reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Hej kochane.
Wczoraj robiłam obciążenie glukozą 75g. i wynik niestety marny... 164 po 2 godzinach. W poniedziałek muszę jechać po skierowanie do poradni specjalistycznej. Już z Magda miałam wysoki cukier i lekarz mi groził, że w kolejnej ciąży mam się spodziewać cukrzycy no i niestety...

reklama
oj, przykro mi Ewcia...
czeka Cię z pewnocią ścisła dieta. mam nadzieję jednak że obędzie się bez zastrzyków z insuliny...

Hej kochane.
Wczoraj robiłam obciążenie glukozą 75g. i wynik niestety marny... 164 po 2 godzinach. W poniedziałek muszę jechać po skierowanie do poradni specjalistycznej. Już z Magda miałam wysoki cukier i lekarz mi groził, że w kolejnej ciąży mam się spodziewać cukrzycy no i niestety...

ojej szkoda :-(

Pisałyscie o kawie, no to ja rozpuszczalną piłam raz na m-c gdzieś w gosciach, czasem w pracy pół na pół z mlekiem, ale raczej wolałam herbatkę:-) w ciąży też nie pijam wogóle kawy natomiast czasem do ciacha w niedziele capucino :p z mlekiem :p

Ewcia - trzymamy kciuki

Ewcia przykro mi z powodu cukrzycy... Oby dieta pomogla i obeszlo sie bez insuliny.

Co do kawy, to ja zwykle pilam taka normalna z ekspresu, z mlekiem /2-3 dziennie/. Teraz tez zdarza mi sie pic mala kawe , tez z ekspresu. Ja strasznie nie lubie tych wszystkich "podrobek" kaw, kawa rozpuszczalna to dla mnie nie kawa :-D
Zreszta te rozpuszczalne wcale nie sa takie zdrowe , mi sie wydaje, ze w ciazy nawet lepiej napic sie normlanej kawy z ekspresu niz rozpuszczalnej. Ale to moje zdanie ;)

W kazdym razie ja kawoszem jestem strasznym, teraz sie ograniczam po prostu, ale ze wzgledu na niskie cisnienie /ostatnio mialam nawet 95 /50 / pozwalam sobie czasem na normalna kawe :)

dziewuszki ale mnie łamie w krzyżu
Boli mnie i czuje lekkie ciągnięcie w dole brzucha, tak że chodzę lekko zgarbiona - jak babcinka

to chyba nic poważnego co nie??

reklama
A mnie od jakiś dwóch dni zaczęły swędzieć brodawki i otoczki,któraaś z Was tak ma??I ogólnie zrobiły się bardzo wrażliwe na dotyk

Do góry