reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Dominika zrobie jak mi radzisz...

Ja własnie nie oczekiwałam od niego takiej dokładnosci jak na badaniu prenatalnyc, ale mialam nadzieje, ze powie mi cokolwiek co moze zobaczyc na swoim sprzęcie...a z tego co wiem to ma super sprzet

reklama
Jak tak Was czytam kochane to dochodzę do wniosku, że wcale Ci prywatni lekarze nie są zawsze tacy wspaniali jak być powinni!!!
Ja chodzę do państwowego i jest naprawdę świetnym lekarzem, miłym i serdecznym a do tego bardzo kompetentnym. 2 tygodnie temu umawiał mnie na następną wizytę u siebie i przełożył USG na tydzień później niż planowaliśmy żeby było lepiej płeć widać :) Dodatkowo zaprosił mnie z dziewczynkami i mężem i jak mamy to kamerę albo aparat sobie zabrać bo to bardzo fajna pamiątka a on z NFZ nie robi filmów, ale możemy sobie nagrać jak będzie nam opowiadał co i jak :)
Współczuję Wam przejść z lekarzami, jakie to szczęście trafić na dobrego, nieważne czy państwowy czy prywatny, ważne aby nam odpowiadał i był kompetentny :)

Lekarze to sobie robią z nami co im sie podoba...szczęście się ma jak trafimy na takiego co będziemy zadowolone!!!!!!!!!!!!!!

A ja już ostatnio jestem tak załamana...bo mimo iz czytałam, że w ciąży przez hormony tak bywa to mój wzrok tak się pogorszył, że szok. Pisze z Wami w okularach i jeszcze sobie strone zawsze powiększe...no strasznie szybko mi sie wzrok przemęcza. Chwilke poczytam i juz i oczy mgłą nachodzą...takiego czegos to się nie spodziewałam!!!!!!!

Hej Kobietki:-)

Od paru dni zdarzają mi się dziwne bóle w dziwnym miejscu...a mianowicie pod kolanami, jakby mnie bolały żyły??? Chodzi mi o to wgłębienie po drugiej stronie kolana, między łydką a udem.
Wcześniej , nigdy tak nie bolało, takie jakby rwanie, pieczenie żył. Czy to dolegliwość ciążowa, miewacie coś takiego?

Hej Kobietki:-)

Od paru dni zdarzają mi się dziwne bóle w dziwnym miejscu...a mianowicie pod kolanami, jakby mnie bolały żyły??? Chodzi mi o to wgłębienie po drugiej stronie kolana, między łydką a udem.
Wcześniej , nigdy tak nie bolało, takie jakby rwanie, pieczenie żył. Czy to dolegliwość ciążowa, miewacie coś takiego?
Malta - sprawdź czy to nie żylaki -najlepiej po kąpieli. one lubią wychodzić w takich miejscach. W pierwszej ciąży wyszły mi w okolicy kolan, a teraz wychodzą w pachwinach. Niestety tamte nie zeszły, więc i tych się nie pozbędę. Mam nadzieję że u Ciebie to po prostu jakieś obciążenie ciążowe i przejdzie - bo żylaki to wstrętna sprawa i paskudny ból

Malta - sprawdź czy to nie żylaki -najlepiej po kąpieli. one lubią wychodzić w takich miejscach. W pierwszej ciąży wyszły mi w okolicy kolan, a teraz wychodzą w pachwinach. Niestety tamte nie zeszły, więc i tych się nie pozbędę. Mam nadzieję że u Ciebie to po prostu jakieś obciążenie ciążowe i przejdzie - bo żylaki to wstrętna sprawa i paskudny ból

ariska bardziej stawiam na problemy z żyłami, podobnie jak damqelle. Mam nadzieje że to jednak nie żylaki:szok: Ciekawe czy można czymś to smarować, teraz będąc w ciąży. Trzeba w aptece zapytać, :tak:

Dziewczyny ja mam niestety zylaki..powychodziły mi w pierwszej ciązy i teraz też niestety....mi ginek przepisał cyclo3fort-tabletki -biorę 2 razy dziennie,a dodatkowo jeszcze smaruje nogi lioton 1000 albo lioven.(dodam ze pod jednym kolanem mi wyszly,ale to juz wcześniej troszkę)
No ale u mnie i ciąza i genetycznie tez niestety(w spadku po dziadku,wolalabym takich spadków nie miec ale jak mam to musze sie przyzwyczaić:( )Jak chciałam sobie zrobić z nimi porządek...to usłyszałam ze ja jeszcze nie mam zylaków...i nfz tego nie zrefunduje tak ze lipa(muszę się dorobić węzłów odgóry do dołu i to takich jeszcze zakręcających-to wtedy mnie wezmą)prywatnie koszt jednej nogi to 3000 zl ale chyba pójdę jak już maleństwo odchowam troszkę...nie będę czekała jak nfz uzna ze to już.:baffled:
Dodam ze ten cyclo3fort jest bez recepty opakowanie 30 tabl.starcza mi na 15 dni i kosztuje od 25 do 28zł zależy jaka apteka.I z tego co wiem to chyba jedyne tabsy jakie mozna w ciązy na zylaki

Ostatnia edycja:
martusia29 a czy ten cyclo3fort i te maści to jakby już na istniejące żylaki czy przeciw, zapobiegawczo???

Dzisiaj mam wizytę u gina to podpytam co i jak:-)

reklama
A ja wczoraj pierwszy raz od początku ciąży wymiotowałam ;o A potem cały dzień chodziłam niemrawa....
I zaopatrzyłam się w preparaty na rozstępy Perfecta Mama, bo te rozstępy zaczynają mnie przerażać ;o Na piersiach i pośladkach... Fee ;(

Do góry