reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

Dziewczyny, jak to jest z zielonymi kupami? Moga byc? To normalne? Kiedy nalezy zaczac sie niepokoic?
Jestem jakas zalamana - zla na siebie - wydaje mi sie ze sporo juz w zyciu przeszlam a teraz rozkladam rece i chce mi sie plakac na widok krostek na policzku i zielone kupy wlasnie :-(
Ogolnie chyba mam jakis zjazd formy :-(

reklama
Kasiuchna pojęcia nie mam, ale raczej nie bardzo to standard. Wygląda na jakąś reakcję alergiczną jak jeszcze krostki do tego. Nie zjadłas czegoś nowego?

No wlasnie nie jadlam nic nowego. Z ilu dni wstecz powinnam sobie przypomniec jadlospis? Tzn po jakim czasie od zjedzenia czegos nowego moze sie pojawic cos niepokojacego?

nawet do 7 dni... ale dopóki kupy nie są ze śluzem czy krwią to jest ok, zielone mogą być czasami. krostki to niekoniecznie alergia, to mogą być potówki albo trądzik niemowlęcy

ja tez słyszalam ze kupki moga miec rozne kolory i bardzo sie przejmowac jak nie sa ze sluzem czy zabarwione krwia, chociaz u mnie byly ze sluzem to polozna i lekarz nie zauwazyli nic niepokojacego

reklama
Dziewczyny ratunku, zrobił mi się zastój pokarmu w obu piersiach w różnych miejscach jak to rozwiązać przy braku dziecka?? Jak u niego jestem to cycujemy prawie non-stop (dziś już byłam u niego i niedługo znowu jadę), z tym, że do wyboru mam pozycję klasyczną, krzyżową i spod pachy - inne w grę nie wchodzą bo nie mam się gdzie położyć, a najgorszy zastój mam w lewej piersi na górze sutka.. Wezmę ciepłe okłady żelowe ze sobą i przed karmieniem się obłożę, jednak obawiam się, że Adaś tego nie ściągnie..

Do góry