reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

O wypraszam sobie! Ja też oczekuję na dziecko :) A każda ciąża i poród może być zupełnie inna... do tego ja pierwszy raz rodzę w Irlandii.
Dziś miałam pierwszą wizyte u ginekologa w szpitalu (25 tydzień ciąży) - najpierw położna zmierzyła, zważyła, pobrała krew (żelazo mam super! choć łykam tylko same witaminy) i zebrała wywiad, potem lekarka raz jeszcze przepytała, zmierzyła brzuch, sprawdziła bicie serduszka i tyle. A wszystko trwało tylko 4 godziny (tzn. z oczekiwaniem na położną i na lekarkę)...

reklama
Oj przepraszam bardzo za pominięcie :-):-):-):-):-)

Te upały są dobijające, dobrze że dziś już jest chłodniej.

Pozdrawiam

Witam wszystkie mamuśki i te przyszłe mamuśki:-)

Dziś mam termin porodu, ale nic się nie dzieje.Wczoraj byłam u ginekologa, dziś mam brunatną gęstą wydzielinę, może to czop? Sama nie wiem......
Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5 więc może to już tuż tuż............

Trzymajcie kciuki:-)

Kobitki od wczoraj odchodzi mi czop śluzowy.....jest tego strasznie dużo i jest mocno krwisty:szok: Dużo się o tym czopie naczytałam u już parę razy myślałam że odchodzi,ale to nie było to!! Tego naprawde nie da się nie zauważyć i z niczym pomylić!!
Brzuszek twardnieje co parę minut, mocno ciągnie gdzieś z tyłu ale nie jest to bolesne, raczej nieprzyjemne.
Nie wiem co robić......może na ktg jechać??

Ja urodziłam obie córki dwa tygodnie po odejściu czopa.

Wydaje mi się, że u Ciebie zaczyna się coś dziać... darowałabym sobie w tej chwili KTG, daj się trochę akcji rozwinąć będzie szybciej... chyba nie ma nic gorszego niż 20 godzin na porodówce... a pewnie zostawią już Ciebie w szpitalu...

Czy to twardnienie brzucha jest regulane? Twardnienie to skurcze - nie muszą być od razu bolesne.
Trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązanie :)

Oj chyba faktycznie coś się u ciebie zaczyna dziać. Tak jak Ania pisze, że po wydaleniu czopa można jeszcze długo chodzić, ale sprawdzaj czy te skurcze są regularne i co ile minut. Ania ma rację, lepiej za szybko nie jechać do szpitala, poczekaj jeszcze w domu. Bo może to fałszywy alarm, a jak pojedziesz do szpitala to cię już nie wypuszczą.

Tak sobie pomyślałam, że teraz piszę do Nkha24 a ona może już przytula swoją córeczkę do piersi :-D:laugh2:

No to chyba się zaczęło. Jedź do szpitala jak będziesz miała tak co 5 minut. A jak poza tym się czujesz? Boli cię brzuch lub kręgosłup?

kręgosłupnie boli,tylko brzuch tak jak przy okresie, ale nie jest to aż taki mozny ból........
a czy między skurczami niunia ma się ruszać? bo moja rusza się dość gwałtownie.........

reklama
Mój synek mnie jeszcze kopał jak jechałam do szpitala i nawet jak miałam skurcze co 2-3 minuty. Zresztą te skurcze pewnie przygotowują niunię do wyjścia. Zresztą skurcze powodują ruchy macicy i dzidzia ma wtedy chwilowe zmniejszenie się miejsca. To jest dla niej pewien dyskomfort i dlatego może cię kopnąć lub walnąć rączką. Po prostu usiłuje sobie zrobić wystarczająco miejsca dla siebie.
A co ile masz teraz te skurcze?

Do góry