elifit
Moderatorka
Ciepłe te okłady. Jak wyczuwasz guz to masuj podczas karmienia. Możesz też masować jak odciągasz. W domu to kapucha albo ciepła tetra przed a zimne okłady po. Ja też miałam masowanie pomogło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny ratunku, zrobił mi się zastój pokarmu w obu piersiach w różnych miejscach jak to rozwiązać przy braku dziecka?? Jak u niego jestem to cycujemy prawie non-stop (dziś już byłam u niego i niedługo znowu jadę), z tym, że do wyboru mam pozycję klasyczną, krzyżową i spod pachy - inne w grę nie wchodzą bo nie mam się gdzie położyć, a najgorszy zastój mam w lewej piersi na górze sutka.. Wezmę ciepłe okłady żelowe ze sobą i przed karmieniem się obłożę, jednak obawiam się, że Adaś tego nie ściągnie..
Dziewczyny! Potrzebuję rady... Nie umiem przystawić dziecka do piersi. Pokazywano mi to wiele razy i młoda za pierwszym razem łapie dobrze ale potem zaczyna się ze mną siłować. Oczywiście nie dosłownie, bo przecież ma nieskoordynowane ruchy jeszcze ale rączką mnie odpycha i chociaż widzę że jeszcze szuka cyca to nie umiem jej go włożyć do ust.
Używacie jakiejś poduszki do karmienia? mi każą trzymać małą bardzo wysoko, tak żeby cyc był prawie na wysokości tej poduszki, ale to jest strasznie niewygodne, mała mi się zsuwa i denerwuje. Jakie macie na to patenty?
Ja cały czas myślałam że mi dziecko z związku z moimi problemami nie dojada a mi przybrała w tydzień 600g ! Może ją przekarmiałam...
Ale odstawiłam kapturki i niezmiernie się z tego cieszę
Floriana ja karmie glownie na poduszcze z motherhood. Oliwke ukladam bokiem pod poduszke od strony glowy jesli potrzeba podkladam jeszcze cos by bylo wyzej, druga strone poduszki delikatnie odsuwam tak by dziecko wpadlo w ta szczeline i brzuszkiem dotykalo mnie. Mam nadzieje ze choc troche zrozumialas bo z niewyspania ciezko mi sie wyslawiac
Dziewczyny, czy zmiana pozycji karmienia moze miec wplyw na ilosc pokarmu? Chcialam sie przekonac do karmienia na lezaco ale dziec nie bardzo jest tym zainteresowany i marudzi az nie usiade standardowo czyli z poduszka wlasnie :/