reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tabletki anty a ciąża

reklama
Betę 100 osiąga się najdalej 15-16 dni po owulacji. A zwykle dużo wcześniej. Taki wynik wskazywałby na ciążę biochemiczną - czyli beta spada, zamiast rosnąć, bądź na ciążę pozamaciczną. Nie chcę straszyć, ale to nie jest prawidłowa wartość 25 dni po stosunku, nawet jeśli jakimś cudem plemniki by przetrwały kilka dni do owulacji (czyli owulacja by była 20 dni temu).

Betę 100 osiąga się najdalej 15-16 dni po owulacji. A zwykle dużo wcześniej. Taki wynik wskazywałby na ciążę biochemiczną - czyli beta spada, zamiast rosnąć, bądź na ciążę pozamaciczną. Nie chcę straszyć, ale to nie jest prawidłowa wartość 25 dni po stosunku, nawet jeśli jakimś cudem plemniki by przetrwały kilka dni do owulacji (czyli owulacja by była 20 dni temu).
jestem po owulacji niecały tydzień,stosunek miał miejsce w czasie przerwy na @ wiec ginekolog mówiła że to normalne że dostałam okres bo był on świeżo po stosunku ( był skąpy i trwał krócej niż zawsze bo tylko 2 dni) dodatkowo miałam nieregularne cykle

jestem po owulacji niecały tydzień,stosunek miał miejsce w czasie przerwy na @ wiec ginekolog mówiła że to normalne że dostałam okres bo był on świeżo po stosunku ( był skąpy i trwał krócej niż zawsze bo tylko 2 dni) dodatkowo miałam nieregularne cykle
W czasie przerwy, czyli na początku stycznia, a owulacja 7 dni temu? To się klei tak bardzo jak sposób w jaki piszesz - bez kropki, przecinków. I zwracam na to uwagę, bo to brak szacunku do osoby z którą piszesz. Ja z tego może 1/3 rozumiem, bo to czysty chaos.

Owulacja zaczęła się 6 dni od miesiączki i mam tak w KAŻDYM cyklu i trwała do 20 stycznia OSTATNI DZIEŃ. Dalej nie chce mi się tłumaczyć bo więcej jest tu chyba osób znających się lepiej niż test z krwi i ginekolodzy. Czy beta wyszła? Wyszła. Także na tym pozostawię swoje wypociny tutaj. Co do interpunkcji połowa osób tutaj nie stosuje się do zasad bo chyba nie one są ważne. Napisałam tu pierwszego posta i ostatniego bo tyle jadu na grupie kobiet a tym bardziej mam nigdy nie widziałam.

Owulacja zaczęła się 6 dni od miesiączki i mam tak w KAŻDYM cyklu i trwała do 20 stycznia OSTATNI DZIEŃ. Dalej nie chce mi się tłumaczyć bo więcej jest tu chyba osób znających się lepiej niż test z krwi i ginekolodzy. Czy beta wyszła? Wyszła. Także na tym pozostawię swoje wypociny tutaj. Co do interpunkcji połowa osób tutaj nie stosuje się do zasad bo chyba nie one są ważne. Napisałam tu pierwszego posta i ostatniego bo tyle jadu na grupie kobiet a tym bardziej mam nigdy nie widziałam.
Owulacja trwa jeden dzień, a dokładniej to komórka jajowa jest zdolna do zaplodnienia 8-12 godzin, więc co ty w ogóle wypisujesz? Jaka owulacja na tabletkach anty?

To chyba jakiś bot pisze te bzdury.

jest 25 dzień od samego stosunku więc na test chyba za wcześnie bo 31 był stosunek w czasie przerwy na okres,dostałam go 3 stycznia i trwał wyjątkowo tylko 2 dni. Teraz jestem przed okresem (dzisiaj brałam ostatnia tabletkę anty) ale test robiłam 4 dni temu a dodatkowo owulacje miałam szybciej według kalendarza bo 4 dni temu (ostatni dzień) a normalnie od owulacji do okresu miałam zawsze 1,5/2 tyg a podobno test powinno się robić jakoś dwa tyg po owulacji czyli w czasie 1 dnia miesiączki a u mnie miesiączka przypadła szybciej,według aplikacji może dopiero następować zagnieżdżanie /// nie wiem jestem ciemna w sprawach ciąży itp 😅
25 dzien od stosunku, który odbył się na tabletkach anty, co miesiąc masz owulację, choć bierzesz tabletki, okres na tabletkach anty, zaskakująca historia. Taka niezbyt wiarygodna. I pokazująca, że nie masz żadnego pojęcia o kobiecym ciele.

Chodziło mi o wiedzę na temat tego kiedy dochodzi do zaplodnienia zagnieżdżenia objawów itp osoba,która nigdy w ciąży nie była tej wiedzy nie posiada ani to kiedy wynik może już wyjść pozytywny bo wiele jest przypadków jak czytam po innych forach czy nawet czytanie informacji w internecie bo jednym wynik wyjdzie na teście szybciej innym później. Co do tabletek anty biorę je już kilka lat więc wiem o „sztucznym” krwawieniu itp. A jak już widać test po 25 dniach od stosunku daje wiarygodny wynik jednak nie daje😊testy negatywne a beta wyszła. Po prostu chciałabym żeby Panie które odpowiadały w trochę niemiły sposób nie robiły tego na przyszłość bo niektórych może urazić zdanie „to po co zabierać się za seks” .

Dziękuję
Beta 102 przy stosunku 25 dni temu nie wróży dobrze :) owulacja 7 dni temu, to rozumiem, że te plemniki przetrwały 18 dni? Cud. Jeszcze nieregularne cykle na tabletkach anty, to już w ogóle. Bo to wcale nie tak, że na tabletkach anty dostaje się krwawienia z ich odstawienia, no nie?

Chodziło mi o wiedzę na temat tego kiedy dochodzi do zaplodnienia zagnieżdżenia objawów itp osoba,która nigdy w ciąży nie była tej wiedzy nie posiada
No już się nie chcę czepiać, ale jak nie chcesz dawać innym powodów do krytykowania twoich "wypocin" to nie pisz takich rzeczy... zajście w ciążę nie otwiera tajemnych wrót wiedzy w kobiecych głowach. Co więcej, jest to wiedza powszechnie posiadana przez rozlicznych osobników płci męskiej, choćby ginekologów oraz wszystkich panów zainteresowanych kobiecą biologią.

A jadowite to chyba jesteśmy bo forum roi się od trolli, i co by nie mówić - twój post brzmi jak dzieło jednego z nich. Wysyp trolli jakoś zawsze zbiega się z przerwami w szkole 😏

reklama
Jakie nieregularne cykle na tabletkach, co to za brednie 🙈

Do góry