reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Ja daje zarówno probiotyk jak i espumisan. Dodatkowo zaczęłam pic herbatkę z kopru włoskiego 2xdziennie i w końcu mały zaczął puszczać baki.
Espumisan chyba odstawie bo nie widze efektu.
Po probiotyku tez nie widze ale go chyba jeszcze zostawię.

reklama
Elifit, ja tez męczę się z kleksami i paskudnym odparzeniem. Wczoraj już było lepeij,teraz znowu brzydkie. Może też bapanthen wypróbuje.
Dziś idziemy do pediatry to może cos obmysli ciekawego.

Mały leżał bez pieluchy ale mu się o dziwo ,nie podobało.Pozostaje więc kilkuminutowe wietrzenie

No i wróciłam od pediatry.
Mały waży już 4100 czyli 1 kg w 16 dni.

Pupa z każdą minuta coraz gorsza,nawet krwawe ranki już są, więc dziś nie zakładamy pieluchy. Będzie ciekawie bo mu się to nie podoba.:no:
No i oczywiście Dicoflor i Espumisan, bo gazy prowokuja kleksy.
A mamusia: dieta bezmleczna i bez surowych warzyw i owoców.
Diety nie zamierzam się trzymać dużej niż 2-3 dni bo kota chyba dostane

Elifit, cieszę się,że macie już problem z głowy i że kleksy przechodzą.
Przed nami ciężka noc bez pieluchy .
Ale żal mi małego bo to musi boleć....Wstawiłam pranie tetry i flaneli bo schodzą jak woda dzisiaj , zdążą przeschnąc i jeszcze przeprasuje przed nocą może.

Adas wazy 4850 :szok:
Na odparzenia bephanten nam pomaga i maka ziemniaczana.

A w temacie cycowania, wlasnie karmie po spacerze, potem kapiel i znowu karmienie.. nie umiem go przetrzymac bez cyca do kapieli. Sama go nie wykapie i musze czekac na m albo tesciowa :( po upalach bede musiala spacerowac kolo 15 chyba

reklama
My w poniedziałek mamy ważenie. Jestem bardzo ciekawa ile przybrały. Z Nikodema to się taka kluska zrobiła, że szok. Nawet jak się go trzyma na rękach to już czuć ciężar.

Do góry