reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Molu, no to ja Maksia hartuję zdrowo, bo do -10 z nim wychodzę. Teraz oczywiście w te mrozy nieziemskie siedzimy murem w domu. A do wychodzenia do -10 zachęcała mnie pielęgniarka środowiskowa, która była u nas niedawno na patronażu. Maksik znosi to dobrze, tylko mu lekkie kolorki na policzki wychodzą. Oczywiście jest wtedy grubiutko nasmarowany kremem ochronnym.
Czasem też uderza nóżkami tak jak Maja, a szczególnie robi to w łóżeczku turystycznym, w którym wtedy słychać takie głośne "łup". Nie wiem z czego to wynika, może po prostu gimnastyka maluszka? A może Maję męczą gazy i w ten sposób próbuje się "odgazować"?
Tyle że u Maksia jest to mniej intensywne niż u Majeczki, parę razy na dzień sobie kopnie i daje spokój.

Maksio ostatnio też źle zareagował na gości. Jednak należy uczciwie powiedzieć, że było to 4 dorosłe osoby, z których aż 3 które gdzieś miały to, że w domu jest maluch, że to jego pora zasypiania, i rozmawiały "pełną piersią". Jeden tylko kolega raczył się nie drzeć. Mały się przestraszył, popłakał, musiałam pójść z nim na górę i go lulać, a u nas niestety głos się pięknie z dołu na górę domu niesie. Niestety goście nie raczyli wysłuchać mojej prośby, żeby może jednak rozmawiali ciszej. W nocy spał baaaardzo niespokojnie. Mąż natomiast był cały szczęśliwy z towarzystwa (no w końcu to nie on lulał synka i nie on wstawał w nocy). Tak oto chciał mi umilić weekend.
Na gości z wyczuciem, jak i kiedy należy się zachowywać, dziecko reaguje super.

reklama
Olu faktycznie nieźle hartujesz syneczka, ja jakoś boję się wychodzić w taki mróz. Na szczęście od jutra zapowiadają lekkie ocieplenie, więc mam nadzieję, że zaczniemy wychodzić na spacerki bo już mam dośc siedzenia w domu. Niedługo razem z Mają się tu ukisimy. Maja nadal kopie i to nie tylko w nocy. w dzień jest to samo. Może w nocy to kopanie być od zagazowania bo karmię ją z butli na śpiocha i nie podnoszę jej do odbicia, natomiast w dzień zawsze po jedzonku odbywa się odbijanko.
Maja jest bezpieczna jedynie na podłodze jak lezy (chociaz nie przewraca się z pleców na brzuszek) ale za to na przewijaku tak się odpycha nogami i się pręży, że mogłaby mi upaść. Chociaz juz przewijak niedługo musi pójśc w odstawkę, bo Maja prawie się nie mieści na nim. Jest długa jak przewijak.
Już moja Wielka Marudność nie daje mi więcej posiedziec przed kompem. Musze iść. papatki.

Massandro, dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D Ktora pierwsza zalatwi ta sprawe niech da znac na forum czy rozpatruje to MOPs u nas czy urzad miasta, i gdzie itd. Jesli ja to szybko zalatwie oczywiscie dam Wam znac :)

Massandro pieke dzis ciasteczka owsiane :laugh: :laugh: :laugh: jesc mi sie ciagle chce na szczescie mam juz wage sprzed ciazy, ale to i tak za duzo ;) no i ten bebeszek :p

no i jak Magi, ciasteczka smakowaly? zapomnialam ostatnio napisac, ze trzeba uzyc bardzo drobnych platkow owasianyh, bo z tych duzych to kiepskie wychodza ciasteczka. i jeszcze jedna wskazowka - piec krotko, najlepiej 12 min.

ja bardzo sie ciesze na to becikowe, bo oprocz tego zalapiemy sie na zasilek porodowy, czyli w sumie 2000zl. przyda sie, szczegolnie, ze od lutego Maciej znowu idzie na studia. no i szczepienia trzeba zrobic ( na ktore sie zdecydowalyscie - 6 czy 5 w 1?).

Marysia ostatnio zaczyna mi wyprawiac w nocy dziwne rzeczy, rzuca sie strasznie ( nie mam pojecia czy to gazy ja tak mecza, czy wysuszone packi na skorze swedza????). dzieki temu nie spie i chodze w ciagu dnia nieprzytomna. bo w czasie jak ona spi, to nadrabiam zaleglosci w domu i staram sie byc wzorowa zona, ktora posprzata i ugotuje...czasami juz nie wyrabiam i okropnie boli mnie glowa :(

jutro jedziemy do Poznania do dziadkow ;D nareszcie gdzies sie wyrwe i zobacze sie ze "swoimi znajomymi" ;D

pozdr i milego weekendu

Witam serdecznie, dopiero odnalazlam to forum, mam na imie Kasia jestem mama 1,5 rocznej Oli a w czerwcu rodzi sie nasz drugi maluch.
W marcu przeprowadzamy się do Piły ze wzgl ze maz dostal tam nowa prace,(teraz jestesmy na etapie szukania mieszkania tam) dlatego poszukuje namiarow na bardzo dobrego sprawdzonego ginekologa-poloznika (prywatny gab) ale takze pracujacego w szpitalu w Pile. Wiem ze w Pile jest tylko jeden szpital i jestem strasznie ciekawa opinii o nim, jak przebiega tam porod, jaka jest potem opieka nad matka i maluszkiem po porodzie?
Niestety bedz tam sami z mezem nie mamy zadnych znajomych, nic, dlatego potrzebuje rowniez namiarow na dobra przychodnie aby znalezc pediatre dla Olenki i lekarza rodzinnego dla nas, labolatorium....
Nie chcialabym sie zglosic do pierwszego lepszego lekarza bo wiadomo taki sprawdzony i polecony przez Kogos jest najlepszy dlatego mam ogromna prosbe do mam i przyszlych mamus o wszelkie rady i informacje za ktore bede bardzo wdzieczna.
Bardzo boje sie tej przeprowadzki jak to bedzie, kompletnie nie znam Pily a wszelkich informacji nigdzie nie moge znalezc, dlatego chetnie nawiaze kontakt z mami bo juz wkrotce zamieszkamy w Pile.
Serdecznie pozdrawiam
Kasia

Hej Kiki!!!
Podaje namiary na ginekologa (wiekszosc z nas tu na forum do niego chodzilo)
Tomasz Jaskulski, ul. Złota 11 b, telefon: 214 37 37 przyjmuje wtorki, piatki i srody lub czwartki bo cos sie zmienilo i nie pamietam. Przyjmuje tylko prywatnie, 70 zl wizyta, 40 zl usg. Jest zastepca ordynatora, bardzo dobry lekarz, sympatyczny, mozna sobie z nim pogledziec, jest ok. Kiedy rodzilam przyszedl do mnie, interesuje sie pacjentkami, naprawde dobry lekarz.

Lekarz rodzinny: tzn ja naleze do dr MorawskiejBregar w przychodni na ul. Zeromskiego (Medkol) 351 20 06, dobra kobietka, ale strasznie zakracona, dlugo sie u niej czeka dosc bo trzyma ludzi - po prostu ona sobie musi pogadac, ale za to potem dobrze pamieta swoich pacjentow.

Pediatra: my nalezymy do dr Wierbiłowicz tez przychodnia Medkol, tel. 351 21 96, od 7.30 jest tam pielegniarka pani hania Kręcka bardzo fajna, doktor jest po 8 do 14, potem wizyty ma. Mila kobieta, moja Oliwcia ja lubi :) jest bardzo spokojna taka, uprzejma to tez wazne :) - no a jako lekarz - poki co nie mam zastrzezen.

Witamy na forum i w Pile, odzywaj sie do nas, wiekszosc z nas jest tu przyjezdne, heh, tak wyszlo :)

Massaandro, ciasteczka u nas zrobily furrore!!zrobilam ze zwyklych platkow najpierw, tez dobre, juz ze 4 razy je pieklam :) i juz z gorskich, ja specjalnie te wieksze platki wybieralam hihi...nastepnym razem kupie te drobniejejsze :) Moj maz sie nimi objada hihi :) takze polecam forumowiczkom :)

Co z becikowym?? Nikt jeszcze nie byl?? Moze pojde dzis jak zdaze. Buzka.

Witaj Kiki! :) Fajnie, że będzie nas więcej. Ja mieszkam w Pile od niedawna, zresztą jak Magi pisała, większość z nas jest nie stąd.
Do ginekologa też chodzę do Jaskulskiego i jestem zadowolona. Mój Maksio urodził się w Pile i wspomnienia ze szpitala mam jak najbardziej pozytywne.

Jeśli chodzi o lekarza, to mój synek jest u pani doktor Puki (gabinet w przychodni przy Roosevelta, tel. 2154828, 2154844). Bardzo miła pani doktor.

Pozdrowienia dla wszystkich, lecę bo synuś nawołuje.... ;)

Kobitki,
dzwonilam w sprawie becikowego, u nas załatwia sie to w miejskim osrodku pomocy spolecznej (tam z boku urzedu miasta). Trzeba napisac wniosek odrecznie (z tego co zrozumialam u nich sie taki pisze na kartce), ksero dowodu osobistego - oryginal do wgladu, ksero aktu urodzenia - oryginal do wgladu, sprawe zalatwia sie w pokoju 1 lub 2, telefon: 21 04 327 przesympatyczna kobitka tam siedzi :)

reklama
Do góry