reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
Chciałabym sie pozalic ze moje dziecko tak bardzo nauczyło sie jesc przez osłonki ze dzis odmówiło ssania gołej piersi :(
Dotychczas karmiłam jedną gołą piersią a dtugą przez osłonke bo jest mocno poraniona.... I teraz du.pa. Nie wiem co robic zeby malutek znow nauczył sie ssac pierś.
:((((

Pola chyba musisz próbować do skutku, w końcu zalapie. Ja jednego dnia podawałam małemu smoczek i potem nie umiał chwycić piersi 40 min walczyliśmy i jak końcu złapał tak smoczki schowalam na miesiąc wolę karmić co pol godz niż żeby mi się oduczył. Z córką długo karmilam przez kapturki nie umiała inaczej i też miałam problem z ich odstawieniem

No wlasnie, ianka, założenie było takie ze te kapturki tylko na chwile, do czasu zagojenia tej chorej piersi. Tyle tylko ze ta chora pierś wcale sie nie chce zagoić. Juz była prawie zdrowa to podalam bez kapturka i mały na nowo mi ją poharatał. Byłam przekonana ze skoro stosuje kapturek tylko na jedna pierś to synek sie nie przyzwyczai a jednak... Teraz gdy sie troche uspokoił to podalam mu gołà pierś i na szczescie chwycił. Fakt ze tylko zeby pociumkac ale jednak. Bede próbować do skutku. Musze tylko sie zastanowić co zrobic z ta dziurawa brodawka. Albo podam jeszcze niezagojoną i bede cierpieć albo przemeczymy sie jeszcze kilka dni....

Angelika, a próbujesz podawac bez osłonek mimo wszystko?

Pola ja stosowalam oslonki przez tydzień i teraz młoda ciągnie bez. Podawaj do skutku. Ja zawsze najpierw bez a jak juz nie dało rady to nakladalam. W razie gdyby sie nie udalo doradca laktacyjny mowila zeby dopasowac kapturki do wagi dziecka. Powyżej 3kg to rozmiar l a noca dawać bez. Nocą spokojniej ciągną. Trzymam kciuki żeby sie udało. Tymek na pewno nie zapomniał jeszcze najwyżej się troszkę rozleniwil; )

Kurcze, ile moze trwać nawal? Juz myślałam ze u mnie koniec bo piersi miękkie i jakos tak mało mleka w nich było, ale to był chyba tzw kryzys laktacyjny w 3 tygodniu zycia dziecka. Teraz znow mam ogromna produkcje. Nawet jak piersi miękkie to czuje w niektórych momentach takie dziwne cos. Tak jakby mi nagle mleko napływało do kanalikow i uczucie jakby kanaliki miało zaraz rozsadzic...

Synek nadal sie buntuje przed jedzeniem bez kapturka ale staram sie go zmuszać z rożnym skutkiem.

reklama
Do góry