reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

reklama
Ja robiłam test 17 dni po "zdarzeniu" i druga kreska była bardzo wyraźna. Może poczekaj jeszcze kilka dni.

Nie zamierzam zakładać zaburzeń u autorki bo nic o niej nie wiem.
Przyjmuje, że jest zdrowa a jej cykl jest prawidłowy. A prawidłowa faza lutealna trwa do 16 dni. I jest niezmienna.
Ale ja nie miałam zaburzeń, a raz moja faza była krótka (około 14 dni), raz długa. I owulacja była...więc u Autorki mogło się zdarzyć wiele różnych rzeczy, ale jeśli nie było monitoringu u ginekologa, to gdybanie czy i kiedy była owulacja...

Ale ja nie miałam zaburzeń, a raz moja faza była krótka (około 14 dni), raz długa. I owulacja była...więc u Autorki mogło się zdarzyć wiele różnych rzeczy, ale jeśli nie było monitoringu u ginekologa, to gdybanie czy i kiedy była owulacja...
skoro Twoja faza lutealna była zmienna i trwała ponad normę to miałaś zaburzenia.

skoro Twoja faza lutealna była zmienna i trwała ponad normę to miałaś zaburzenia.
Mój ginekolog nie widział problemów, mało tego nie miałam problemów z zajściem w ciążę. Myślę sobie, że jednak ufam jemu, a nie forum ;) co nie zmienia faktu, że jeśli Autorka stara się o dziecko, to warto to skontrolować.

reklama
Mój ginekolog nie widział problemów, mało tego nie miałam problemów z zajściem w ciążę. Myślę sobie, że jednak ufam jemu, a nie forum ;) co nie zmienia faktu, że jeśli Autorka stara się o dziecko, to warto to skontrolować.

Kontrolować zawsze warto. A to, że Twój ginekolog nie widział problemu nie znaczy, że go nie ma. Wspaniale, że zaszłaś w ciążę, cieszę się, że szczęśliwą. Nigdzie nie powiedziałam, że przy zaburzeniach drugiej fazy nie jest to możliwe. Ale to nie wyklucza zaburzeń 😉

Do góry