reklama
mamajasia
Aktywna w BB
Mój 3-latek jeszcze śpi w ciągu dnia i widzę po jego zachowaniu, że sen jest mu jeszcze bardzo potrzebny. Był taki moment, kiedy skończył 2 lata, że nie spał, ale to trwało ok.2 tygodni. Jeżeli nie śpi w ciągu dnia, a to mu się zdarza raz na m-c podczas wizyty u babci, to pod wieczór jest nie do zniesienia i zasypia w łóżeczku przy butelce. Generalnie śpi w nocy ok.9-10 godz., czyli od 22 do ok.7:30 i w dzień śpi ok.1,5 ha od 14 do 15.30.
Witajcie mój Hubciu nadal sypia popoludniami po 3 do 4 godzin..Tylko w okresie kiedy sie córcia urodziła i była piękna pogoda przez jakieś 2 tyg, go nie kładłam bo szkoda mi było pogody na takie dlugie drzemki..ale niestety mój mały maruda źle znosił calodniowe harce na dworku i znowu sypia sobie w dzioneka siostrzyczka razem z nim
mamajasia
Aktywna w BB
Mój Jas jeszcze bardzo chętnie śpi w ciagu dnia i wydaje mi się, że ma wieksza potrzebę snu niż jego młodszy 2-letni braciszek. Nie śpi tylko jak wyjeżdzamy do babci, bo wtedy ma tyle atrakcji,że nie ma sił, aby go połozyc, ale wtedy zasypia w samochodzie w drodze powrotnej, bo nie wytrzymuje do wieczora. Generalnie w ciagu dnia jego drzemka trwa od 1,5 do 2 godzin. Wieczorem zasypia ok.21.30 i budzi sie o 6.30.
reklama
I mój Dawid należy do śpiochów (aktualny wiek: 2 lata i 10 miesięcy).
Codziennie ok 13 pada na średnio 2 godziny (ale potrafi też dłużej spać).
Jeśli z jakiś przyczyn drzemka jest niemożliwa (nieczęsto na szczęście ) jest potem bardzo marudny.
Zastanawiam się kiedy dobrowolnie zrezygnuje z spania w dzień, bo na razie się na to nie zanosi...
Codziennie ok 13 pada na średnio 2 godziny (ale potrafi też dłużej spać).
Jeśli z jakiś przyczyn drzemka jest niemożliwa (nieczęsto na szczęście ) jest potem bardzo marudny.
Zastanawiam się kiedy dobrowolnie zrezygnuje z spania w dzień, bo na razie się na to nie zanosi...