reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

Mamunia86 teraz zauważyłam, ze miedzy Twoim najmłodszym a moim najstarszym jest miesiąc różnicy :D z którego sierpnia jest? Mojemu jeszcze się nie ruszają :)

reklama
Mamunia86 teraz zauważyłam, ze miedzy Twoim najmłodszym a moim najstarszym jest miesiąc różnicy :D z którego sierpnia jest? Mojemu jeszcze się nie ruszają :)
Nie patrz na to. U każdego inaczej. Mój w tym roku skończy 7 lat i wypadł mu dopiero pierwszy mleczka i drugi już się szykuje.

Witajcie, miło mi was poznać, jak się okazało w październiku zostanę po raz czwarty mamą jestem Eliza, 31 lat, starsze dzieci są z poprzedniego małżeństwa, w sumie zrobiliśmy sobie prezent na 5 rocznicę ślubu z obecnym mezem :)))
Choć dalej w to nie wierzymy, i nas to troszkę przeraża....

@Liza witaj! zapraszamy do naszego grona!
Jak się czujesz? Który tc? Ile dzieci mają lat?

A ja Wam powiem, że trochę mi wstyd za moje myśli me i nie wstyd:p. Otóż przed wczoraj byliśmy w kinie z dzieciakami. Nasze to lubią się kłócić, oskarżyć jeden na drugiego, czasem się pobić między sobią- jak to rodzeństwo. Bywają dni w których nons stop się piorą, że nie idzie już. Wtedy w domku się dzieje ! Czasami mam wrażenie, że to tylko my taką dziką rodziną z dzikimi dziećmi jesteśmy! Aż tu w tym kinie wchodzi rodzina, siada przed nami w rzędzie i się zaczyna: mama, tata, dwoje dzieci+ popcorn i cola.Nie będą koło siebie siedzieć, bo nie! Prosi mama: to się przesiądz do taty. Nie! To do mnie- nie! Oni chcą siedzieć tu na tym samym fotelu. Mama purpurowa, tata wkracza i prosi, tłumaczy. Nie pomaga! Tak się kłócić i płakać zaczęły te dzieci...W tym momencie rodzice włączyli tryb turbo, dzieci wiedziały, że już nic z tego. Brat rzucił w siostrę popcornem, ona powiedziała głupi jesteś. Koniec.
W tym momencie poczułam ulgę, że nie tylko my mamy akcje. To wszystko jest wpisane w bycie rodzicem. Daje sobie rękę odciąć, że dużo rodziców miało podobnie. I dodam, że nawet na moment nie pomyślałam, że mają nie wychowane dzieci albo co gorsze że nie umieją ich wychować. Raczej im kibicowałam, trzymałam kciuki aby nie musieli armat wyciągać :-) No i czerpałam naukę jak oni rozwiążą ten problem. Klasyk.

A...no i mieliśmy akcje: odwszanie po pobycie po jednym dniu na zimowisku syna....

Ostatnia edycja:
reklama
My mamy 12 latka, córcia 11( w czerwiecu skończy) i najmłodszy 6 w sierpniu będzie miał. Podobnie nawet.

Masz już duże dzieci, będzie łatwiej maluszka ogarnąć i pomogą a na pewno nie będą przeszkadzać w usypianiu chociażby. Taki powiew świeżości.

Do góry