reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

reklama
Co do fotelika to ja kupiłam taki zintegrowany z wózkiem ;-) x-car for navington. Jak sie pytałam babki w sklepie to mi mówiła że ma homologacje i ze firma wystapiła o te testy adac. A czy któraś z Was uzywała moze tego fotelika?!

Ja odkupiłam od znajomej fotelik samochodowy, MAXI COSI PLUS; Uważam ze nie ma sensu kupować nowego jak maluch tak szybciutko z niego wyrośnie , a ten jest w stanie idealnym.
Co do wózka, też myślę aby od kogos odkupić; Nie stać Nas za bardzo na nowy pojazd. Jest jeszcze cała masa innych wydatków.

A mysmy sie zdecydowali na i zakupilismy wozeczek Silver Cross 2w1 z tego wzgledu ze zima w UK nie jest az taka sroga,sniegu nie ma a wersja gondolowa w tym wozku jest bardzo praktyczna ma fajny i wygodny wklad gondolowy z materacem no i starczy nam tak na te pierwsze 2-3 miesiace zeby tylko przezimowac nim a potem na wiosne moge sie przezucic na spacerowke od razu bo ma mozliwosc calkiem na plasko i do tego ma cieplutki spiworek i pokrycie na nozki wiec na pewno by malenstwo nie zmarzlo a wygodnie bedzie miec:tak: wozeczkiem juz jezdzilismy w sklepie i super sie go prowadzi i mi sie podoba bo nie bedzie mi zajmowal zbytnio duzo miejsca w domu a i nawet w samochodzie no i fotelik samochodowy w komplecie do tego wiec jestem mega zadowolona :-) A firma jest znana tutaj w UK i czesto wlasnie widuje te wozki na ulicach i opinie ma dobra ten Silver Cross :tak::-)
A to fotka mojego zakupu :-)
Zobacz załącznik 375687Zobacz załącznik 375688

super wózek , dobry wybór ma i spacerówkę i gondolkę . bardzo podobny od GRACO , który mi się podobał .

Ja odkupiłam od znajomej fotelik samochodowy, MAXI COSI PLUS; Uważam ze nie ma sensu kupować nowego jak maluch tak szybciutko z niego wyrośnie , a ten jest w stanie idealnym.
Co do wózka, też myślę aby od kogos odkupić; Nie stać Nas za bardzo na nowy pojazd. Jest jeszcze cała masa innych wydatków.

Jezeli chodzi o wozeczki odkupywane to moim zdaniem jest to dobry pomysl na zaoszczedzenie! Wiadomo ile jest teraz wydatków z mluszkiem! Co Ci moge poradzic, toa lbo kupuj od zaufanej osoby, albo trzeba dobrze czytac opisy na allegro! Moja kumpela, która ma tzw. maluszka niespodzianke, w dodatku z nie poczuwajacym sie do obowiazku tatusiem kupila sobie na nextwayu wozek x-landera, po renowacji, z 1/3 ceny i tez byla mega zadowolona. WOgule to szkoda ze wiecj firmy tych renowacji nie robi, bo bym w tym jakze kosztownym temacie wozkowym mozna zaoszczedzic ;-)

Jeśli chodzi o kupowanie używanych fotelików to jak najbardziej, ale od zaufanej osoby. Trzeba mieć pewność, ze nie brał udziału w wypadku, bo wtedy jego skuteczność spada. Na allegro nigdy bym nie kupiła, ale od koleżanki czemu nie.

Dziewczyny ostatnio wpadł mi w oko wózeczek Implast Bolder SD Ecoline, wymiary i funkcje całkiem zachęcające, no i wygląd też mi się podoba, macie opinie na temat tego wózka????

Angun, my już kupiliśmy ten wózek właśnie SD, tylko nie z ecoline, mamy kolor 314, zielony w czarne koła, także ja mogę polecić. Wybrałam ten, bo bardzo, bardzo mi się spodobał i spełniał wszystkie moje kryteria. Miała go tez moja koleżanka i była bardzo zadowolona, ma dużą gondolkę, bajecznie łatwo się prowadzi. Naszym jeździliśmy tylko "na sucho", ale prowadził się bardzo przyjemnie ;)

reklama
Echo poszperałam trochę na temat opinii o tym wózeczku i dużo osób narzeka na felerne opony (wypaczają się z felg, schodzi powietrze). Waham się między nim a Jedo Fynem Freeline 4DS. Jedo widziała na żywo, nie podoba mi się w nim spacerówka, ale trzeba przyznać, że jest pojemna i dobrze wyprofilowana bo ponoć w Bolderze jest trochę kiepsko i dzieciątko "zjeżdża" w dół.

Do góry