reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

martka ja ostatnio też brałam globulki ale już skończyłam kurację. Lekarz jednak kazał mi brać jeszcze coś doustnie na zakwaszenie pochwy więc biorę Lacibiosfeminę. Zależy mi na braku infekcji bo chodzę na basen i nie chcialabym zaprzestać.

Malta miałam to samo i to niestety żyły... Dziś byłam u lekarza i pytałam o specyfiki na żyły i powiedział żeby smarować nogi maściami z kasztanowcem i oczywiście dbać o to żeby nie uciskać żył czyli zero podkolanówek, żadnych getrów 3/4 i nic co uciska nogi. Dodatkowo możesz pomyślać o rajstopach antyżylakowych albo skarpetkach...i ruszać się i trzymać nogi wysoko....

Chyba zostanę jakimś lekarzem taki specjalista ze mnie :)

Dziewczyny mój lekarz zalecił mi na żylaki cyclo 3 fort - nie jestem pewna czy dobrze przepisalam (coś mi tu nabazgrał na karteczce) to są jakieś ziołowe tabletki rozszeżające żyły podobno zupełnie nieszkodliwe dla maluszka, bez recepty. Jak kupię to podam prawidłową nazwę i cenę.
Na skurcze i cierpnięcia - możemy brać dodatkowo magnez
Co do zgagi - też mam i trudno. Można brać reni jak i inne darmowe na zgagę. Ja nie biorę nic. Przy Ance też mialam zgagę i przepowiadali bujną czuprynę - a młoda była łysa przez dwa lata :)

reklama
damquelle-Tak dobrze napisałaś cyclo 3 fort. 30 kapsułek to od 25 do 28zł zależy jaka apteka.Ja go już biore 3 lata:).A na zgage w poprzedniej ciązy brałam alugastrin...ale teraz nie mam

Ja dzisiaj miałam wizytę u lekarza na nfz i jak zwykle tylko się wkurzyłam. Po pierwsze lekarz ani mnie nie zbadał ani nie zrobił USG, tylko przepisał skierowanie na krzywą cukrową i to by było na tyle. Jak powiedziałam mu że wydaje mi się że wróciło mi zapalenie dróg moczowych to się zapytał co mi ma na to przepisać :| Ok rozumiem że też kończyłam akademie medyczną ale bez przesady to przecież on ma tytuł lekarza a ja tylko mgr - paranoja jakaś. Potem żeby się uratować to stwierdził że mogę sobie zrobić posiew moczu na tych płytkach z mojej firmy. Normalnie zostałam bez słowa. W sumie to niczego się nie dowiedziałam, szkoda mojego czasu.

julka
widzisz to wszystko zalezy od lekarza
ale tylko tacy z prawdziwego powołania zajma sie Toba nalezycie nawet z funduszu..
babka u której byłam wczoraj super mnie potraktowała.. zrobiła mi usg , (no minus taki, ze słaby sprzet), nop ale dala mi skierowanie na USG 3d, zbadała tetno, zbadała mnie ogólnie.. nastepnym razem jak do niej pójde dostane skierownie na morfologie i mocz..

Julka no widzisz nie kazdy lekarz chyba jest powołany do pełnienia tego zawodu ...Pamietam ze ja tez kiedys chodziłam do lekarza takiego ze ja tylko mówiłam on sluchał, a potem powiedział ze wszystko widzi ze wiem i na tym sie wizyta skonczyla
Maskara :/

Ten lekarz od samego początku wydał mi się jakiś dziwny, niby zastępca ordynatora ale podejście do pacjenta tragiczne. Na moje szczęście od półtorej miesiąca chodzę do innego lekarza prywatnie i wizyty wyglądają o niebo lepiej. Do tego lekarza chodzę na nfz tylko po skierowania na badania ale co wizyta to utwierdzam się w przekonaniu że dobrze zrobiłam zapisując się do tego drugiego prywatnie.

Elfa75 - źle trafiłaś, ale warto odrazu zaragować!
Szczerze Ci powiem, że ja mam zwolnienia co 3 tygodnie i dwie moje koleżanki tez tak miały bo chodzi o Zus i byłysmy u róznych lekarzy, także ufam mojemu lekarzowi, że tak musi być, tymbardziej że prawie całą ciążę będę na L4 po co ZUS ma się mna interesować, w to bym nie ingerowała, ale jeśli mówisz, że płci Ci nie chciał podac to masakra...
ja słyszałam, że nie powinno sie pytać lekarza o płeć, ale pewnie to tylko przesądy, ja nie pytałam, sam zapytał "mówimy płeć, czy nie" więc ja powiedzialam, ze tak :) Wiecie są różni lekarze, a my mamy wybór, do którego chcemy chodzić, więc po co narzekac i się stresować...

Klient nasz pan! Komuna mineła, a niektórzy widocznie myślą, że są jedynymi lekarzami!

Ty juz wcześniej pisałaś o zmianie niepotrzebnie tyle czekałaś;/
Ja na początku chodziłam panstwowo i zmieniłam po 5 wizytach tyle mi wystarczyło nie chciałam czekać dłużej żeby własnie nie stresować się!
Teraz jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza:)

Marta70 - sprobuj ciepłe mleko lub sok z kapusty kiszonej ( mozna samemu odcisnąć, albo kupic są sprzedawane jako: sok jedniodniowy) ,
natomiast na bóle żołądka to lekarza najlepiej zapytaj, myślę, że możesz apap lub no-spe ... zalezy co Ci jest, a może się zatrułaś wtedy pij miętę, albo jednorazowo colę, podobno przegrywa wszystko, nie piłam jeszcze w ciązy ale jednorazowo może nie zaszkodzi...

Ostatnia edycja:
reklama
Odebrałam dzisiaj wyniki - nie mam cukrzycy :)))))) HURA!!!! Z radości idę sobie kupić wielkie słodkie ciasto, bez cukru czuję się strasznie wypluta.

Do góry