reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

Asiunia, wyslalo Ci juz 4 razy :) Zle, ze masz teraz stres i smutek z narzeczonym, teraz trzeba miec jak najbardziej glowe wolna od stresow i zmartwien, a zeby tak bylo mozna ::) Przykro mi, mam nadzieje, ze sie miedzy wami ulozy pozytywnie.
Rzeczywiscie zlecialo niesamowicie, juz masz 32 tydzien...a skad probujesz wkleic suwaczek?? Pozdrawiam, trzymaj sie!!!

reklama
Dziewczyny gdzie w Pile mają dobry wybór staników do karmienia i kosmetyków dla niemowląt?
Tylko tyle ziostało mi do kupienia.
Pozdrawiam

Asiunia, mam nadzieję, że wszystko się rozwiąże pozytywnie! Postaraj się nie stresować za bardzo (choć wiem, że to niemożliwe)!! Może jesteś teraz trochę przewrażliwiona (hormony)? Ja na przykład w pewnych kwestiach stałam się zwyczajnie upierdliwa i nic na to nie mogę poradzić :( A może Twój narzeczony trochę trudno przeżywa ciążę, a niebawem wszystko się unormuje? Trzymam za Ciebie kciuki!

basoni, nie jestem w stanie wypowiadać się na temat staników, ale jeśli chodzi o kosmetyki, to moja bratowa, doświadczona mama, poradziła mi kosmetyki Nivea, ponieważ są stosunkowo najmniej alergizujące. Pewnie można je kupić w każdym supermarkecie. Nivea ma fajny płyn do kąpieli z oliwką, po którym skóra maluszka jest ładnie nawilżona i nie trzeba już go smarować oliwką - bardzo wygodne.

Basoni tez w kwestii stanikow nie mam wiedzy :) Natomiast co do kosmetykow, to gdzies czytalam, ze bardzo dobre sa te polskie, zdaje sie bambino ::) To chyba jakas Forumowiczka polecala. W Roosmanie na deptaku jest wybor kosmetykow dzieciecych, na pewno cos sobie powybierasz.

Dzięki dziewczyny za info. Ja też się skłaniam ku Bambino, ale poczekam na spotkanie z położną, bo ostatnio jak chciałam kupić jakiś kosmetyk okazało się że można stosować od ukończenia I miesiąca.

Co do ciążowych humorków to u nas też są dni kiedy nie możemy się z kochanym dogadać. Ja przeżywam hormonalne dołki, czuję się trochę samotna bo siedzę w domu, a mężuś przeżywa stres związany z ojcostwem, bardzo powoli się z tym oswaja. Ale czarne dni przeplatają się z prawdziwie radosnym oczekiwaniem.

Pozdrawiam

Aha przypomnialam sobie, stanik do karmienia ogladalam jeden, na rynku w miescie w tych sklepikach obok - nie wiem jak to wytlumaczyc. Tam jest chyba kilka tyc sklepikow, ja bylam w jednym bo tam akurat ciotka meza pracuje. No i ogladalam taki z odpinanymi miseczkami, byl ladny i prosty, i kosztowal 31 zl. Podobne ogladalam triumpha, zeby nie powiedziec ze identyczne, i kosztuja od 60 zl ;)

A ja ostatnio widziałam na rynku u Pań które sprzedają bieliznę. Takie fajnie mięciutkie bawełniane z odpinanymi ramiączkami za 10-12zł.Sama z doświadczenia wiem że odpinane ramiączka są niezastąpione przy karmieniu maluszka. No i koszule nocne (do szpitala czy w domu) żeby miały rozpinanie od góry np.guziczkami. Jak leżałam z synkiem w szpitalu po urodzeniu to była ze mną dziewczyna która miała taką zwykłą koszulę i przy karmieniu musiała całą podnosić do góry- mało to estetyczne i wygodne. Ale to tak na marginesie.Chodzi przecież o to żeby sobie jakoś ułatwić ten i tak niełatwy początek. Co do kosmetyków dla maluszka to faktycznie mój pediatra na początku zalecał minimalizować używanie kosmetyków przy maluszku.Wiadomo konieczne jest mydełko-bo myć trezba i w zasadzie oliwka. Ja przestowałam chyba wszytskie firmy od Johnson'a, Bubchena, Nivea po Bambino i to ostatnie sprawdziło się najl;epiej. Resztę sama zużyłam. Miałam faktycznie płyn do kąpieli z oliwką Nivea ale stosowałam je jak dzieciaczki miały już kilka tygodni i też mogę polecić. Fajnie nawilża i zaoszczędza czasu po kąpieli bo w zasadzie dzidzię można zaraz ubierać. Wcale nie używałam pudru bo w pampersach jest nie potrzebny a podczas siusiania przykleja się do skóry. Uwielbiałam za to ( i do teraz lubię )smarować moje maluchy oliwką bo potem tak fajnie pachną...
Co do wagi to też niestety idzie ciągle do góry. Przytyłam jakieś 12 kg i wcale nie jest mi z tym do śmiechu. No i ta pogoda... Raz ciepło, raz zimno albo duchota że nosa się nie chce wytknąc za balkon. Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo zdrówka!!!!
:) :) :)

Mika, to my razem jakos tak tyjemy! Moze nam troche przystopuje w koncu to tycie, no bez przesady :laugh: Dzieki za rady doswiadczonej mamy!

Zaraz nam wątek ucieknie drogie Pilanki (prawie wszystkie przyjezdne zresztą ;) )

Asiunia, podałaś gdzieś kiedyś swój nr gg, dodałam Cię do moich kontaktów, wysłałam Ci parę razy wiadomość, ale chyba nie dotarła. Piszesz w swoim info, że to będzie synek? Ja też będę miała synka, ciekawe czy się urodzą w tym samym dniu tak jak mamy termin :)

a dla zainteresowanych mój nr gg to 47709.

Pozdrawiam!

reklama
WITAM! ALE DZIŚ DUCHOTA PO 5.08 JADĘ DO SIEBIE - NIEMOGE SIĘ JUŻ DOCZEKAC KIEDY ODWIEDZE RODZINKĘ I ZNAJOMYCH!MAM NADZIEJE ŻE NIE BĘDZIE ŻADNYCH PRZECIWSKAZAN PRZED WYJAZDEM BO TO KAWAŁ DROGI!!!POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMUSIE Z PIŁY I NIETYLKO...!!!!

Do góry