reklama
paola121214
Fanka BB :)
Testy są pozytywny.
Teraz najlepiej zrobić bete później przyrost po 48h.
I umówić się do ginekologa. Najlepiej 2 tyg po spodziewanej miesiące,żeby potwierdzić czy ciąża jest tam gd?ie być powinna
I umówić się do ginekologa. Najlepiej 2 tyg po spodziewanej miesiące,żeby potwierdzić czy ciąża jest tam gd?ie być powinna
blanny
Wcale nie musi bety robić, to nie jest obowiązkowe badanie... Nie wiem czemu tu jest zalecane tak rutynowo.Testy są pozytywny.
Ferrel98
Dokładnie. Odczekać parę tyg i do ginekologa. Po co potwierdzać ciążę, skoro już wiadomo, że jestWcale nie musi bety robić, to nie jest obowiązkowe badanie... Nie wiem czemu tu jest zalecane tak rutynowo.
blanny
Gratulacje! Piękne kreski. Na pewno pozytywy i jest ciąża.Hej wam Od góry test robiony w piątek, wczoraj i dziś. Dajcie znać czy z mężem nie mamy zwidów
Na pierwsze USG warto iść nie wcześniej niż 6+0, a nawet kilka dni później, bliżej 7+0 - będzie już zarodek z serduszkiem, a lekarz zleci badania.
Jeśli chcecie z mężem, oczywiście możecie iść wcześniej, zęby uwidocznić pęcherzyk w macicy - ale nie będzie jeszcze zarodka i nic poza czarną dziurą w macicy.
Dziękuję wszystkim To moja pierwsza ciąża i ciężko nam uwierzyć, że się udało. Dziękuję za wskazówki. Betę zamierzam zrobić. Jeśli chodzi o wizytę to oczywiście jeszcze sobie poczekam. Wg kalkulatora jestem w 4tc, jednak jestem pewna, że udało się 2 tygodnie temu, w dniu prawdopodobnej owulacji. Poradzicie zatem za ile tygodni najlepiej umówić wizytę? (Nie spieszy mi się) Jestem tu nowa i nowa w tym wszystkim.. Muszę zacząć od jakiejś literatury i webinarów, bo dopiero z tego forum dowiaduje się informacji o których wcześniej nie miałam pojęcia. Dzieki za wyrozumiałość
Gratulacje! Piękne kreski. Na pewno pozytywy i jest ciąża.
Na pierwsze USG warto iść nie wcześniej niż 6+0, a nawet kilka dni później, bliżej 7+0 - będzie już zarodek z serduszkiem, a lekarz zleci badania.
Jeśli chcecie z mężem, oczywiście możecie iść wcześniej, zęby uwidocznić pęcherzyk w macicy - ale nie będzie jeszcze zarodka i nic poza czarną dziurą w macicy.
O matko jakbym czytała właśnie o sobie! Nawet chyba owulację w ten sam dzień miałyśmy!Dziękuję wszystkim To moja pierwsza ciąża i ciężko nam uwierzyć, że się udało. Dziękuję za wskazówki. Betę zamierzam zrobić. Jeśli chodzi o wizytę to oczywiście jeszcze sobie poczekam. Wg kalkulatora jestem w 4tc, jednak jestem pewna, że udało się 2 tygodnie temu, w dniu prawdopodobnej owulacji. Poradzicie zatem za ile tygodni najlepiej umówić wizytę? (Nie spieszy mi się) Jestem tu nowa i nowa w tym wszystkim.. Muszę zacząć od jakiejś literatury i webinarów, bo dopiero z tego forum dowiaduje się informacji o których wcześniej nie miałam pojęcia. Dzieki za wyrozumiałość
Jestem w identycznej sytuacji co Ty
Gratulacje!
Hehe super i gratuluję również To się złożyło.. Oby wszystko poszło nam gładkoO matko jakbym czytała właśnie o sobie! Nawet chyba owulację w ten sam dzień miałyśmy!
Jestem w identycznej sytuacji co Ty
Gratulacje!
LadyCaro
Ale jak zaszlaś 2 tyg temu, w owulacje (inaczej niż w owulację sie nie da zajść) to dalej jesteś w 4 tc, bo to jest liczone od 1 dnia cyklu, nie od owulacji.Dziękuję wszystkim To moja pierwsza ciąża i ciężko nam uwierzyć, że się udało. Dziękuję za wskazówki. Betę zamierzam zrobić. Jeśli chodzi o wizytę to oczywiście jeszcze sobie poczekam. Wg kalkulatora jestem w 4tc, jednak jestem pewna, że udało się 2 tygodnie temu, w dniu prawdopodobnej owulacji. Poradzicie zatem za ile tygodni najlepiej umówić wizytę? (Nie spieszy mi się) Jestem tu nowa i nowa w tym wszystkim.. Muszę zacząć od jakiejś literatury i webinarów, bo dopiero z tego forum dowiaduje się informacji o których wcześniej nie miałam pojęcia. Dzieki za wyrozumiałość
reklama
blanny
Wiek ciąży liczymy na tym etapie od 1 dnia ostatniej miesiączki czyli jesteś w 4 tygodniu ciąży a na USG najlepiej idź za 2-3 tygodnie.Dziękuję wszystkim To moja pierwsza ciąża i ciężko nam uwierzyć, że się udało. Dziękuję za wskazówki. Betę zamierzam zrobić. Jeśli chodzi o wizytę to oczywiście jeszcze sobie poczekam. Wg kalkulatora jestem w 4tc, jednak jestem pewna, że udało się 2 tygodnie temu, w dniu prawdopodobnej owulacji. Poradzicie zatem za ile tygodni najlepiej umówić wizytę? (Nie spieszy mi się) Jestem tu nowa i nowa w tym wszystkim.. Muszę zacząć od jakiejś literatury i webinarów, bo dopiero z tego forum dowiaduje się informacji o których wcześniej nie miałam pojęcia. Dzieki za wyrozumiałość
Jeśli zamierzasz robić betę, zrób i po 48h powtórz - koniecznie w tym samym laboratorium - i porównaj przyrost (w google wystarczy wpisać beta HCG kalkulator przyrostu i wyskoczy Ci kilka).
Gratuluję jeszcze raz