reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tabletki anty a ciąża

reklama
Chodziło mi o wiedzę na temat tego kiedy dochodzi do zaplodnienia zagnieżdżenia objawów itp osoba,która nigdy w ciąży nie była tej wiedzy nie posiada ani to kiedy wynik może już wyjść pozytywny bo wiele jest przypadków jak czytam po innych forach czy nawet czytanie informacji w internecie bo jednym wynik wyjdzie na teście szybciej innym później. Co do tabletek anty biorę je już kilka lat więc wiem o „sztucznym” krwawieniu itp. A jak już widać test po 25 dniach od stosunku daje wiarygodny wynik jednak nie daje😊testy negatywne a beta wyszła. Po prostu chciałabym żeby Panie które odpowiadały w trochę niemiły sposób nie robiły tego na przyszłość bo niektórych może urazić zdanie „to po co zabierać się za seks” .

Dziękuję

Odpowiadając na resztę Twoich pytań:
Beta 14dpo powinna być 3 cyfrowa.
25 dni dpo powinna być w tysiącach bo powinni już powoli być serce u zarodka

I tak. Wtedy faktycznie są jakieś objawy. Przy becie 100 w żadnym wypadku.

Owulacja zaczęła się 6 dni od miesiączki i mam tak w KAŻDYM cyklu i trwała do 20 stycznia OSTATNI DZIEŃ. Dalej nie chce mi się tłumaczyć bo więcej jest tu chyba osób znających się lepiej niż test z krwi i ginekolodzy. Czy beta wyszła? Wyszła. Także na tym pozostawię swoje wypociny tutaj. Co do interpunkcji połowa osób tutaj nie stosuje się do zasad bo chyba nie one są ważne. Napisałam tu pierwszego posta i ostatniego bo tyle jadu na grupie kobiet a tym bardziej mam nigdy nie widziałam.

Czym dalej brniesz tym gorzej - do zagnieżdżenia dochodzi od 6 dni po owulacji i beta startuje od zera np ja wtedy miałam bete 1.4, moje koleżanki też koło 5. Nie możliwe jest posiadanie bety aż 100 ... 6 dni po owulacji.
Co najwyżej przy zasniadzie groniastym - ale to prostym językiem mówiąc patologia o zero powodów do radości (duża szansa nowotworu) także strasznie słabo idzie Ci to kłamstwo 🙄

Plus wynnik bety 100 zanim doszło do zagnieżdżania, bądź 25 dni od stosunku, bo ten miał miejsce w Sylwestra. I skracający się okres przez stosunek. Matrix.
Plus nie wiadomo ile trwająca owulacja. Do dnia 20 stycznia od 6 dnia po krwawieniu. Bo ona tak zawsze ma. Tydzień? Dwa? 🤣

Ciekawych rzeczy się nauczyłam.

reklama
Plus nie wiadomo ile trwająca owulacja. Do dnia 20 stycznia od 6 dnia po krwawieniu. Bo ona tak zawsze ma. Tydzień? Dwa? 🤣

Ciekawych rzeczy się nauczyłam.
Księga rekordów guinnessa czeka😉 najdłuższa owulacja w historii ludzkości i najdłużej żyjące plemniki.

Oj, dzieci, dzieci. Odkąd zaczęły się ferie to widzę wysyp dziwnych postów.

Do góry