reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy wasze trzylatki śpią w dzień?

reklama
Mój 3-latek jeszcze śpi w ciągu dnia i widzę po jego zachowaniu, że sen jest mu jeszcze bardzo potrzebny. Był taki moment, kiedy skończył 2 lata, że nie spał, ale to trwało ok.2 tygodni. Jeżeli nie śpi w ciągu dnia, a to mu się zdarza raz na m-c podczas wizyty u babci, to pod wieczór jest nie do zniesienia i zasypia w łóżeczku przy butelce. Generalnie śpi w nocy ok.9-10 godz., czyli od 22 do ok.7:30 i w dzień śpi ok.1,5 ha od 14 do 15.30.

Witajcie mój Hubciu nadal sypia popoludniami po 3 do 4 godzin..Tylko w okresie kiedy sie córcia urodziła i była piękna pogoda przez jakieś 2 tyg, go nie kładłam bo szkoda mi było pogody na takie dlugie drzemki..ale niestety mój mały maruda źle znosił calodniowe harce na dworku i znowu sypia sobie w dzioneka siostrzyczka razem z nim :p

mój trzylatek raczej nie śpi w dzień; czasami zdarzy się że sam poprosi o drzemkę:tak:
idzie spać w ok 21 a wstaje 6/7/8 a czasami jest tak kochany że i o 9 dopiero:-D

Kuba też śpi w dzień jakieś 2 h czasami krócej :tak: choć teraz przez parę dni nie spał nie chciał ale jak nie śpi to wieczorem jest marudny przychodzi godzina 19 i zasnął by na siedząco:happy2:.

Mój Jas jeszcze bardzo chętnie śpi w ciagu dnia i wydaje mi się, że ma wieksza potrzebę snu niż jego młodszy 2-letni braciszek. Nie śpi tylko jak wyjeżdzamy do babci, bo wtedy ma tyle atrakcji,że nie ma sił, aby go połozyc, ale wtedy zasypia w samochodzie w drodze powrotnej, bo nie wytrzymuje do wieczora. Generalnie w ciagu dnia jego drzemka trwa od 1,5 do 2 godzin. Wieczorem zasypia ok.21.30 i budzi sie o 6.30.

Moja Ola nie śpi od zeszłego roku, widocznie tego nie potrzebuje. Obecnie ma około 3,5 roku i śpi około 10-11 godzin (przewa nocna).

witam
Mój Kuba (teraz 3 lata i 3 m-ce) jeszcze sypia w dzień. Potrafi i 3 godziny spać. Prawdą jest, że chodzi późno spać. A dni bez spanka w dzień są wyjątkiem.

Już nie pamiętam kiedy Wiki spała w dzień :) poważnie ...
Odkąd skończyła rok, to z drzemek w ciągu dnia zrezygnowała :)
Nie wiem jak będzie z przedszkolem, bo od września wędruje, a leżakowa

reklama
I mój Dawid należy do śpiochów (aktualny wiek: 2 lata i 10 miesięcy).
Codziennie ok 13 pada na średnio 2 godziny (ale potrafi też dłużej spać).
Jeśli z jakiś przyczyn drzemka jest niemożliwa (nieczęsto na szczęście :-D) jest potem bardzo marudny.
Zastanawiam się kiedy dobrowolnie zrezygnuje z spania w dzień, bo na razie się na to nie zanosi...

Do góry