reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

ja przegryzalam często, pomagalo, jednak najsilniejsze mialam przy duphastonie.. ale w 10 tyg jak reka odjal poczulam sie o niebo lepiej..

reklama
Izu moje drugie imię w ciazy to wymioty, czesto wymiotuje,często mam mdłości... Ciekawa jestem jak długo to potrwa oby nie cała ciąze....
Na pytanie jak sobie z tym radze....odpowiem prosto nie mam 100% sposobu na te wymioty
Na poczatku pomagaly mi nektarynki, potem krakersy, mandarynki...teraz cola;-)
Staram sie nie jesc tego co powoduje we mnie wymioty ale za duze tego jest,takze jakos poprostu musze sie przemeczyc ;-)

Ja jak myłam zęby rano też mnie naciągało, ale na szczęście nie wymiotowałam. Ale stwierdziłam, że coś w pastach musi być, bo używałam różnych. I teraz nakładam bardzo mało pasty i od razu wypluwam ją, bo wtedy mniej mnie naciąga.

Ojej, ale was męczą jeszcze te mdlości i wymioty. Współczuję wam :-( Życzę aby wszystkim przyszłym mamom te dolegliwości dały już spokój :tak:

na mnie chyba źle działają rano kanapki z serem i szynką... albo może sam chleb? Mama mówi że bardziej pieczywo, bo są tam pewnie różne zakwasy...
tylko co tu jeść rano?
dużo mi pomaga to, że jak coś przegryze to od razu się położe... szczególnie na zimnej podłodze =) ale czasami nie ma na to czasu... bo do pracy bym przychodziła spóźniona =(
a ostatnio baaaardzo często mi się to zdarza ;/

Pomocy dziewczyny znowu mam ból głowy męczę się już cały dzień, tabletka nie pomogła, drzemka nie poomogła, jest przeraźliwy - czy u mnie ta ciąża nie moze być wspaniałym wydarzeniem? Czy tylko cały czas muszę cieerpirć. Jezu mam już dość, a mama mnie straszy, że to dopiero początek.
A nie masz możliwości zadzwonić do swojego gina ??
Może on by coś poradził Tobie na te migreny

Pomocy dziewczyny znowu mam ból głowy męczę się już cały dzień, tabletka nie pomogła, drzemka nie poomogła, jest przeraźliwy - czy u mnie ta ciąża nie moze być wspaniałym wydarzeniem? Czy tylko cały czas muszę cieerpirć. Jezu mam już dość, a mama mnie straszy, że to dopiero początek.

Zapytaj gina co możesz brać na takie bóle.

Ja w pierwszej ciąży też miała migreny, ale tylko w I trymestrze. Potem mi przeszły :tak:

Mnie też męczą takie przeraźliwe migreny a jak pytałam gina to powiedział że mogę sobie tylko brać apap (panadol) niestety nic więcej nie może poradzić. Te ból są zazwyczaj spowodowane niskim ciśnieniem więc ja sobie radzę tak że wypijam małą kawę i staram się pić dużo wody żeby podnieść ciśnienie.

reklama

Spróbuj może zimnych okładów na czoło i kark , moja gin mi doradziła bo też mam straszne bóle głowy . Mi pomaga , może i Tobie pomoże.

Do góry