reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to może być jeszcze ciąża?

reklama
Witajcie
W tym miesiącu miałam bardzo dziwny cykl. Mianowicie cykle 27-29 dni a teraz w 24 dniu krwawienie które trwało 2 dni. Aktualnie 29 dzień zrobiłam test i cieniutka kreseczka. Powiedzcie czy jest sens powtarzać czy robić betę czy uznać go za negatywny? Może któraś z was coś doradzi na swoim przykładzie. Pozdrawiam
Coś tam przebija ale to chyba kreska fabryczna. Powtórz jutro rano z porannego moczu

Nie ma tu czego porównywać, każda z nas jest inna, mamy różnej długości cykle, owulację w innym dniu... Liczy się przyrost. Jedna wartość mówi tylko czy ciąża jest, a nie czy jest prawidłowa.
Prawda. Każda z nas jest inna i każda ciaza inna. Mi też tu pisałyście,że ważny przyrost ( który był dobry ) a nie wartość.
I niestety w moim przypadku dobry przyrost niczego dobrego i tak nie zwiastował, ciaza się nie rozwinęła, jestem po zabiegu 😪

Prawda. Każda z nas jest inna i każda ciaza inna. Mi też tu pisałyście,że ważny przyrost ( który był dobry ) a nie wartość.
I niestety w moim przypadku dobry przyrost niczego dobrego i tak nie zwiastował, ciaza się nie rozwinęła, jestem po zabiegu 😪
Bardzo mi przykro że Cię to spotkało 🙁

Przykre, ale to też nie jest powód do tego, żeby straszyć innych. Prawidłowy przyrost nie gwarantuje niczego. Nawet bicie serca na USG nie gwarantuje, że ciąża przetrwa do końca i że dziecko będzie zdrowe. Niemniej są pewne wyznaczniki, które na danym etapie ciążt mówią o jej rozwoju i przyrost bety jest jednym z nich.

Przykre, ale to też nie jest powód do tego, żeby straszyć innych. Prawidłowy przyrost nie gwarantuje niczego. Nawet bicie serca na USG nie gwarantuje, że ciąża przetrwa do końca i że dziecko będzie zdrowe. Niemniej są pewne wyznaczniki, które na danym etapie ciążt mówią o jej rozwoju i przyrost bety jest jednym z nich.
Jedno wyklucza drugie.
Fakt jest taki, że nawet prawidłowy przyrost bety nie świadczy o tym, że ciaza się rozwija prawidłowo.
I nie piszę tego w celu straszenia, a świadomości.
Nie czułam się lepiej, gdy byłam tu zapewniana, że ciaża się rozwija, "bo tak wskazuje przyrost bety ".
Myślę nawet, że to zwiększyło moje rozczarowanie i ból po.

reklama
Jedno wyklucza drugie.
Fakt jest taki, że nawet prawidłowy przyrost bety nie świadczy o tym, że ciaza się rozwija prawidłowo.
I nie piszę tego w celu straszenia, a świadomości.
Nie czułam się lepiej, gdy byłam tu zapewniana, że ciaża się rozwija, "bo tak wskazuje przyrost bety ".
Myślę nawet, że to zwiększyło moje rozczarowanie i ból po.
Nic nie wyklucza. Prawidłowy przyrost bety w 5 tygodniu nie jest gwarantem tego, że tydzień później coś się nie podzieje. Czasami coś się zadzieje z dnia na dzień. Prawidłpwy przyrost bety oznacza, że ciąża się rozwija na ten moment, w którym badanie jest robione. To, że dzień czy dwa później może już nie być prawidłowo, to inna sprawa. Ale w dalszym ciągu nie ma co chodzić i straszyć innych.

Do góry