reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Ja też chciałabym karmić jak najdłużej, ale z bliźniakami wcale nie jest tak łatwo a tym bardziej teraz, gdy tak żłopać chcą. Wy macie dwa cycki na jedno dziecko, u mnie niestety każde ma swojego cyca i musi się nim nacieszyć, dlatego dokarmiam mm. W zasadzie tylko na noc, bo mają problemy z zasypianiem. A po butli zasypiają szybko i ten pierwszy sen jest dość długi, później już co godzinę się budzą.

I fakt karmienie piersią jest tańsze i to o wiele. Ostatnio kupiłam młodym enfamil w aptece. Zapłaciłam 70 zł za puszkę 800 gr.

reklama
Nie wiem. Wczesniaki miała...drobniutkie, może mało potrzebowy? Druga koleżanka chłopaków bliźniaków karmiła ze dwa.miesiące i mleka nie wystarczyło...

Dziewczyny, kupiłam dzis w aptece herbatkę koper włoski herbapolu. Na opakowaniu pisze zeby nie stosowac podczas karmienia. Ile takich herbatek moge bezpiecznie wypić? A moze powinnam kupic taka specjalna herbatkę dla dzieci?

Dziewczyny mam pytanie od kilku dni czuje uporczywe szczypanie pieczenie w piersiach jest to dość bolesne. Zazwyczaj mam tak po karmieniu ale często tez pojawia się i później co to może być??

reklama
Dziewczyny mam pytanie od kilku dni czuje uporczywe szczypanie pieczenie w piersiach jest to dość bolesne. Zazwyczaj mam tak po karmieniu ale często tez pojawia się i później co to może być??
Kochana moim zdaniem czujesz jak mleko naplywa do kanalikow. Przekrwione piersi i tyle. Chociaż jak ja to odczuwam jest to nieprzyjemne, ale nie bolesne. Swoją drogą to ciało ludzkie robi cuda. Zamienić krew w mleko. Byl taki jeden co zmienil jeden płyn w inny ale to było 2000 lat temu i nadal sięo jnim mówi, a o matkach karmiących już tyle nie rozmawiają.

Do góry