reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy wasze trzylatki śpią w dzień?

Moj igor stety czy niestety ale mniej wiecej juz od 2 roku zycia nie spi w ciagu dnia w ogole....szaleje w ciagu dnia a pozniej wieczorem sam ok 21 idzie do lozka polozyc sie spac... ma zwykle lozko i w zasadzie odkad mu je wstawilam (rowniez w wieku 2 lat) moze ze 2 razy sie zdarzylo ze zlecial...a tak to spi i nie ma problemu....a o pietrowym tez mysle lozku ale to tak za 2 lata :)

reklama
hej!
Moj Jasiek ma 3 lata i 4 miesiace i spi w dzien ;-) oczywiscie marudzi ze nie chce mus ie spac, jak polezy 5 minut to twierdzi, ze jest juz "naspany" ale jak tylko przstanie gadac to zasypia. spalby dlugo i zawsze jest afera jak trzeba go budzic. spi max 3 godziny. wstaje ok. 6-7 rano, potem w poludnie drzemka (w przedszkolu do 13:30) i wieczorem idzie spac ok. 21. wczesniej nie ma szans na spanie... nawet jak go poloze do lozka to i tak nie spi.
Jas od lutego ma swoje lozko, ale w starym mieszkaniu bylo tak malo miejsca ze odstep mniedzy jego a naszym lozkiem mial ok. 20 cm.... nie bylo mowy zeby spadl. we wrzesniu przeporwadzilismy sie do wiekszego mieszkania i Jas ma swoj pokoj... pierwsza noc byla straszna - 3 razy spadl, ale nawet sie nie obudzil... na szczescie rozlozylam koldre i koc wiec ladowanie nie bylo takie twarde. po kilku nocach orientowal sie juz w terenie i nie spada juz wcale ;-)

WeroNika jeżeli śpi w dzień to jest to drzemka w przedszkolu około 40 minutowa, ale z regóły nie sypia.
Chodzi spać po 21.00, a wstaje o 7.00
Wychodzi średnio 10 godzin snu na dobe

Moja Kamisia śpi jeszcze w dzień i to bardzo chętnie. W przedszkolu to pośpi z 1.5 h ale w weekend w domku to nawet do 3h by spała (zazwyczaj od 13-16). Wieczorkiem idzie wtedy spać ok 21.

Zuzia odkąd skonczyla 20 miesięcy to już nie spi w dzien, chyba ze jest chora, za to o 20.00 jest w łóżku i w ciagu 20 minut śpi. ;-) Mi to pasuje.

Nasza niespełna 3 letnia Maja spi jeszcze w dzien. Czasami bywaja dni ze wytzryma caly dzien bez drzemki ale to bardzo zadko. Przewaznie mala spi 1.5- 2 godz. Z reguły wstajemy miedzy 9-10 rano i do 14 mala wytzrymuje ale pozniej jest ciezko. Jezeli sie nie polozy to jest marudna, ciagle placze i w kocu usypia okolo 18 albo klade ja spac okolo 20 i mala cala noc sie kreci lub placze bo jest taka przemeczona ze zasnac porzadnie nie moze.Wiec wole ja polozyc w dzien...

Nasza niespełna 3 letnia Maja spi jeszcze w dzien. Czasami bywaja dni ze wytzryma caly dzien bez drzemki ale to bardzo zadko. Przewaznie mala spi 1.5- 2 godz. Z reguły wstajemy miedzy 9-10 rano i do 14 mala wytzrymuje ale pozniej jest ciezko. Jezeli sie nie polozy to jest marudna, ciagle placze i w kocu usypia okolo 18 albo klade ja spac okolo 20 i mala cala noc sie kreci lub placze bo jest taka przemeczona ze zasnac porzadnie nie moze.Wiec wole ja polozyc w dzien...

To masz małego śpiocha, według tego co piszesz Maja śpi około 15 godzin na dobe (20.00-9.00 + 2 godz. w dzień) :) fajnie, troszke Ci zazdroszcze tago śpiocha.
Moja WeroNisia sypia tylko 10 godizn na dobe (21.00 - 7.00)

moj Nikki dzis byl tak zmeczony tym bieganiem po sklepach... i goraczka przedswiateczna ze po powrocie nic nie mowiac poszedl do swego pokoju i tam zasna... na godzinke teraz to bede sie z nim maczys wieczorem...aby zasna...biedactwo moje...

Olcia śpi jak jej sie uda :)
Bo często ma kryzys o 16-17 także wtedy staram się ją przetrzymać bo potem w nocy nie chce spać , zazwyczaj już nie śpi w dzień :)

reklama
Nasz Oliwierek z kolei to straszny śpioszek. Wstaje ok 9.30 drzemkę sobie robi zwkle 2 godzinną 14-16 zdarza sie nawet i 3 godzinna 14-17 zasypia średnio o 22. wychodzi na to że średnio przesypia 13,5 godziny

Do góry