reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

No ale jeśli nie przyrasta prawidłowo, to co to da? Wcześniej będziesz wiedzieć, że poronisz. Ale i tak poronisz. Nie uratujesz tej ciąży. A pozamacicznej i tak nikt nie zdiagnozuje w oparciu o zły przyrost bety, tylko dopiero po uwidocznieniu jej na USG. 🤷
No ale możesz mieć dobre przyrosty i niski progesteton i uratować ciążę duphastonem/luteiną.

A przy złych przyrostach widzisz czy nie rośnie czy maleje i znowu rośnie i wtedy wcześniej zareagujesz niż jak Ci jajowód pęknie.

reklama
No tak, ale tu nikt nie spytał, czy dziewczyna ma poronienia za sobą, CC czy cokolwiek. I mało kto o to pyta. Po prostu rutynowo się tu zaleca betę, której wcale rutynowo robić nie trzeba. :)

No ale jeśli nie przyrasta prawidłowo, to co to da? Wcześniej będziesz wiedzieć, że poronisz. Ale i tak poronisz. Nie uratujesz tej ciąży. A pozamacicznej i tak nikt nie zdiagnozuje w oparciu o zły przyrost bety, tylko dopiero po uwidocznieniu jej na USG. 🤷
ja szczerze mówiąc wolalbym wiedzieć wcześniej, ze poronię, a nie radośnie czekać na wizytę i żyć w nieświadomości... I też można się przygotować na to poronienie.

No tak, ale tu nikt nie spytał, czy dziewczyna ma poronienia za sobą, CC czy cokolwiek. I mało kto o to pyta. Po prostu rutynowo się tu zaleca betę, której wcale rutynowo robić nie trzeba. :)

Moja beta przyrastała prawidłowo i poronienie zatrzymane 🤷🏻‍♀️

Ale jak wiesz, że masz złe przyrosty, to bardziej siebie obserwuje aż i wiesz że z mocnym bólem brzucha jedziesz na sor, a nie przeciwbólowe i dotrwać do kolejnego dnia.
Albo jak masz złe przyrosty, wtedy nie mowisz jeszcze rodzinie o ciąży, bo niewiadomo jak się zakończy cała sprawa.
Z mocnym bólem brzucha w ciąży to chyba każdy jedzie na IP, a nie łyka tabletki jak cukierki.
Moja beta przyrastała prawidłowo i poronienie zatrzymane 🤷🏻‍♀️
No to tylko udowadnia, że w takim razie bez sensu robić betę, bo nawet jak dobra i dobre przyrosty, to i tak może być źle 🤷

Z mocnym bólem brzucha w ciąży to chyba każdy jedzie na IP, a nie łyka tabletki jak cukierki.

No to tylko udowadnia, że w takim razie bez sensu robić betę, bo nawet jak dobra i dobre przyrosty, to i tak może być źle 🤷

Ja jestem taka osobą która chodziłaby raczej bardzo długo z CP bo w pewnym momencie Przestała dawać jakiekolwiek objawy poza skacząca betą i niskim progesteronem (tzn takim 1ng).

Ostatecznie w USG niby mam wpisane, że pęcherzyk prawdopodobnie w jajowodzie ale tak nie do końca lekarze (było ich bardzo dużo) byli pewni, czy to co widzą to CP.

I tak w sumie olałam trochę temat no bo skoro się dobrze czuję. I to co czułam kiedy te bete zrobiłam tak naprawdę pod wpływem dziewczyn tu z forum nie jest do opisania.

Gdybym nie była na forum na pewno bym te betę olała 🤷‍♀️ I ciężko powiedzieć jakby się to skończyło

Czy mam zwidy, czy to jest pozytywny czy negatywny wynik testu
IMG_20240810_103906.jpg

Załączniki

• IMG_20240810_124523.jpg
    IMG_20240810_124523.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 91
reklama
Do góry