reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta w ciąży ;)

A słuchajcie , jak serek z mleka niepasteryzowanego? Ewent plesniak potraktuje temperaturka:) w sensie na zapiekance, pizzy itp ? To juz wtedy jest ok?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak się potraktuje je wysoką temperaturą to już można bo wtedy giną te ewentualne drobnoustroje czy inne żyjątka. Ja w każdym bądź razie jadłam pizzę z salami

Bakterie gina w wysokich temp, wiec mozna, nawet gdzies o tym czytalam.

3jgxskjo6pg8usu5.png

A jak to jest z grzybkami marynowanymi i ogorkami? Dzis zjadlam kanapke z kurkami i tak mnie cofnelo ze myslalam ze zwroce...biore witaminki semnatal baby pro od gina.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bakterie gina w wysokich temp, wiec mozna, nawet gdzies o tym czytalam.

3jgxskjo6pg8usu5.png

Kurde No właśnie oby oby :)

Ja to Wogole uwielbiam sery we wszystkich postaciach dlatego ubolewam bardzo:) często na etykietach jest w składzie mleko. Nie pisze czy pasteryzowane. Wtedy takie dla mnie odpadają, bo kij wie:) choć zanim sie dowiedziałam ze jestem w ciąży zajadalam sie i takimi i plesniakami i wędzonymi z mleka świeżego, ale na początku dzidzia była bezpieczna wiec ufff :)

Kurde No właśnie oby oby :)

Ja to Wogole uwielbiam sery we wszystkich postaciach dlatego ubolewam bardzo:) często na etykietach jest w składzie mleko. Nie pisze czy pasteryzowane. Wtedy takie dla mnie odpadają, bo kij wie:) choć zanim sie dowiedziałam ze jestem w ciąży zajadalam sie i takimi i plesniakami i wędzonymi z mleka świeżego, ale na początku dzidzia była bezpieczna wiec ufff :)

Ja tez kocham sery, niby mamaginekolog mowila, ze te nasze sklepowe camemberty mozna jesc ale ja nie ryzykuje. Moja gin z kolei mowila, ze oscypki mozna jesc, ja czytalam, ze nie i jestem skolowana.

3jgxskjo6pg8usu5.png

Ja tez kocham sery, niby mamaginekolog mowila, ze te nasze sklepowe camemberty mozna jesc ale ja nie ryzykuje. Moja gin z kolei mowila, ze oscypki mozna jesc, ja czytalam, ze nie i jestem skolowana.

3jgxskjo6pg8usu5.png

No niektóre camemberty faktycznie maja mleko pasteryzowane, ale to bym wyjadala sam środek:) bez tej pleśni dookoła :) a oscypki Hmm to chyba tez z niepasteryzowanego mleka, prosto od owieczki czy kozy;) No chyba ze z grilla... mmmm...;)to juz poddane obróbce :)

reklama
Do góry