reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

reklama
Dziewczyny a można jakos wcześniej wyczuc czy sie będzie mialo mleko czy nie?? ja bym bardzo chciala karmic piersia ale narazie nawet żadnych kropelek nie mam, ktore mogly by być przepowiednia że mleczko bedzie...

Dziewczyny a można jakos wcześniej wyczuc czy sie będzie mialo mleko czy nie?? ja bym bardzo chciala karmic piersia ale narazie nawet żadnych kropelek nie mam, ktore mogly by być przepowiednia że mleczko bedzie...
Mnie też interesuje karmienie CYCEM :-)
a te dwie krople co wczoraj leciały to nawet nie wiem co to było.....

czasem pokarm pojawia się dopiero po porodzie, jak maluszek będzie stymylował piersi no i przez hormony, nie zawsze jest przed więc nie ma co się stresować. Ostatnio czytałam artykuł że nawet matki adopcyjne mogą wypracować u siebie laktację

Tak,tak najważniejsze są chęci i nastawienie psychiczne!!!
Abadanie piersi ma na celu sprawdzenie,czy są poprawnie zbudowane(nie ma jakiś guzków itp.)

moja połozna mówi, że nie ma znaczenia czy ma się mleczko przed porodem czy nie. jedne mają dużo przed a później mają problemy z laktacją a inne nie mają wcale mleczka w ciąży a później mają nawał mleka :-)

Monciaa-a ten soczek to sobie sama wyciskasz buraczkowy,czy kupujesz juz jakiś gotowy,bo ja niestety sokowirówki jeszcze się nie dorobiłam,a patrzylam ostatnio w sklepie ze jest w kartonie-hortexu bodajze barszczyk czerwony i zastanawiam się co to warte.

Monciaa-a ten soczek to sobie sama wyciskasz buraczkowy,czy kupujesz juz jakiś gotowy,bo ja niestety sokowirówki jeszcze się nie dorobiłam,a patrzylam ostatnio w sklepie ze jest w kartonie-hortexu bodajze barszczyk czerwony i zastanawiam się co to warte.

ja mam sokowirówkę, ale nie polecam - cała kuchnia jest czerwona :/
ja kupuję właśnie soczki gotowe bodajże Hortexu z jabłuszkiem (koniecznie) - bez jabłka jest nie do wypicia :-)

reklama
Do góry