chcę, żeby się przyzwyczajało...

Ograniczaj! My w ogole nie mamy telewizji, wiec problemy nie ma, czasem tylko obejrzy bajke na komputerze, ale naprawde sporadycznie. I tak jest lepiej, moim zdaniem telewizja zabija wyobraznie, zamiast ja ksztaltowac.

Masz dużo racji Muffinko, ale....
No właśnie,dzięki mądrym programom w tv moja córka - wielka fanka dinozaurów- wie jak każdy z nich się poruszał, jakie miał zwyczaje, jak polował.Obejrzała też kiedyś relację z Bałtowa i to ona nam o tym parku powiedziała.Przydało się bo dzięki niej tam pojechaliśmy.Oprócz tego uwielbia oglądać Dorę na Nicku- to bajka ucząca języka w sposób akceptowalny i przyjemny dla dzieciaków.
Bardzo lubi też programy na Animal Planet- zwłaszcza o rasach psów i naprawdę duzo z nich zapamiętuje.
Oczywiście w wakacje nie ogląda prawie wcale ale kiedy jest chora albo zbiera się do przedszkola coś tam sobie włączy.Jednak nie wyobrażam sobie,żeby miała telewizor w swoim pokoju.

Do góry