reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Mi w pierwszej ciąży wyszedł żylak, który ukazał się na podudziu - schował się po porodzie. Natomiast w ciąży drugiej wyszedł spowrotem i już nie zniknął. Bardzo mnie denerwuje bo jest już duży i wstydzę się go latem na plaży :(
Wszyscy namawiają mnie na zabieg wyciągnięcia tego brzydactwa, ale ja tak bardzo się boję... Może za rok znowu latem będę się wstydziła i zmobilizuję się na ten zabieg...

Trzeba dbać o nóżki, leżeć dużo z pytkami w górze, ja nawet sypiam z poduszką pod nogami :)

reklama
Wczoraj mialam wizyte....Lekarz pochwalił mnie a raczej dzidzie ze ladnie rosnie. Ale niestety wdala mi sie infekcja a raczej grzybica pochwy i biore teraz globulki, za tydzien mam przyjsc do kontroli....Nie zycze Wam takiego paskudztwa , wczoraj i dzis długo sie meczyłam za nim zaczełam normalnie chodzic tak mnie swedziało i szczypało....Poki co teraz jest dobrze , ale nie wiem na jak długo...Poza tym duphastonu juz nie musze brac , ciagle jednak mam brac nospe,rutinoscorbin i provag

Malta-te żele,masci to i tak i tak...i ten cyclo3fort też mi się wydaje ze i zap i jak już są....bo między ciążami normalnie go brałam-lekarz flebolog mi go zapisał ,a pózniej jak zaszlam to przerwa i od 8 tyg ciąży znów biorę.

Ewcia-teraz mają takie sposoby ze nie muszą tego wyciągać-albo laser,albo zamrażają albo wstrzykują coś,no rózne metody sa,Laserem usunięcie 1 zylaka to koszt ok.300zł.zabieg robią z tego co mi wiadomo bo ja mam więcej jak jeden zylak w znieczuleniu do kręgoslupa,albo miejscowo-zalezy co jak duże i jaką metodą.Nie ma się czego bać....Ja jak maluch się urodzi to odchowam i śmigam bo już patrzeć nie mogę a i wiadomo lepiej na psychice jak ich nie widać,i zdrowotnie też.Czytałam ze nie robią w lecie i zimie.A NFZ nie zrefunduje jednego-u mnie nie ma nawet o czym pomarzyć albo musze wychodować większe,albo iść zaplacić i mieć nfz w d... delikatnie rzecz ujmujać.

A spanie z nózkami w górze jak najbardziej tak:)- wtedy krew ma latwiej wrócić do serdusia

Ostatnia edycja:
Carri z tymi infekcjami to faktycznie jest okropność, ja też miałam na początku ciąży, i teraz znowu niedawno nawróciło, na szczęście ja już prawie kończę swoje globulki, więc jest ok tylko ciekawe na jak długo znowu...:no: mnie ginek polecił jak już skończę te globulki to Actigel, raz na parę dni się go aplikuje i ponoć ma świetnie zapobiegać nawrotom, ale dopiero sprawdzę jego skuteczność.

Ostatnia edycja:
martka ja ostatnio też brałam globulki ale już skończyłam kurację. Lekarz jednak kazał mi brać jeszcze coś doustnie na zakwaszenie pochwy więc biorę Lacibiosfeminę. Zależy mi na braku infekcji bo chodzę na basen i nie chcialabym zaprzestać.

Hej Kobietki:-)

Od paru dni zdarzają mi się dziwne bóle w dziwnym miejscu...a mianowicie pod kolanami, jakby mnie bolały żyły??? Chodzi mi o to wgłębienie po drugiej stronie kolana, między łydką a udem.
Wcześniej , nigdy tak nie bolało, takie jakby rwanie, pieczenie żył. Czy to dolegliwość ciążowa, miewacie coś takiego?

Malta miałam to samo i to niestety żyły... Dziś byłam u lekarza i pytałam o specyfiki na żyły i powiedział żeby smarować nogi maściami z kasztanowcem i oczywiście dbać o to żeby nie uciskać żył czyli zero podkolanówek, żadnych getrów 3/4 i nic co uciska nogi. Dodatkowo możesz pomyślać o rajstopach antyżylakowych albo skarpetkach...i ruszać się i trzymać nogi wysoko....

Chyba zostanę jakimś lekarzem taki specjalista ze mnie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam dobre wieści
udało mi sie dostac dzisiaj do lekarki z kasy chorych, bardzo fajnej... zapisy sa dopiero na październik, ale mnie sie udało wcisnac bez kolejki, Pani w recepcji mi pomogła.. lekarka cud kobieta... teraz ona bedzie prowadziła moja ciąze.., dostałam od niej skierowanie na USG 3d, niestety termin troche daleki - 22.09 ale mam nadzieje ze juz wtedy dowiem sie jaka mam płec i czy dzidzia dobrze sie rozwija.. kolejna wizyta u lekarki 17.09 tak jak mi sie konczy L-4 i bede miala kontynuacje , i to wszystko za darmo.. jestem zadowolona

ariska mnie tez ostatnio zgaga meczy i swego czasu, ktoras z dziewczyn pisala o zelkach. ja wcinam nimm2 i mi pomaga na zgage, sprobuj moze tobie tez pomoga.

elfa75 to dobrze, ze trafilas na taka swietna lekarke.

dziewczyny jak to mowia jak zgaga to znaczy, ze dziecku wloski rosna hehe. w poprzedniej ciazy tez mialam zgage i michaska urodzila sie z czarna czuprynka :)

reklama
Malutka - ja miałam straszne zgagi za każdym razem i wszystkie dzieci urodziły mi się łyse jak kolano :-D

Ciekawe, co będzie teraz, jak nie mam ;-)

Do góry