reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

reklama
A mnie od jakiś dwóch dni zaczęły swędzieć brodawki i otoczki,któraaś z Was tak ma??I ogólnie zrobiły się bardzo wrażliwe na dotyk
Słonce moje sutki sa strasznie wrazliwe ostatnio i bolą mnie piersi- wydaje mi sie zze mi rosną, czesto tez czuje mrowienie..
a swedzenie- to rozciaganie sie skory wiec byc moze same brodawki moga ci sie powiekszac- normalne w ciazy:)

Ja wczoraj miałam wizytę u gina, z Kamilkiem wszystko w porządku, jest już ułożony głową w dół i waży prawie 2kg. Jak zwykle buzi nie chciał pokazać bo przytula się do łożyska, dostałam tylko trzecią fotkę z siusiakiem, ciekawe jak zareaguje jak będzie większy i mu te zdjęcia pokaże hehe

Boli mnie i czuje lekkie ciągnięcie w dole brzucha, tak że chodzę lekko zgarbiona - jak babcinka

to chyba nic poważnego co nie??

Ja od jakiegoś czasu chodzę do takiego masażysty-bioterapeuty i powiedziałam mu o tym bólu w dole brzucha, prawie na kości łonowej, to powiedział, że w tym miejscu są zaczepione mięśnie brzucha i podczas naciągania tych mięśni przez dziecko możemy odczuwać ból. Zrobił mi taki zabieg wzmacniający mięśnie brzucha (uciskał punkty po wewnętrznej stronie uda) i teraz jest lepiej. Najgorzej było, jak dłużej siedziałam, np. w busie i nie mogłam się dosłownie rozprostować, tak mnie ciągnęło!

a na poprawienie morfologii i zwiększenie przyswajalności żelaza dobry jest barszczyk czerwony - polecam Krakusa w kartonie. Nie jest tak rozcieńczony w sokiem jabłkowym jak Hortex i jak dla mnie pycha! Przy okazji podobno ma podnosić trochę ciśnienie. Choć najczęściej piszą, że obniża. Może więc po prostu reguluje???

Ostatnia edycja:
reklama
mnie też ostatnio bolą strasznie piersi:/ brodawki raz bolą a raz swędzą...
ale zauważyłam pewna prawidłowość - jak bolą piersi tak bardziej u góry to na drugi dzień jest dużo mleczka :-)

Do góry