reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Właśnie dzwoniłam do położnej i nie dość, że po glukozie mam wynik 152 i muszę powtórzyć to jeszcze anemia się przypałętała - hemoglobina 8.9 :(

reklama
Właśnie dzwoniłam do położnej i nie dość, że po glukozie mam wynik 152 i muszę powtórzyć to jeszcze anemia się przypałętała - hemoglobina 8.9 :(

Ewcia a jaką dawką Cię obciążali?? bo ja po 75 miałam 149 po 2h :baffled:

... otóż ja niestety muszę się położyć do szpitala bo wykryli u mnie krew w moczu, a ginek stwierdził że coś dzieje się z moimi nerkami :-(i trzeba zrobić szczegółowe badania i usg nerek i konsultacja nefrologiczna ... mam nadzieję że to nic poważnego :sorry: ale stresa mam :-(

Ewcia - współczuję ponownego picia glukozy i tej anemii. Mi na anemie pomaga Ascofer i soki z buraczków. Miałam już nawet 7 z hakiem, a teraz przy ostatnich wynikach już 11 :-) juuupi:-D

batonik - trzymaj się kochana!!!

batonik mam nadzieje, ze wszystko okaze sie w porzadku i nie bedzie to nic strasznego. trzymam kciuki

ewcia czyli mowisz,ze czeka cie powtorka z rozrywki? brr ja pilam ta cholerna glukoze duszkiem, zeby nic nie poczuc tylko na koncu juz mi brakowalo i niestety poczulam smak ohyyyyyyyyyda

Ewcia z ta glukoza współczuję, a anemie tez mam w środe będę robiła morfologie to zobacze czy sie poprawiła.
Batonik lepiej chuchac na zimne. Fajnie masz, że twój ginek tak sie Toba martwi.

blondi-mi ten zel niestety nie pomogl,ale moze Tobie pomoże
No ja jeszcze nie potrzebowałam go używać ... jak będzie okazja to napisze czy na mnie zadzialał :-)

Batonik - trzymam kciuki!!! Daj znać co i jak Ci powiedzą w szpitalu ... czekamy na wieści

Ewcia - współczuje powtórki badania, najgorsze to czekanie, polecam książkę, szybciej czas leci :-) mi godzinka myknęła, zreszta ja jestem wyjątkiem bo mi glukoza smakowała, a może inaczej nie czułam jakiegoś niedobrego smaku :p

Jestem po wizycie i okazuje się, że dno macicy mam na 31 cm a jestem w 28 tyg ciąży. Lekarka powiedziała, że jest OK ale ja się zastanawiam czy to może oznaczać wcześniejszy poród ? a może coś innego? Wiecie cosik?

Już po raz drugi mam śladowe ilości białka w moczu co ponoć tez nie jest porblemem ale jakoś nie daje mi to spokoju. A jak z Waszym moczem? Jest w nim jakies białko?

No i okazało się, że mam lekką anemię (hemoglobina 10,4). Dostałam tabletki do łykania 3 razy dziennie i mam nadzieję, że będzie lepiej. Coś słyszałam, że to słodycze albo czekolada powoduje problemy z wchłanianiem się żelaza lub też wypłukuje żelazo, tylko nie pamiętam jak to było, a przyznam, że mnie wzieło na czekolade itp. Dodatkowo jestem wege więc sprawa jest utrudniona.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry