reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Powiedzcie jak często jecie? I co np. na drugie śniadanie czy podwieczorek? Ja chyba za mało jem, bo ciągle chudne. Już waże mniej niż przed ciążą a bylam szczupła.

I jakie ryby polecacie?

reklama
Ja mam wrażenie, że jem ciągle:-D Rano śniadanie - spro większe niż przed ciążą i w ciąży. Potem kolo 11 jakieś ciastka owsiane, wafle ryżowe lub pszenno-ryżowe z dżemem, potem ok 13-14 zupa, ok 16-17 drugie danie i ok 21 kolacja. Piję też bardzo dużo - ok 3,5-4l płynów dziennie

Undomiel patrz na zabarwienie moczu. Jeśli jest ciemny to za mało jesz i pijesz.
Ja staram się jeść co 3h z naciskiem na staram się

ja praktycznie nie sikam... potrafię wytrzymać do 8 godzin. nie mam czasu na sikanie i o tym nie myślę. z piciem to samo :crazy:

zupa fajna sprawa, tylko, że u mnie M zup nie je i la mnie samej nie chcę mi się gotować, ale zacznę :tak:

u mnie to zależy od dnia. czasami trzy posiłki na dzien, jak sobie przypomne ze jesc trzeba, a nastepnego dnia caly czas jem. Schudnąć nie daje rady. Caly czas plus 8-10kg :/

Wczoraj i w sobotę mało jadłam i piłam bo chrzcielna gorączka to prawie zasłabłam.
Pokarm w cycach był ale dla mnie energii zabrakło. Także dziewczyny zegarek sobie ustawcie co 3h jedzenie a wodę to najlepiej przy sobie trzymajcie. Ja mam butelkę w przewijaku.

reklama
Ja ciągle mam wrażenie,że jem ciągle. Może nie aż tyle co msc temu ale jednak.
Nie pamietam od porodu uczucia sytości
Odkąd zrobiło się chłodniej piję mniej, ale praktycznie ciągle czuję pragnienie.

Moja waga minimalnie w dół, ale bardzo minimalnie:-(

Do góry