reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy wasze trzylatki śpią w dzień?

dokładnie jak mają chęć to niech śpią :-)!!
moja Kajeczkę te chęci opuściły już bardzo dawno,bo od maleńkiego praktycznie nie spała tylko ucinała sobie krótkie drzemki w dzień i to jej wystarczało..a teraz to już nie ma mowy o położeniu się w dzień!!wieczorkiem ,po wieczorynce jest kompanko i ok.20 moje dzieciaczki śpią;-))i tak jest do 7-8 rano!!wiec luzik!!

reklama
Mój Stefan pomimo swoich 3,5 latek nadal sypia w dzień.. :-)W tygodniu leżakuje w przedszkolu. W weekendy, żeby nie burzyć porządku dnia, też staram sie Go położyc, co przychodzi mi bez trudu i bez żadnych oporów ze strony syna. Czas trwania tych weekendowych drzemek jest uzależniony od intensywności dnia, czasem jest to 20 min, a czasem zdarza sie nawet 2 godziny.. :-) Pomimo nawet tak długich drzemek, Stefan nie ma problemu z położeniem się o 20:30 i po wysluchaniu bajeczki na dobranoc, usypia jak Aniołek.. :-)

Oliwierek za 3 dni skończy 3 latka i naprawdę żadko zdarza się że nie śpi. Te wyjątki dotyczą głównie niespodziewanych gości. Oli to taki śpioszek jest. Wstaje ok 9 zasypia na 2 do 3 godzin a spać idzie ok 22 fakt za wsześnie to nie jest, ale wole jak śpi w ciągu dnia ja sie wtedy regeneruje - przy dwóch urwisach to naprawdę wspaniałe chwile. Gdy jednak nie zasypia odlatuje w błogi sen już o 19.

Mikołaj w lutym skończył latka i nadal odpoczywa w południe.Często przesypia nawet 3 godziny,wieczorem idzie spać po dobranocce więc nawet mi przez myśl nie przeszło żeby skrócić mu czas odpoczynku.On chyba jeszcze tego potrzebuje bo sam sie o to upomina, wstaje uśmiechnięty i w dobrym nastroju

WeroNisia odkąd poszła do przedszkola (czyliod września 2008) w dzień NIE sypia.
Śpi w nocy najczęsciej od 21.00 do 7.00
Obecnie ma 3 lata i 3 miesiące

Adaś nie sypia w dzień odkąd skończył 1,5 roku. Normalnie chodzi spać o 20 a wstaje 8-9 rano. Jedynym wyjątkiem są urlopy, jak gdzieś jedziemy to obowiązkowo po południu śpi godzinkę- chyba ma nadmiar wrażeń z nowego miejsca :-)

Michlina od 1, roku nie śpi w dzień...czasem jej sie zdazyło kolo 17 wołać że chce spac, kładzie wsię wtedy i odpoczywa. Kilka razy padła nam w autobusie (bo tak miło buja:-D) Ale za to idzie spać koło 20.30 i spi do 8-9 rano :)

w dzien to tylko w aucie , chyba ze po mega spacerze z dziadkiem to tez padał i spał ok 2 godzin a tak to w dzien nie spi jak sonćzył jakies 1,5 roku

Witam. Moja Olivka obchodzi dzisiaj 3 latka i spi w dzień a wieczorem idzie spać około 21:30 i wstaje o 6:30 - 7:00 rano

reklama
Ja mam ze swoją Olą podobnie, nie chce spać w południe (mimo, że wstaje o 6.30) a potem jak ją zabieram od dziadków do domu koło 16 to zasypia w foteliku samochodowym. Jest tak nieprzytomna, że przenosze ją tylko na łóżko i nie mogę obudzić. Po takiej 2-3 godz. drzemce idzie spać dopiero koło 22.00
Bardzo żadk udaje się ją dziadkom uśpić w dzień :))

Do góry