martka ja ostatnio też brałam globulki ale już skończyłam kurację. Lekarz jednak kazał mi brać jeszcze coś doustnie na zakwaszenie pochwy więc biorę Lacibiosfeminę. Zależy mi na braku infekcji bo chodzę na basen i nie chcialabym zaprzestać.
Malta miałam to samo i to niestety żyły... Dziś byłam u lekarza i pytałam o specyfiki na żyły i powiedział żeby smarować nogi maściami z kasztanowcem i oczywiście dbać o to żeby nie uciskać żył czyli zero podkolanówek, żadnych getrów 3/4 i nic co uciska nogi. Dodatkowo możesz pomyślać o rajstopach antyżylakowych albo skarpetkach...i ruszać się i trzymać nogi wysoko....
Chyba zostanę jakimś lekarzem taki specjalista ze mnie
Dziewczyny mój lekarz zalecił mi na żylaki cyclo 3 fort - nie jestem pewna czy dobrze przepisalam (coś mi tu nabazgrał na karteczce) to są jakieś ziołowe tabletki rozszeżające żyły podobno zupełnie nieszkodliwe dla maluszka, bez recepty. Jak kupię to podam prawidłową nazwę i cenę.
Na skurcze i cierpnięcia - możemy brać dodatkowo magnez
Co do zgagi - też mam i trudno. Można brać reni jak i inne darmowe na zgagę. Ja nie biorę nic. Przy Ance też mialam zgagę i przepowiadali bujną czuprynę - a młoda była łysa przez dwa lata