reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są na forum przyszle mamy z Piły???wlkp??

czesc dziewczyny , dziekuje za pocieszenie odrazu sie lepiej poczulam i mam nadzieje ze tez bedzie dobrze.
Wczoraj sie dowiedzialam ze bede miala synka:) wazy juz 1600 :)

Olu fajnie by bylo jakby sie w tym samym dniu urodzili ale z usg mi wyszlo ze moge nawet 4 pazdziernika lub 2 urodzic....bo dzidzia jest malutka
a tak to mam termin na 20 wrzesnia wiec niewiem juz sama kiedy sie urodzi ;)
napisalam ci wiadomosc na gg z pozdrowieniami.

reklama
Znow nam uciegł watek na drugi plan!!!
Asiunia, gratulacje !!!

Ja bylam u Jaskulskiego w piatek na badaniu polowkowym, i dowiedzialam sie, ze......bede miala coreczke!!!! ;D ;D ;D Nerwowa bylam przed ta wizyta, ale cale szczescie jest wszystko ok, dzidzia zdrowa, wymiary ma prawidlowe, nozki tylko dluzsze :) Hihi. Co u Was????

Hej!ciesze sie że z Twoja dzidią wszystko w porządku - a długie nóżki - każda dziewczyna chciałaby takie mieć hihihi No faktycznie wątek ucieka nam na drugi plan Ja dzis układam puzzle takie na 1500 a razczej pomagam meżowi, on dzis jest w pracy więc staram się coś poukładac z tego co mu jescze barkuje!hihi pozdrawiam buzka

Czy możecie mi polecić sklepy w Pile, w których mogłabym kupić łóżeczka dla dzidzi (standardowe i turystyczne), nowe? Jakieś łóżeczka są w IBI, ale może jeszcze gdzie indziej?
Namawiam męża na krótki wyjazd razem - w końcu przez dłuższy czas nie będziemy mieli już okazji wyjechać sobie we dwoje. Tyle się pozmienia... trochę zaczynam się bać! Wiem, że będzie cudownie itd, ale jednak!

W czwartek idę do dra Jaskulskiego, może któraś z Was też się wybiera?

Byłam w weekend na oddziale położniczym z wizytą. Faktycznie era darmowych pieluszek i chusteczek już się skończyła więc trzeba się wcześniej zaopatrzyć. Ubranak szpitalne są już też sfatygowane więc lepiej i dla maluszka zabrać jakieś body i czapeczki.Poza tym po porodzie czekają nas dwie pełne doby leżenia w łóżku więc proponuję zabrać jakąś ciekawą gazetę lub książkę żeby szybciej mijał ten czas. Przy wypisie maluszka dostaje się już dwie mini wyprawki dla bobaska. Z tego co pamiętam-maść na pupkę, mini szampon i płyn do kąpieli Johnson'a, mini domestos (?), pampersik ,naklejka na samochód-"uwaga dziecko" i mnóstwo reklamówek i makularury do czytania.Poza tym nic się nie zmieniło. Wizyty przez cały dzień tzn. od 10.00-18.00 z tym że pojedynczo. Oddział jest przepełniony więc chyba zwiększy nam się przyrost naturalny. Zresz\tą jak jestem na spacerach to ciągle napotykam na przyszłe mamy z brzuszkami...Albo to taka moja mała obsesja...

Olu, w Pile za duzego wyboru łóżeczek to raczej nie ma. Na Jana Styki jest takie centrum handlowe i są tam i.in. łóżeczka i metaracyki, ale zapakowane, jakby nie mogli ich wyeksponowac. Ja raczej bede zamawiała łózeczko i materac z Internetu, kiedys upatrzyłam takie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53774010, a obecnie jestem skłonna wziąć takie: http://www.bajka.net/shop.php?act=art_descr&art_id=525432&. Wszystkie akcesoria do łózeczka typu posciele, baldachimy, ochraniacze itd tez bede zamawiała.

Magi, dziękuję za informację. Może wobec tego brykniemy do Poznania po łóżeczka - ja zawsze wolę dokładnie zobaczyć i "pomacać" to co kupuję (choć zakupy przez Internet są na pewno tańsze i wygodniejsze, bo rzeczy dostarczane są prosto do domku :) )

Właśnie obejrzałam kolejny odcinek "Zaklinaczki dzieci" w TVP2. Mam nadzieję, że wszelkie problemy też będzie mi się udawało rozwiązywać w podobnie cudowny sposób (złudne nadzieje, zapewne!). Chyba kluczem do sukcesu będzie niedopuszczenie do przesadnej ingerencji teściowej (która uważa, że dziecko ma obowiązek być tyranem domowym od początku aż do dorosłości - wręcz robi mi wykłady, że od dziecka, niezależnie od wieku, NIE WOLNO niczego wymagać, zwracać uwagi itp. - horror, mówię Wam! Na szczęście teraz jest daleeeeekooooo) oraz szeregu innych "cioć". Ale czy ja będę rozumiała, czego ode mnie chce moje dziecko? Mam pewne obawy, że może niekoniecznie.....
Pozdrowionka!

Łóżeczka są w IBI i DH Stokłosa tylko Drewexu a na Styki Drewwxu i Klupsia. Oczywiście wybór ograniczony ze względu na powierzchnię. Ja chciałam łóżeczko Klupś Radek II, ale jak dowiedziałam się że będę czekać 1 miesiąc w cenie ok. 350 to zamówiłam na allegro i za 390 miałam łóżeczko z materacem kokosowo - gryczanym w ciągu 3 dni.
Ja też pilnie oglądam zaklinaczkę i super nianie w soboty i ciekawa jestem czy też się dam tak sterroryzować jak te nieszczęsne mamusie.
Jutro idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, a potem na kolacje z okazji trzeciej rocznicy ślubu.
W środę obiecuję relacje

reklama
Olu, wspolczuje tesciowej. Koszmarne sa takie rady, w ogole co to za bzdury!!! Totalna brednia jest bezstresowe wychowywanie dzieci, potem wychodza konsekwencje takiego wychowywania. Ja oczywiscie nie mowie, ze dziecko ma miec same zakazy i nakazy, wszystko w granicach rozsadku, ale nie dajmy sie zwariowac!!! Nie mozna dziecku pozwalac na wszystko, zeby na glowe wchodzilo, bo potem terroryzuje i rodzicow, i otoczenie, i skad ma biedne wiedziec ze robi cos nie tak ;) Madra ta twoja tesciowa bardzo trzeba przyznac ;) A w ogole co to za rady jak wychowywac dziecko... Cale szczescie ja nie mam takich klimatow, bo by mnie chyba szlag trafil na miejscu ;)

Basoni gratulacje.

Do góry