reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dopajanie

witajcie, tu mama juz 2 miesiecznego Jakuba:-) dziewczyny kupki robi codziennie nie ma kolek po prostu super. Wypija mi 120 i troche piers, bo juz nie mam pokarmu za wiele, i zasypia tez super jak go połoze o 21.00 to spi do 4.00.Chciałam sie wam poradzic jaka dajecie herbatke, bo ja z Hipa - ułatwiajaca trawienie ale po niej ulewa, mam kupic inna?jeszcze mam koperkowa?jaka jest dobra?i czy cos juz wiecej moze jesc oprócz mleka i herbatki?

Po pierwsze to gratulacie malenstwa:)Ja mojej malej podawalm cherbatke koperkowa i wode przegotowana. jak miala juz tak ze 4 miesice kupowalam jej bananki w sloiczku dla malych dzieci i zaczelam jej puzniej podawac troszke rosolku pare lyzeczek tak na smak:)teraz ma 18 miesiecy to je wszystko i nie mam z tym problemy tylko ze mi mleka nie chce pic

reklama
Chleb to gluten a gluten wprowadza sie po 6 miesiacu i dziekco mzoe sie zadlawic, wszedzie ostzregaja pzred dawaniem dziecku pietki i skorek od chleba- odradzam
Herbata nawet lekko zabarwiona do roku nie- bo zawiera teine odpowiednik kofeiny.

No nie wiem, saly ma racje. Po co w ogóle tak małemu dziecku herbatka, juz nie wspominając o tym, że ta z Hippa jest najgorsza z możliwych, bo zawiera cukier...

Chyba wszystkiew herbatki dla dzieci zawierają cukier. Ja nie wiem po co w ogóle dawać te herbatki dla dzieci, pomijam juz fakt, że są drogie. Ja, jeśli w ogóle, parzę po prostu słabe zioła z Herbapolu - rumianek lub koper włoski i nie ma ani cukru, ani nic innego poza naparem z ziół. Możecie mnie zlinczować, ale kiedyś tylko takie "herbatki" były. A generalnie jesteśmy na piersi, więc nie dopajam. Tylko teraz jak są upały podaję czystą wodę, ewentualnie z sokiem własnoręcznie robionym, ale dla 2-miesięcznego dzidziusia to jeszcze za wcześnie.

No właśnie, chodzi o to, że te w granulkach zawsze są z cukrem...potem maluch nie wypije juz nic innego. Camel...jak najbardziej, tylko woda i zaprzane herbatki bez cukru, ale ja tez nie daję, nie widzę potrzeby. Pamiętam że pierwsza córka zaczeła pić wodę(wczesniej nic innego oprócz cyca) około 6 miesiąca..

No właśnie, chodzi o to, że te w granulkach zawsze są z cukrem...potem maluch nie wypije juz nic innego. Camel...jak najbardziej, tylko woda i zaprzane herbatki bez cukru, ale ja tez nie daję, nie widzę potrzeby. Pamiętam że pierwsza córka zaczeła pić wodę(wczesniej nic innego oprócz cyca) około 6 miesiąca..

wode mozna zawsze podac po karmienu i troszke przed a zawsze tak robilam

Pewnie, że można, ale nie trzeba. Chodzi tu chyba o to, żeby dziecku nie zapełnić brzuszka wodą, bo mniej zje, a przecież mleko pierwszej fazy służy też do napicia. Mój synek ma niecałe 6 miesięcy i dopiero teraz, jak są te upały, daję mu wodę ucząc jednocześnie pić z kubka - przynajmniej nic się nie pobrudzi;-) Wcześniej czasem podawałam jakieś ziółka jak były problemy z kupą;-)

hej dziewczyny,

Tez mam dwumiesieczna coreczke Marysie:-D Mieszkam w Grecji i u nas sa straszne upaly, wiec zastanawiam sie nad podawaniem coreczce troche wody w ciagu dnia. Karmie piersia ja caly czas, ale ostatnio zauwazylam z caly czas by wisiala na cycku i odkrylam ze to pewnie dlatego ze chce jej sie pic:happy2:Nie nadarzalam z produkcja pokarmu tyle jadla wiec musialam jej dac kilka razy mleko modyfikowane...ale mysle ze powodem jej napadow glodu jest wlasnie pragnienie:sorry2:Tylko mam pytanie ile razy jej podawac wode i ile???po karmieniu, przed???myslicie ze woda jej nie zaszkodzi???nie chce dawac herbatek bo boje sie ze sie uzalezni i np. sama nie zrobi kupki...:dry:dzieki za odpowiedz i buzki

ja dawałam herbatkę rumiankową bez cukru żeby trochę oszukać między posiłkami,
ale też niezbyt długo,
a w upalne dni woda,
i w sumie do tej pory pije dużo wody,tyle że teraz sam sięga po kubek.:-)

reklama
hej dziewczyny,

Tez mam dwumiesieczna coreczke Marysie:-D Mieszkam w Grecji i u nas sa straszne upaly, wiec zastanawiam sie nad podawaniem coreczce troche wody w ciagu dnia. Karmie piersia ja caly czas, ale ostatnio zauwazylam z caly czas by wisiala na cycku i odkrylam ze to pewnie dlatego ze chce jej sie pic:happy2:Nie nadarzalam z produkcja pokarmu tyle jadla wiec musialam jej dac kilka razy mleko modyfikowane...ale mysle ze powodem jej napadow glodu jest wlasnie pragnienie:sorry2:Tylko mam pytanie ile razy jej podawac wode i ile???po karmieniu, przed???myslicie ze woda jej nie zaszkodzi???nie chce dawac herbatek bo boje sie ze sie uzalezni i np. sama nie zrobi kupki...:dry:dzieki za odpowiedz i buzki

Zawsze po karmieniu zeby sie jej po mleku pic nie chcialo i wciagu dna tez mozesz podawac tak ze 3 razy nie duzo ilosc:)ja mieszkam w stanach i tutj tez sa upaly jak moja coreczka miala 2 miesiace ja jej wode podawalam

Do góry