reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

U nas dalej pisze "do odwołania".

W tym roku typowo świątecznych porządków nie robię. Ogarniam zwykle, okna podmyłam tylko i fronty szafek i tyle. Dekoracje zrobię też i już.
Zimno u nas jak nie wiem, jak tak dalej pójdzie przeprosiny się z zimowymi rzeczami.

@Heda i reszta świeżych mamusie, co u Was?
U nas tez zimno ale juz nie aż tak żeby zimówki wyciągac. Tez czekamy na słonko i trochę nam się coś dłuży.
Strajk jak chyba u każdej z nas. Najstarszy z synów cieszy się z obrotu tej sprawy ale chyba jeszcze ze szczęścia nie dostrzega ujemnych stron dla siebie i swoich kolegów. Średniak juz nie jest tak szczęśliwy. Teraz u nas od poniedziałku tak czy siak była zaplanowana przerwa świąteczna wiec dzieci miałyby wolne. Póki co stracili tydzień nauki. Tragedii nie będzie.[emoji38][emoji4]
Trochę miałam jazgotu w domu ale już okiełznałam towarzycho.
Pozdrawiam Was dziewczyny.

reklama
My w domku od soboty, wyszliśmy na żądanie bo now chcieli nas wypuścić ze względu na crp małej. Dziewczynki na razie zachwycone siostrą zobaczymy jak długo to potrwa... mąż do niedzieli w domu więc jest luz...zobaczymy jak ogarne to potem...
Juz teraz życzę wam zdrowych spokojnych świąt bi ten tydzien2 zapowiada się pełen pracy i pewnie nie bedzie czasu na forum...
24 mamy adaptacje w przedszkolu dziewczynek i zastanawiam sie jak to ogarnąć 3 maluchów...

Dasz rade ogarnąć swoje czorciki[emoji38][emoji6]dużo zdrowka dla maluszka. W domu to zawsze jednak w domu.
Coś mi się obiło ostatnio o uszy, że ojcowie mają mieć dwa miesiace tacierzynskiego ale nie wiem czy to zostało juz wcielone w życie czy tylko taki pomysł w oczekiwaniu do realizacji.
My w domku od soboty, wyszliśmy na żądanie bo now chcieli nas wypuścić ze względu na crp małej. Dziewczynki na razie zachwycone siostrą zobaczymy jak długo to potrwa... mąż do niedzieli w domu więc jest luz...zobaczymy jak ogarne to potem...
Juz teraz życzę wam zdrowych spokojnych świąt bi ten tydzien2 zapowiada się pełen pracy i pewnie nie bedzie czasu na forum...
24 mamy adaptacje w przedszkolu dziewczynek i zastanawiam sie jak to ogarnąć 3 maluchów...

Tobie też również życzę spokojnych Świąt w rodzinnym gronie i dużo ciepła i życzliwych rąk do pomocy.

Dasz rade ogarnąć swoje czorciki[emoji38][emoji6]dużo zdrowka dla maluszka. W domu to zawsze jednak w domu.
Coś mi się obiło ostatnio o uszy, że ojcowie mają mieć dwa miesiace tacierzynskiego ale nie wiem czy to zostało juz wcielone w życie czy tylko taki pomysł w oczekiwaniu do realizacji.
Unijne przepisy, Polska ma czas na wprowadzenie do 2022 roku. Będzie można skorzystać do ukończenia przez dziecko 8 lat. Coś pisali o wydłużeniu łącznie na rodziców o czterech miesiącach, w tym dwóch dla ojców. Chyba, że zostanie tylko dwa dla ojców. Zobaczymy.

Dziękuję za życzenia i wzajemnie!! :yes::yes:

U nas trochę inaczej to wygląda... mąż od 20 maja idzie na tacierzynski i prawie rok będzie w domu... ale to inna bajka... wiec byle przeżyć do maja a potem już będzie z górki [emoji4]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja juz z życzeniami, bo później nie będzie na to czasu[emoji4]
2019-04-17%2010.14.57.jpeg

reklama
Jak zaczynałyście pisać poprzedni wątek na początku 2013 roku to ja w 1 ciąże zachodzilam :) w życiu bym tego nie wymysliła, że będę rodziną wielodzietną, ale tak jest i jestem z tego tytułu bardzo szczęśliwa, zmęczona i spełniona.
Mam 3 malych synkow; 4lata, 2 lata i 6 msc bobasek, który floteruje podłogi lub przyczepiony jest jak huba buba do mych rąk :) ( 31 lat, mąż 32: 12 lat razem, mieszkamy "na swoim", niestety daleko od dziadków i rodziny)

Ostatnia edycja:
Do góry