reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowy kącik i akcesoria

reklama
A ja jednak kupię teraz na allegro ten z aventu.Jakby co to potem sprzedam tez na allegro.Widziałam dziewczyny na połozniczym które po porodzie nie miały pokarmu i dziennie po pare godzin odciagały powietrze z piersi aż im sie wytworzył pokarm.Podobno lepsze to niż ręce położnej bo czasami jak połozna ściśnie to auuuuuuuu ;D

na szkole rodzenia mówili, zeby właśnie odciągać a pierś nauczy się produkowac mleko, mamy tu w szpitalu panią profesor od karmienia piersią z międzynarodowym certyfikatem-była u nas na szkole rodzenia-baaardzo ciekawie wszystko tłumaczyła i najważniejsze, że jest dostępna w każdej chwili i mam do niej kilka kroków więc w razie problemów pomoże. Mam nadzieję karmić piersią co najmniej pół roku. Pani doktor mówiła też że nawewt jak zdaża się tzw. nawał mleczny to trzeba własnie odciągać żeby nie doprowadzić do zapalenia bo wtedy antybiotyki ale i one nie sa przeciwskazaniem do karmienia piersią.

Olu ,nie wspominaj mi o kasie bo to jest u mnie ostatnio drażniący temat.Też mam krucho.......

Ja  mialam laktator kupiony ale niestety z niego nie skorzystałam...po prostu mi nie podszedł wiec teraz nawet się nie przymierzam do kupna, ale pamietam dziewczyny które bez tego nie mogły się obejść  ::) i tak naprawdę to chyba po porodzie wychodzi czy nam będzie potrzebny  :)

Wiem ze to nieodpowiedni watek ale skoro sie mnie tutaj zapytano skad jestem to i tutaj odpowiem!
Patrycja ,mam troszke daleko do Berlina bo ja mieszkam w Wormsie to jest kolo Frankfurtu nad Menem
Do Hamburga tez mam daleko czyli do Katji!

reklama
Hej dziewczyny!Wpadlam do was na chwilke zeby wam powiedziec ze ja przez cala ciaze za kazdym razem bedac w markecie na zakupach zaopatrywalam sie pampersy dla mojego nie narodzonego dziecka .I tyle nazbieralam ze na dzien dzisiejszy gdy moja corka ma juz 7 i pol miesiaca nadal mam w zapasie kilka paczek pieluch.bylo to duzo lepsze zaopatrzyc sie za wczasu niz pozniej jak sie urodzilo dziecko bo byly inne nie przewidziane wydatki.A z poczatku zuzywa sie duzo pieluch!Kupowalam tez LINOMAG na zapas i chusteczki mokre ktore tez ida jak woda.Tylko zrobilam blad z jednym ze kupilam tez wczesniej kosmetyki do pielegnacji takie jak oliwki mydelka kremy itd bo okazalo sie ze uczulaly moje dziecko i wszystko to mi zostalo.a do kapieli uzywam tylko OILATUM ktore jest drogie bo mydlo ok24zl a plyn do kapieli ok35zl i z tego co wiem to uzywane jest w wiekszosci przypadkow dzieci i polecane przez polozne i pediatrow.Goraco pozdrawiam i zycze wszystkim przyszlym mamusiom szczesliwego rozwiazania!!!

Do góry