reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta w ciąży ;)

reklama
Zdrowa zbalansowana dieta to podstawa:
Suplementy: żelazo,wapń, kwas foliowy, wit D, jod
Unikamy: wit A (watróbka)
Ryby:unikamy rekina,merlina, miecznika, limit tuńczy w puszcze. Zalecane tluste ryby: makrela,sardynki, tuńczyk świeży, łosoś, halibut, turbot, okoń.
Jedzenie które moze miec zwiększony poziom listerii: niedogotowane mięso i jaja, sery pleśniowe brie, camembert, niebieska plesn, surowe skorupiaki, surowe lub wędzone ryby, niepasteryzowane mleko (w tym kozie), kofeina
Nie wiem czy to do diety ale warto wiedzieć [emoji23] toxoplazmoza : unikamy kontaktu z owcami oraz kociej kupy [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde, a cos o oscypkach wiecie? Jade w gory i kocham oscypki z zurawinka [emoji22]

3jgxskjo6pg8usu5.png

Chyba zima to sa tylko te z krowiego mleka, zawsze mozna spytac. Ale musze jeszcze mojego gina zapytac dla pewnosci. Tez mam juz smaka, w Krynicy jest taka jedna dobra knajpka gdzie podaja nalewke czosnkowa mmmmmm, tylko wrzucaja tam do goracej zupy surowe jajko zeby sie fajnie scielo, ale to juz za duze ryzyko. I sledzia dobrego maja mmmm.. Mam nadzieje, ze narobilam apetytu :)

3jgxskjo6pg8usu5.png

reklama
Do góry