reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

A no śnieg, bo ja dziewczyna z gór jestem więc bywa czasem tak :-D

Ja też nie wstawiam zdjęć dzieci ani nafb ani na fora. Mam fb i mam tylko jedno zdjęcie swojej buzi dla rozpoznania. Nic więcej. Jedynie jakieś zamknięte wątki wchodzą w grę.

Ostatnia edycja:
reklama
Anieok GRATULACJE!

Ja też jestem tradycjonalistką 8-)
Hm... Po 2 synach też byliśmy podłamani, że nie ma dziewczynki.
Poszperałem w internecie i znalazłam kalendarz chiński. Wiem, ludzie reagują uśmiechem.. ale my spróbowaliśmy, nie mieliśmy nic do stracenia. Wystarczą skończone lata kobiety i miesiąc poczęcia (pilnowałam owu, żeby wypadło w konkretnym miesiącu). Celowaliśmy w miesiące z dziewczynką i dwie na raz.. Byliśmy przeszczęśliwi. Teraz też postanowiliśmy spróbować z dziewczynką i też się udało.. Sprawdziłam wstecz, czy chłopcy mieli być chłopcami wg tabelki. Faktycznie chlopcy. Więc... u nas 100% sprawdzalności. :wink:
Który to kalendarz? Prześlij swoją wersję :-) U mnie wg tego kalendarza pierwsi trzej chłopcy mieli być dziewczynkami, ostatni miał być chłopcem więc myślałam, że będzie na opak jak z poprzednimi a mimo to się sprawdziło. Chyba nie dane mi jest mieć córkę, ale za to najstarszy syn nosi długie włosy, a drugi doradza mi w ubraniach, pomaga w kuchni i komentuje kolor paznokci więc jakiś pierwiastek kobiecy jest. No ale sukienek z tiulem kupować nie mogę . . .

To doradziłam.. ;)
U mnie 75% trafień. 2 ciążę dziewczynki a trzecia ciąża miała być chłopcem i co najlepsze miałam przeczucie że będzie chłopak a bardzo chciałam kolejna dziewczynkę i mam 4 panny w domu[emoji7]
Ja tez staroswiecka i jak to moja mama mowi ze swoimi dziwnymi poglądami hahaha no bo kto w tych czasach ma 3 dzieci[emoji5]
Noo my tu wszystkie już patologia[emoji16][emoji16][emoji1787][emoji1787]

Wróciłam z Lidla z moja szarańcza i ledwo żyje[emoji21][emoji21]
Pani przy kasie nawet karty nie chciała ani dowodu jak nas zobaczyła.[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

O! Jak miło :biggrin2:
Babcia czuwa nad wami. :)

Mi w pierwszej ciąży, zanim poznałam płeć, przyśnił się roczny blondynek, który szedł w moją stronę. No i faktycznie urodziłam syna, który mając roczek wyglądał identyko jak we śnie.
W tej ciąży ok. 2 miesiąca przyśniła mi się śliczna papulasta, ciemnowłosa dziewczynka ok 6 miesięczna. :biggrin2:
A kilka dni temu mężowi. Od 5 miesięcy wiem jak będzie wyglądać.
Kiedy byłam w tej ostatniej ciąży przyśniło mi się jak idę do męża, ktory cos przy drzewach robil w sadzie z takim około rocznym chłopcem na rekach. Faktycznie urodził nam się syn i na rękach tez dużo z nim popylam, bo ma 15 miesięcy i dopiero w wielkanocna niedziele odważył się pokonać samodzielnie dłuższy dystans na własnych nogach[emoji38]
Bardzo dawno temu poronilam. Nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Zaraz po połogu, po drugiej ciazy dostalam okres i kolejny już się nie pojawił. Odczekałam miesiąc i poszłam do lekarza. To byl poczatek grudnia. Jeszcze wowczas byly u nas normalne zimy.[emoji4]Pan doktorek stwierdził, że wszystko jest ok. Jeszcze się reguluje. Mam się nie martwić, bo i do pół roku mogę jeszcze nie miesiaczkowac. Radosna wróciłam do domu, a ze po pierwszej ciazy też po około 6 miesiącach wróciła miesiaczka nie przejmował się dając wiarę doktorkowi. Ciąża poza brakiem okresu mam bezobjawowe wiec nic mnie nie nie pokoiło. Którejś nocy miałam sen. Biały, wąski korytarz jakby w przychodni tak mi się to wówczas skojarzyło. W korytarzu siedziała starsza pani i mała dziewuszka dzis wierze, ze była to moja malutka córeczka. Kobieta ta powiedziała, że musi ją zabrać, bo mała jest chora. Po przebudzeniu dziwił mnie ten sen. Opowiedziałam mezowi i nie wracałam do tego. Po jakimś czasie dostałam silnego krwotoku. W szpitalu dowiedziałam się, że poroniłam. Myśle, że to była moja mała Natalia, bo takie nosiła by imię. Bardzo to przeżyłam. W dzień zmarlych palilam znicz z aniołkiem na grobach dziadków zawsze mówiąc, że to dla niej. W dzień rocznicy poronienia płakałam, rozmyslałam o tym zdarzeniu, analizował. Kilka lat pozniej zaszlam w ciaze urodzilam cudnego syna mimo, ze tuliłam to male moje dziecie to bol po tamtej stracie wciąż trwał i nawet odrobinke sie nie zmniejszyl. Dopiero po tym porodzie wszystko ustalo. Złapałam się nawet na tym, że zapominam kiedy jestem na cmentarzu o kupienia znicza z aniołkiem. Ostatnio musiał mi o tym mąż przypominać. Urodziłam Antosia blisko rocznicy poronienia różnica 3 dni. Lekarz prze cc i tak stwierdził, że cięcie juz na ostatnią chwilę, bo na dniach bym urodziła.
Taka moc w tych snach[emoji4]Śmieje się do męża, że u mnie te prorocze to są zawsze te nad ranem zaraz przed przebudzeniem[emoji38]

Chrzaszczyk, ale historia... Natalka wie że ja kochasz mimo że się nie poznalyscie

Mama Stacha. Ja jakoś parcia nie miałam w żadnej ciąży na dziewczynkę. Też mam 4 chłopa i też drugi ma podobny charakter do twojego drugiego ;)

Gratuluję nowych ciąż i powodzenia w staraniach dla starających się!

Ja chyba już kończę na 4 ;)

Anieok GRATULACJE!

Ja też jestem tradycjonalistką 8-)

Który to kalendarz? Prześlij swoją wersję :-) U mnie wg tego kalendarza pierwsi trzej chłopcy mieli być dziewczynkami, ostatni miał być chłopcem więc myślałam, że będzie na opak jak z poprzednimi a mimo to się sprawdziło. Chyba nie dane mi jest mieć córkę, ale za to najstarszy syn nosi długie włosy, a drugi doradza mi w ubraniach, pomaga w kuchni i komentuje kolor paznokci więc jakiś pierwiastek kobiecy jest. No ale sukienek z tiulem kupować nie mogę . . .

Korzystałam z tej z linku poniżej.
Widziałam, że są nieco różniące się tabelki.

reklama
Do góry