reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta w ciąży ;)

A słuchajcie , jak serek z mleka niepasteryzowanego? Ewent plesniak potraktuje temperaturka:) w sensie na zapiekance, pizzy itp ? To juz wtedy jest ok?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak się potraktuje je wysoką temperaturą to już można bo wtedy giną te ewentualne drobnoustroje czy inne żyjątka. Ja w każdym bądź razie jadłam pizzę z salami

Bakterie gina w wysokich temp, wiec mozna, nawet gdzies o tym czytalam.

3jgxskjo6pg8usu5.png

A jak to jest z grzybkami marynowanymi i ogorkami? Dzis zjadlam kanapke z kurkami i tak mnie cofnelo ze myslalam ze zwroce...biore witaminki semnatal baby pro od gina.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bakterie gina w wysokich temp, wiec mozna, nawet gdzies o tym czytalam.

3jgxskjo6pg8usu5.png

Kurde No właśnie oby oby :)

Ja to Wogole uwielbiam sery we wszystkich postaciach dlatego ubolewam bardzo:) często na etykietach jest w składzie mleko. Nie pisze czy pasteryzowane. Wtedy takie dla mnie odpadają, bo kij wie:) choć zanim sie dowiedziałam ze jestem w ciąży zajadalam sie i takimi i plesniakami i wędzonymi z mleka świeżego, ale na początku dzidzia była bezpieczna wiec ufff :)

Kurde No właśnie oby oby :)

Ja to Wogole uwielbiam sery we wszystkich postaciach dlatego ubolewam bardzo:) często na etykietach jest w składzie mleko. Nie pisze czy pasteryzowane. Wtedy takie dla mnie odpadają, bo kij wie:) choć zanim sie dowiedziałam ze jestem w ciąży zajadalam sie i takimi i plesniakami i wędzonymi z mleka świeżego, ale na początku dzidzia była bezpieczna wiec ufff :)

Ja tez kocham sery, niby mamaginekolog mowila, ze te nasze sklepowe camemberty mozna jesc ale ja nie ryzykuje. Moja gin z kolei mowila, ze oscypki mozna jesc, ja czytalam, ze nie i jestem skolowana.

3jgxskjo6pg8usu5.png

Ja tez kocham sery, niby mamaginekolog mowila, ze te nasze sklepowe camemberty mozna jesc ale ja nie ryzykuje. Moja gin z kolei mowila, ze oscypki mozna jesc, ja czytalam, ze nie i jestem skolowana.

3jgxskjo6pg8usu5.png

No niektóre camemberty faktycznie maja mleko pasteryzowane, ale to bym wyjadala sam środek:) bez tej pleśni dookoła :) a oscypki Hmm to chyba tez z niepasteryzowanego mleka, prosto od owieczki czy kozy;) No chyba ze z grilla... mmmm...;)to juz poddane obróbce :)

reklama
Do góry