reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

kochana jak masz białko, powtorz badanie. przed nasiusianiem podmyj sie i do dzieła. czasem tak wychodzi a niekoniecznie to cos złego. aaa, a bakterie polowa ciezarnych ma, slyszalam coś ze to m.in. przez czeste oddawanie moczu i cos jeszcze ale nie chce sklamac..

reklama
No właśnie, to chyba zależy od lekarza. Na forum ogólnym czytałam, że bodajże anus* ma też bakterie w moczu i jej lekarz przepisał antybiotyk. Chyba pójdę do innego gin.

Ja w pierwszej ciąży miałam ok. 4-5 miesiąca białko w moczu, ale nie było żadnej ilości wpisanej, tylko pisało "opal". Też pamiętam, jak się wtedy przeraziłam, a moja pani ginekolog wtedy stwierdziła uspokajająco, że to w ciąży się zdarza, jakaś opalescencja czy coś takiego. I faktycznie, nic mi w sumie nie było, a przy następnym badaniu już tego nie było.

Ja też miałam liczne bakterie w moczu i nic nie dostałam - lekarz powiedział, że nie widział ciąży, w której by bakterii nie było :-)

A ja mam w moczu fosforany ale też nie ma się o co martwić :)
Poprzednio nigdy nic nie było, pierwszy raz w życiu mam coś w moczu...

No i ja tez dzis zaliczylam wizyte usg.....Z tego ze we wtorek wyjezdzam, postanowiłam sie upewnic ze wszystko jest wporzadku, by sie nie martwic pozniej ....
:biggrin2:
Widok piekny,cudny,sliczny.....Widziałam główke,raczki, serduszko zebra,nózki............ale urosła moja kruszyna od ostatniego usg!!!!

Chyba spała , ale jak zaczelam narzekac dlaczego sie nie rusza, pomachała raczka .....Nie mam usg ale jestem SZCZESLIWA!!!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

W poniedzialek wizyta u lekarza jeszcze mnie czeka by wypisac recepty i potem wyjazd

No i ja tez dzis zaliczylam wizyte usg.....Z tego ze we wtorek wyjezdzam, postanowiłam sie upewnic ze wszystko jest wporzadku, by sie nie martwic pozniej ....
:biggrin2:
Widok piekny,cudny,sliczny.....Widziałam główke,raczki, serduszko zebra,nózki............ale urosła moja kruszyna od ostatniego usg!!!!

Chyba spała , ale jak zaczelam narzekac dlaczego sie nie rusza, pomachała raczka .....Nie mam usg ale jestem SZCZESLIWA!!!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

W poniedzialek wizyta u lekarza jeszcze mnie czeka by wypisac recepty i potem wyjazd

Bardzo się cieszę, moja dzidzia też spokojna była - ale serduszko biło i to najważniejsze

Gratuluję kochana

reklama
nawiązując do tematu =) czy któraś z was jeszcze męczy się z wymiotami???
jak sobie z nimi radzić?
Lekarka niestety powiedziała, że tak to już jest u jednych kobiet =( i nic nie poradziła ;/

Do góry