reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Budzić w nocy co 3h - tłuste mleko nocne. W dzień niech wisi ile wlezie, pokarm w cyckach masz zawsze,bo produkcja jest na bieżąco podczas ssania. I uwierz w swoje cycki! Dacie radę!

Mam nadzieje ze damy rade bo musze przyznac ze jestem bliska zalamania :-(
Mimo ze lubie karmic mala, uwielbiam jak sie tak przytulamy to jednak meczy mnie takie calodzienne karmienie, uwiazanie, brak mozliwosci wyjscia choc na godzine bo przy jej jedzeniu to nigdy nic nie wiadomo. Ponadto moja mama ciagle na mnie najezdza ze za malo jem - a ja jem calkiem sporo i to tez mnie wkurza bo jednak mam duzo ograniczen bo mala wysypuje a przez to najlepiej jakbym jadla tylko buleczki z szyneczka a za jakis czas wazyla jeszcze wiecej niz w ciazy ! A juz teraz nie moge na siebie patrzec :-(

Kasiuchna ja na początku miałam prikqz od położnej karmić w dzień co dwie godziny w nocy co trzy. Ale aktywnie. Jak podsypia to odstawic i rozbudzić. I brać pprysznic ciepły z masaxem piersi przed karmieniem. I oczywiście dużo pić. Spróbuj skoro i tak masz cały dzień na cycu. Aha i rób sobie notatki może jak lubisz. Ja z tych schematycznych osób jestem i mi takie notatki bardzo pomogły w analizie kiedy jakie długie karmienie.

Oho tylko mowa o karmieniu i mi z cyckow leci :/ w sklepie mi się puscilo na płacz jakiegoś dziecka.

Smiesznie to natura wymyśliła: jak odciagam laktatorem to kiedys mleko się konczy, a jak dziecko ciagnieto leci i leci , czasami az po brodzie. No i leci jak dziecko płacze. Widac natura też mysli ze jak placze to glodne.

A mi chyba tylko raz poeciało, jak dziecko ssało z drugiego cyca. Płacz dzieci na mnie nie działa.:no: Kupiłam wkładki i nie użyłam ani jednej.
Za to jak się trochę nazbiera,że twarde się robia, to potem jest śmiesznie.
Dziecko zaczyna ssać a mleko leci już samo bez przerwy. On wypuszcza cyca bo nie wyrabia i powstaje fontanna. Ja mokra, dziecko mokre i córka która ponad 50 cm od nas siedziała też oberwała.Leci ciurkiem w różne strony :szok:, przykładam chusteczkę lub pieluchę i dopiero jak przestanie lecieć, podaję małemu.

Lilla mam tak samo. Jak szlam do ginekologa i chcialam mlodego mamie zostawic to odciagnelam z 70 ml mleka a jak karmie to leci bez konca. No i plus to ze jak placze to tryska na odleglosc haha :D masakra

enzymu, czynnika biologicznego
Ryzyko stosowania w czasie laktacjiRyzyko stosowania w ciążyGrupa/zastosowanie
AmoxicillinL1Bantybiotyk beta-laktamowy
Amoxicillin + ClavulanateL1Bantybiotyk beta-laktamowy + inhibitor beta-laktamaz
AmpicillinL1Bantybiotyk beta-laktamowy
Ampicillin + SulbactamL1Bantybiotyk beta-laktamowy + inhibitor beta-laktamaz
CarbenicillinL1Bantybiotyk beta-laktamowy
CefaclorL1Bantybiotyk beta-laktamowy
CefadinirL1Bantybiotyk beta-laktamowy
CefadroxilL1Bantybiotyk beta-laktamowy
CefazolinL1Bantybiotyk beta-laktamowy
CefoxitinL1Bantybiotyk beta-laktamowy