własnie nie mam, ale doszukałam się w necie i tak jak pisze Ulkan, GBS to jest badanie Streptococcus agalactiae...suma sumarum, mnie tego badanie nie wykonali
szkoda, bo skoro robili ci wymaz to mogli za jednym zamachem wsio zrobic...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
własnie nie mam, ale doszukałam się w necie i tak jak pisze Ulkan, GBS to jest badanie Streptococcus agalactiae...suma sumarum, mnie tego badanie nie wykonali
a może to jest kwestia progu wrażliwości z tymi skurczami? Przecież podobnie jest z bólami okresowymi - ja nigdy nie miałam z tym żadnych problemów. Więc, jak ktoś mówi, ze przed porodem może być ból "jak na miesiączkę", to mi to nic nie mówi A przecież mechanizm fizjologiczny przy okresie jest ten sam u każdej kobiety.
Claudia - a ty już mówiłaś swojemu ginkowi o tym zielonkawym śluzie? Wszystko ok?
szkoda, bo skoro robili ci wymaz to mogli za jednym zamachem wsio zrobic...
A ja właśnie robiłam w poniedziałek wymaz na tego paciorkowca - i znowu zupełnie inaczej niż u Was... bo po pierwsze to już 38 tydzień był, a wymaz tylko z pochwy, pobierał mój lekarz i po wizycie szłam zanieść do laboratorium. A wyniki do odbioru w poniedziałek. Ciekawe, dlaczego ja mam zawsze wszystko inaczej :-)
Ja mam od razu zapowiedziane, że tydzień - pewnie po to, żeby nie zawracać sobie niepotrzebnie głowy, najwyżej nic nie będą hodować :-)ja miałam pobierany w 37 tc tylko z pochwy i tez normalnie samemu sie zanosi do laboratorium, ale poniewaz ginek to moj wujek i ma swoja przychodnie to on sam wszystko zalatwil... na szczescie bo musialabym latac z tym wymazem po calym szpitalu :-) na wyniki czekalam ok tydzien bo byly pozytywne i musieli sprawdzic co wychoduja