reklama
frez.ja1987
Fanka BB :)
Ale chyba mam prawo do własnego zdania prawda?Tylko pisząc, że nie da się zazdrości uniknąć negujesz to co piszę.
Napisałaś, że nie da się uniknąć, a to już nie jest Twoje zdanie, a fakt. To tak jakbym kłamała, ale ok. Już mi się nie chcę...Ale chyba mam prawo do własnego zdania prawda?
nixie
Hej. To fajnie że trafiłam w dobre miejsce. Już zaczynam sobie to wszystko w głowie układać. Tak,2 starsze dzieci napewno coś pomogą np w zajęciu się tym trzecim który będzie miał już ponad 3 lata. Kurczę, mamy 2 koty, nieduże mieszkanie... Mąż jeszcze niewie... Powinnam być załamana bo nie będzie lekko ale co tam, cieszę się. Jakoś damy radę.
frez.ja1987
Napisałam, że uważam. Jest to moja opinia. Więc nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi. Ja Ci nie zarzucam kłamstwa i nie rozumiem dlaczego tak to odbieraszNapisałaś, że nie da się uniknąć, a to już nie jest Twoje zdanie, a fakt. To tak jakbym kłamała, ale ok. Już mi się nie chcę...
moje zdanie jest takie, że jest to naturalne. Jedno z wielu uczuć, które odczuwają nawet dorośli. Jedni sobie z nią radzą lepiej inni gorzej. U jednego zazdrość będzie się objawiała napadem, "rzuceniem" na podłogę i zrobieniem sceny. Inny sobie tylko w duchu pomyśli przez sekundę czy dwie i pójdzie dalej.
Może faktycznie twój starszak nie był zazdrosny. A może nie okazywał? Albo okazywał w taki sposób, że ty nie uważasz tego za przejaw zazdrości? Nie wiem jak to u Was było. I wydaje mi się, że ty pewności też nie możesz mieć. W końcu mówimy o 16 miesięcznym dziecku.
Moje zdanie jest takie, że każde dziecko w jakiś sposób jest zazdrosne. A to w jaki sposób to okaże zależy od charakteru, postępowania rodziców i wieku dziecka.
U znajomych urodziło się niedawno drugie bobo. Starszy 3,5 roku. Kilka tygodni po porodzie pojawiły się mega problemy w przedszkolu. Podejrzewają, że to z zazdrości. Zachowanie w domu się nie zmieniło. Ale pewności nie mają. Takie dziecko nie powie wprost "rozrabiam w przedszkolu bo jestem zazdrosny". Ale i rodzice i panie w przedszkolu uważają, że próbuje zwrócić na siebie uwagę z zazdrości właśnie.
Moja młodsza latorośl jak tylko zobaczy, że mąż podrzuca starszego leci piszczy i wyciąga rączki. Dla mnie to przejaw zazdrości, też chce tak jak brat. Dla Ciebie wcale nie musi to oznaczać tego samego.
Tyle w temacie ode mnie miłego wieczoru
Ostatnia edycja:
Natalka92
No pewnie ze dacie radeHej. To fajnie że trafiłam w dobre miejsce. Już zaczynam sobie to wszystko w głowie układać. Tak,2 starsze dzieci napewno coś pomogą np w zajęciu się tym trzecim który będzie miał już ponad 3 lata. Kurczę, mamy 2 koty, nieduże mieszkanie... Mąż jeszcze niewie... Powinnam być załamana bo nie będzie lekko ale co tam, cieszę się. Jakoś damy radę.
Liza
Hej, o kurde ale nowych mam się posypało
Witamy miło
Ja mam wesoła czwórkę córka 15, syn 14, syn 11 i najmłodszy rodzynek 19mies
U mnie zazdrości nie było nigdy także ten... Udało mi się hehe
Witamy miło
Ja mam wesoła czwórkę córka 15, syn 14, syn 11 i najmłodszy rodzynek 19mies
Heda
Bo Ty Liza to złote dzieci masz... [emoji16][emoji16]Hej, o kurde ale nowych mam się posypało
Witamy miło
Ja mam wesoła czwórkę [emoji1787] córka 15, syn 14, syn 11 i najmłodszy rodzynek 19mies
reklama
Heda
Zawsze jakoś się poukłada...Hej. To fajnie że trafiłam w dobre miejsce. Już zaczynam sobie to wszystko w głowie układać. Tak,2 starsze dzieci napewno coś pomogą np w zajęciu się tym trzecim który będzie miał już ponad 3 lata. Kurczę, mamy 2 koty, nieduże mieszkanie... Mąż jeszcze niewie... Powinnam być załamana bo nie będzie lekko ale co tam, cieszę się. Jakoś damy radę.
A kiedy ch esz mężowi powiedzieć? Daj znać jak zareaguje.