reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy wasze trzylatki śpią w dzień?

a ja mam pytanie, może nie dotyczy ono konkretnie spania, ale tapczaniku do spania, bo mam dylemat : kupiliśmy własne M i mały będzie miał swój pokoik, będzie on nieduży, ale jego:-) , chciałam go umeblowac tak dziecięco-chłopieco i upatrzyłam sobie fajny tapczanik na 140 cm, i teraz nie wiem czy kupić właśnie taki mniejszy czy już taki pełnowymiarowy 200 cm :szok: pokoik nie jest za duzy chyba troszke mi szkoda miejsca do zabawy jak wstawie ten 200 cm, Kacper ma teraz ok. 100 cm wzrostu i ten 140 cm starczyłby mu na te 3-4 lata, a potem i tak trzeba umeblowac pokoik z biurkiem i mozna pomyśleć o pietrowym i biurko po łóżkiem aby znowu było sporo miejsca.... no i nie wiem ... a bardzo podobaja mi sie takie dziecięce kolorowe pokoiki ......:szok:

reklama
a ja mam pytanie, może nie dotyczy ono konkretnie spania, ale tapczaniku do spania, bo mam dylemat : kupiliśmy własne M i mały będzie miał swój pokoik, będzie on nieduży, ale jego:-) , chciałam go umeblowac tak dziecięco-chłopieco i upatrzyłam sobie fajny tapczanik na 140 cm, i teraz nie wiem czy kupić właśnie taki mniejszy czy już taki pełnowymiarowy 200 cm :szok: pokoik nie jest za duzy chyba troszke mi szkoda miejsca do zabawy jak wstawie ten 200 cm, Kacper ma teraz ok. 100 cm wzrostu i ten 140 cm starczyłby mu na te 3-4 lata, a potem i tak trzeba umeblowac pokoik z biurkiem i mozna pomyśleć o pietrowym i biurko po łóżkiem aby znowu było sporo miejsca.... no i nie wiem ... a bardzo podobaja mi sie takie dziecięce kolorowe pokoiki ......:szok:

Daria ma takie trochę mniejsze łóżko (165 cm). Jest czerwone z kotkiem i pieskiem więc za kilka lat trzeba bedzie je wymienić. Ja jestem zadowolona, zwłaszcza, że ma zabezpieczenie przed wypadnieciem. O takie mamy, tylko w realu kolor jaśniejszy.

Ostatnia edycja:
Jarzebinko ,a nie mozesz kupic mu takiego łózeczka tapczanika która mozna rozkładac na dwa rozmiary ...ze tak powiem ,cos takiego kupiła moja siostra w Poznaniu własnie dla swojej córki ...składa on sie z dwóch częsci ,zaglówka który jak łózko jest złozone pełni role oparcia ,a jak jest rosłozone wydłuza łózko ..a dla małego moze byc zlozone i lózko jest wtedy ma wymiar cos koło 150 ...bardzo to madre uwazam i dla małych pokoi najlepsze

One nazywaja sie Kubuś ...tylko kazdy producent daje troche inne wymiary jak łóznko jest zlozone ...moje siastrzenica ma własnie cos koło półtora metra jak sie złozy a dwa metry po rozłozeniu

Daria ma takie trochę mniejsze łóżko (165 cm). Jest czerwone z kotkiem i pieskiem więc za kilka lat trzeba bedzie je wymienić.. http://javascript<b></b>:popLargeIm... opcji','Rozmiary','IKEA FAMILY', 'zamknij');

zawsze to troszke więcej jak 140 a i jest ta barierka, bo moje małe tak sie wierci,że pewnie bez barierki to każdą nocke kończyłby na podłodze ...... :tak:

Jarzebinko ,a nie mozesz kupic mu takiego łózeczka tapczanika która mozna rozkładac na dwa rozmiary ...

może i to tez jest rozwiązanie, muszę sie z czymś takim rozejrzeć :tak:

Ja gdybym miała meblować, to kupiłabym od razu łóżko piętrowe z biurkiem pod spodem, szkoda chyba pieniążków na zakup łóżka cz 3, 4 lata. :tak:

o takim czymś to myślałam, żeby mu kupić jak juz pójdzie do szkoły, taki przeskok z dziecka na szkolniaka :tak: a teraz to chyba troszke sie boję piętrowego, szczególnie,że mały czasem jeszcze nad ranem uskutecznia wędrówki do naszego łóżka ....:tak:

ale dziękuje za rady, mam teraz nad czym myśleć ...... i te 165 cm nawet do mnie przemawia, a te 140 wydaje mi się chyba juz jednak za mało ..... :rofl2:

Też sceptycznie podchodziłam do łóżka piętrowego, ale moja Olka właśnie takowe posiada od miesiąca, sama wybrała spanie na górze, i jest mega zadowolona. Łózka piętrowe mają barierkę więc raczej nie ma możliwości wypadnięcia. A widzę po mojej córci że strasznie się jej podoba spanie na górze:tak::tak::tak::tak:

Nie moj synek nie spi juz od dawna teraz jest zbyt zajety aby przysnac...hehehe
potrafi niesamowicie rozrabiac i wymyslac rozne rzeczy wiec nie ma czasu....

reklama
Tak :tak:Mój synek w styczniu będzie miał trzy latka a nadal śpi popołudniu około godziny,nikt Go do spania nie namawia,jemu już chyba tak weszło w nawyk te popołudniowe spanie że wręcz sam się dopomina że chce iść spać:-D

Do góry