reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Druga ciąża młodziutkiej mamy

Ja ostatnio mam obawy (tfu,tfu) czy znów nie jestem w ciąży a w tym momencie to ostatnia rzecz na jaką miałabym ochotę. Mam ledwo 20 lat dopiero co nam się z mężem troszkę ułożyło wynajeliśmy mieszkanie i znaleźliśmy lepiej płatne prace. Ledwo mam czas dla siebie samej. I z tego szczęścia jakiś czas temu zaszalałam, a na drugi dzień się zorientowałam że zapomniałam tabletki anty w dodatku po godzinie 20stej kiedy powinnam już wziąć następną. Mało tego kilka dni później byłam u znajomej na urodzinach i znowu spóźniłam się z tabletką. Jestem zła sama na siebie bo to tylko moja głupota.
no.gif
Czekam na okres mam nadzieje ze go dostane w przeciagu trzech dni.
unhappy.gif

Nie dam rady z drugim dzieckiem,nie ma opcji.

reklama
Alex nie pisz tak, dasz rade, wszystko sie jakos ulozy, narazie czekaj na okres a moze sie pojawi? trzymam kciuki, Daj znac!
Ja tez zaszlam mlodo w ciaze... pierwsza to mialam 18 lat, rok i miesiac pozniej mialam juz dwójke dzieci... :tak:

Dziś robiłam test - negatywny, ale okresu nadal nie mam.
Liza ja bym bardzo chciała mieć więcej dzieci ale na prawdę na razie nas na to nie stać:-(

Moze spóżnia sie przez stres? Zobaczysz dostaniesz okres, a jesli nie to nie bedzie koniec swiata....
Dacie rade.... Bedziecie musieli... :*

Najgorsze że wszystko kręci się wokół tych pieniędzy. Bardzo bym się cieszyła z drugiego dziecka bo fizycznie i psychicznie jestem na nie jak najbardziej gotowa, ale finansowo byłoby kiepsko.:-( Bo myślę że szef pozwoliłby mi w domu pracować, ale co z tego skoro by nam nie wystarczało na dwoje.

Alex: nie przejmuj sie tak, ja co prawda mam narazie jedno dziecko, zyjemy dość dobrze, stać nas na przyjemności i rózne zakupy, ale tez miałam obawy, bo jednak dziecko to spory wydatek a 2 to jeszcze większy, ale pomyśl sobie ile jest rodzin w gorszej sytuacji materialnej i z większą gromadką dzieci, oni dają rade to czemu Ty masz nie dać :) głowa do góry, a może jednak okaże sie, że nie jesteś w ciązy :)

ja też cię kochana pociesze :) pierwszego synka urodziłam w wieku 19 lat a teraz mam 23 i oczekuje lada chwila drugiego...jestem zdania, że damy rade :tak:jak się kochacie z mężem to wspólnymi siłami napewno sobie poradzicie :-)ja ososbiście trzymam za was kciuki

Mój ciążowy alarm odwołany dostałam dziś okres.:-) Nie ukrywam że poczułam w sercu takie ukłucie bo w sumie bym się ucieszyła, ale z drugiej strony wiem że muszę się teraz poświęcić troche nauce i pracy żeby Rysiowi żyło się lepiej. Mojego chłopaka czeka w wakacje kurs barmański bo ma możliwość pracy w lepszym miejscu. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Moze wtedy go namówię na drugie, choć to też chyba nie byłaby odpowiedzialna decyzja bo mieszkamy na 37m2 więc byłoby ciasno.:zawstydzona/y:

Alex teraz sie nie zamartwiaj! :-) fajnie ze okres sie pojawil, masz szanse poprawic warunki synkowi i pomyslec o drugim jak juz bedziecie w stanie ;-) Trzymam za was kciuki ;-)
Pozdrawiam

reklama
Hej :)

Mając niespełna 19 lat zaszłam w ciąże. Ciąże wspominam bardzo źle, ponieważ 6 razy byłam w szpitalu.. Dziecko urodziło się zdrowe i dziś cieszymy się każdą chwilą, każdym uśmiechem córeczki, itd :) Podczas ciąży kończyłam szkołe, liceum. Udało mi się :) W tym roku pisałam maturę. Planujemy z partnerem ślub cywilny na 2012 rok i kościelny na 2013 :) Teraz kończymy mieszkanie, i jest ciężko z finansami.. A jednak staramy się o drugie dziecko, gdyż parę tygodni temu dowiedziałam się że mam endometriozę. Mimo ciężkiej sytuacji finansowej, wierzymy że nam się uda i będziemy mieć dwoje wspaniałych dzieci :) Bo przecież problemy niedługo się skończą, jak tylko remont się skończy a to napewno nastąpi przed porodem :) O ile Bóg da nam dzidzie.. Prosze, trzymajcie kciuki z całego serca za nas :)

Do góry