reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

A no śnieg, bo ja dziewczyna z gór jestem więc bywa czasem tak :-D

Ja też nie wstawiam zdjęć dzieci ani nafb ani na fora. Mam fb i mam tylko jedno zdjęcie swojej buzi dla rozpoznania. Nic więcej. Jedynie jakieś zamknięte wątki wchodzą w grę.

Ostatnia edycja:
reklama
Anieok GRATULACJE!

Ja też jestem tradycjonalistką 8-)
Hm... Po 2 synach też byliśmy podłamani, że nie ma dziewczynki.
Poszperałem w internecie i znalazłam kalendarz chiński. Wiem, ludzie reagują uśmiechem.. ale my spróbowaliśmy, nie mieliśmy nic do stracenia. Wystarczą skończone lata kobiety i miesiąc poczęcia (pilnowałam owu, żeby wypadło w konkretnym miesiącu). Celowaliśmy w miesiące z dziewczynką i dwie na raz.. Byliśmy przeszczęśliwi. Teraz też postanowiliśmy spróbować z dziewczynką i też się udało.. Sprawdziłam wstecz, czy chłopcy mieli być chłopcami wg tabelki. Faktycznie chlopcy. Więc... u nas 100% sprawdzalności. :wink:
Który to kalendarz? Prześlij swoją wersję :-) U mnie wg tego kalendarza pierwsi trzej chłopcy mieli być dziewczynkami, ostatni miał być chłopcem więc myślałam, że będzie na opak jak z poprzednimi a mimo to się sprawdziło. Chyba nie dane mi jest mieć córkę, ale za to najstarszy syn nosi długie włosy, a drugi doradza mi w ubraniach, pomaga w kuchni i komentuje kolor paznokci więc jakiś pierwiastek kobiecy jest. No ale sukienek z tiulem kupować nie mogę . . .

To doradziłam.. ;)
U mnie 75% trafień. 2 ciążę dziewczynki a trzecia ciąża miała być chłopcem i co najlepsze miałam przeczucie że będzie chłopak a bardzo chciałam kolejna dziewczynkę i mam 4 panny w domu[emoji7]
Ja tez staroswiecka i jak to moja mama mowi ze swoimi dziwnymi poglądami hahaha no bo kto w tych czasach ma 3 dzieci[emoji5]
Noo my tu wszystkie już patologia[emoji16][emoji16][emoji1787][emoji1787]

Wróciłam z Lidla z moja szarańcza i ledwo żyje[emoji21][emoji21]
Pani przy kasie nawet karty nie chciała ani dowodu jak nas zobaczyła.[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

O! Jak miło :biggrin2:
Babcia czuwa nad wami. :)

Mi w pierwszej ciąży, zanim poznałam płeć, przyśnił się roczny blondynek, który szedł w moją stronę. No i faktycznie urodziłam syna, który mając roczek wyglądał identyko jak we śnie.
W tej ciąży ok. 2 miesiąca przyśniła mi się śliczna papulasta, ciemnowłosa dziewczynka ok 6 miesięczna. :biggrin2:
A kilka dni temu mężowi. Od 5 miesięcy wiem jak będzie wyglądać.
Kiedy byłam w tej ostatniej ciąży przyśniło mi się jak idę do męża, ktory cos przy drzewach robil w sadzie z takim około rocznym chłopcem na rekach. Faktycznie urodził nam się syn i na rękach tez dużo z nim popylam, bo ma 15 miesięcy i dopiero w wielkanocna niedziele odważył się pokonać samodzielnie dłuższy dystans na własnych nogach[emoji38]
Bardzo dawno temu poronilam. Nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Zaraz po połogu, po drugiej ciazy dostalam okres i kolejny już się nie pojawił. Odczekałam miesiąc i poszłam do lekarza. To byl poczatek grudnia. Jeszcze wowczas byly u nas normalne zimy.[emoji4]Pan doktorek stwierdził, że wszystko jest ok. Jeszcze się reguluje. Mam się nie martwić, bo i do pół roku mogę jeszcze nie miesiaczkowac. Radosna wróciłam do domu, a ze po pierwszej ciazy też po około 6 miesiącach wróciła miesiaczka nie przejmował się dając wiarę doktorkowi. Ciąża poza brakiem okresu mam bezobjawowe wiec nic mnie nie nie pokoiło. Którejś nocy miałam sen. Biały, wąski korytarz jakby w przychodni tak mi się to wówczas skojarzyło. W korytarzu siedziała starsza pani i mała dziewuszka dzis wierze, ze była to moja malutka córeczka. Kobieta ta powiedziała, że musi ją zabrać, bo mała jest chora. Po przebudzeniu dziwił mnie ten sen. Opowiedziałam mezowi i nie wracałam do tego. Po jakimś czasie dostałam silnego krwotoku. W szpitalu dowiedziałam się, że poroniłam. Myśle, że to była moja mała Natalia, bo takie nosiła by imię. Bardzo to przeżyłam. W dzień zmarlych palilam znicz z aniołkiem na grobach dziadków zawsze mówiąc, że to dla niej. W dzień rocznicy poronienia płakałam, rozmyslałam o tym zdarzeniu, analizował. Kilka lat pozniej zaszlam w ciaze urodzilam cudnego syna mimo, ze tuliłam to male moje dziecie to bol po tamtej stracie wciąż trwał i nawet odrobinke sie nie zmniejszyl. Dopiero po tym porodzie wszystko ustalo. Złapałam się nawet na tym, że zapominam kiedy jestem na cmentarzu o kupienia znicza z aniołkiem. Ostatnio musiał mi o tym mąż przypominać. Urodziłam Antosia blisko rocznicy poronienia różnica 3 dni. Lekarz prze cc i tak stwierdził, że cięcie juz na ostatnią chwilę, bo na dniach bym urodziła.
Taka moc w tych snach[emoji4]Śmieje się do męża, że u mnie te prorocze to są zawsze te nad ranem zaraz przed przebudzeniem[emoji38]

Chrzaszczyk, ale historia... Natalka wie że ja kochasz mimo że się nie poznalyscie

Mama Stacha. Ja jakoś parcia nie miałam w żadnej ciąży na dziewczynkę. Też mam 4 chłopa i też drugi ma podobny charakter do twojego drugiego ;)

Gratuluję nowych ciąż i powodzenia w staraniach dla starających się!

Ja chyba już kończę na 4 ;)

Anieok GRATULACJE!

Ja też jestem tradycjonalistką 8-)

Który to kalendarz? Prześlij swoją wersję :-) U mnie wg tego kalendarza pierwsi trzej chłopcy mieli być dziewczynkami, ostatni miał być chłopcem więc myślałam, że będzie na opak jak z poprzednimi a mimo to się sprawdziło. Chyba nie dane mi jest mieć córkę, ale za to najstarszy syn nosi długie włosy, a drugi doradza mi w ubraniach, pomaga w kuchni i komentuje kolor paznokci więc jakiś pierwiastek kobiecy jest. No ale sukienek z tiulem kupować nie mogę . . .

Korzystałam z tej z linku poniżej.
Widziałam, że są nieco różniące się tabelki.

reklama
Do góry