reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Druga ciąża młodziutkiej mamy

reklama
Afrodytka ale to jesteś Ty.A każda inna osoba może mieć inaczej.I nie jest wcale powiedziane,ze po studiach znajdzie się dobrą pracę.Tobie się udało więc gratulacje.

Afrodytka powiem Ci tak,Ty masz dobre podejście i dobrze,ze tak myślisz,bo sama o sobie decydujesz i wybierasz świadomie moment,który dla Ciebie jest odpowiedni na dziecko.I bardzo dobrze.Jak sama piszesz nawet po studiach może być ciężko o pracę.Ja pracowałam w sklepie z markową bielizną i po pierwsze uwielbiałam tę pracę.A do sklepu przynosiły CV dziewczyny po najróżniejszych studiach,bo nie mogły znaleźć pracy.A i w sklepie jej nie dostawały...Poza tym znam mnóstwo ludzi po studiach,którzy są kompletnymi leserami i obibokami...Nie zawsze ktoś kto skończy studia naprawdę zasługuje na papierek.I nie zawsze ktoś kto na studiach nie był nie jest mądrzejszy od studiującego.Ty się uczysz,bo naprawdę chcesz się uczyć i dobrze.Uwierz tylko,że można myśleć inaczej,żyć inaczej i wcale nie trzeba na tym tracić i mieć źle.

Teraz najwięcej młodych bezrobotnych to osoby po studiach...a wiecie dlaczego?Bo mają za wysokie wymagania co do pracy.Afrodytka jesteś zaradna i znasz język który studiujesz..pogratulować.Ja mam tylko maturkę bo nie miałam już możliwości studiować,pracuję jako kasjerka w hipermarkecie...ale mam prace na stałe...a moja kuzynka po filozofii i bibliotekoznawstwie w opisie na NK ma takie zdanie od ponad roku"Jestem w trakcie poszukiwania pracy":sorry:

hmm tak mnie zastanowił Twój post- ja właśnie jestem po filozofii, a co robię, tego ci nie powiem, bo Ci się przykro zrobi. Jeżeli cię uraziłam- to dobrze, bo ja też poczułam się urażona przez Twoje ograniczone spojrzenie na świat.

I wszystkim na tym forum życzę szerszego spojrzenia na świat- niezależnie od skończonej szkoły :)

Afrodytka-trochę za bardzo do przodu jesteś. Ja skończyłam administrację, i nie zauważyłam jak też inne osoby które znam po tym kierunku,ażeby był on bezsensowny.Znam osoby które skończyły politologię i mają się teraz całkiem nieźle. Znam też ludzi "tylko" po maturze,którzy pracują, mają rodziny i nie narzekają. Ty, dzięki "tym latą" spędzonym na studiach nauczyłaś się wiele o sobie, ale napewno nie o poprawnym pisaniu i wypowiadaniu się z szacunkiem o innych.

reklama
Do góry