reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Jak liczycie czas od jednego karmienia do drugiego? W sensie czy liczycie od zakonczenia do rozpoczęcia karmienia?
Pytam ponieważ ssaki lubią sobie czasem pociumkac bez jedzenia i nie wiem czy np takie półgodzinne ciumkanie wliczać do tego czasu.

Wczoraj bylosmy z Leo u neurologa/ pediatry. Powiedzial ze ma ladne ruchy, ze jest wszystko ok, ze jest anioleczkiem i jest sliczny ;)
Wczesniej ktoras cos pisala o karmieniu podczas przewleklej choroby matki. Ja mam epilepsje od 5 lat bez atakow bo biore leki i lekarz mi wczoraj powoedzial ze super ze karmie piersia. Do 9 miesiaca kazal, a od 6 juz odstawiac powoli :) bylam zaniepokojona drgawkami takimi rytmicznymi raczek i nozek mlodego ale powoedzial ze do 4 miesiaca minie i ze to normalne bo uklad nerwowy nie jest rozwiniety. Balam sie ze to przez moja chorobe... Ale jak uslyszalam ze jest super... Mega sie ciesze :) czyli chore matki moga miec zdrowe dzieciaczki i musza karmic cycem najlepiej!
PS. Wczoraj poraz pierwszy karmilam cycem przy ludziach, poza domem. Powiem wam ze kolezanka stwierdzila iz mnie podziwia i ze to nie dla niej takie wystawianie cycka. A ja wam powiem ze jakos mi problemu nie sprawilo... Moze juz sie przyzwyczailam ze kazdy widzi moje cycki w domu od miesiaca... Tata, mama, siostra, dZieciaki siostry, tesciowie...

Elifit - laktatorka zalecila mi picie herbatki z kopru z powodu bolu brzuszka maluszka. Teraz mam w miare ustabilizowana laktacje, ale ten lapczywiec czesto sie krztusi

Hubson jak tam Twoja herbatka? Ja nadal pije dwie dziennie, bardziej do smaku i psychiki. Chociaż zauważyłam, że nie przechodzimy już od kilku dni wieczornych tragedii z pustymi piersiami.

Tusiaczku, pije 2-3 dziennie plus Karmi do tego. Widze niewielka poprawe, Olek nie dostaje butelki 3 razy dziennie tylko 2. Czyli jakis postep jest, cieszy mnie i to.

Limonko, tez mam takie mrowienie, czasem dostaje od tego gesiej skorki na calym ciele. Jak pisaly dziewczyny, mleko sie zbieta.

Pola, jak licze od konca karmienia do poczatku.

Emily, cieszy, ze wszystko w porzadku z synkiem i ze moxesz karmic :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry