reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery kółka dla malucha :)

hej dziewczynki :)
dopiero zaczynam zmagania z wyborem wózka, a moja wiedza w tym temacie jest znikoma :(
daltego postanowiłam was spytać o zdanie
co myślicie na temat chicco tech 4 wd?
będę wdzieczna za wskazówki
pzdr.
kalwa

reklama
Fajny jest ten Jedo Fyn, szperalam troche w necie na jego temat. Niezle ma opinie,tylkosie skarza na troche nieporeczna do przenoszenia gondole i ogolnie wage.
Moim wyobrem od dwana byl vector espiro 4air, starsznie mi sie podoba,ale spacerowka go dyskwalifikuje... dziecko bedzie lezalo w niej 'w pozycji siedzace'.
Jak jest x landerach?2009,alb0 2010... spacerowka rozklada sie na prosto,do pozycji lezacej?? tylko w x landerach z kolei w gondoli nie podnosi sie zaglowka,a wiadomo,ze dziecko doslownie chwile bedzie chcialo lezec tak centralnie na pleckach;/ jeju, w kazdym cos jest nietak;/
Chcialabym jednak wybrac taki wozek do ktorego pasowalby fotelik maxi cosi city, bo juz taki mam.

Fajny jest ten Jedo Fyn, szperalam troche w necie na jego temat. Niezle ma opinie,tylkosie skarza na troche nieporeczna do przenoszenia gondole i ogolnie wage.
Moim wyobrem od dwana byl vector espiro 4air, starsznie mi sie podoba,ale spacerowka go dyskwalifikuje... dziecko bedzie lezalo w niej 'w pozycji siedzace'.
Jak jest x landerach?2009,alb0 2010... spacerowka rozklada sie na prosto,do pozycji lezacej?? tylko w x landerach z kolei w gondoli nie podnosi sie zaglowka,a wiadomo,ze dziecko doslownie chwile bedzie chcialo lezec tak centralnie na pleckach;/ jeju, w kazdym cos jest nietak;/
Chcialabym jednak wybrac taki wozek do ktorego pasowalby fotelik maxi cosi city, bo juz taki mam.

Wydaje mi się że te maxi cosi city będą pasować do każdych wózków, tylko potrzebny będzie adapter.
Ja właśnie planuję zakup takowego i fotelik maxi cosi ale cabrio fix.
Co do x-landerów, to może i są fajne, ale ja bym się na nie nie zdecydowała, bo spacerówka jest montowana tylko w jedną stronę, a dla mnie np to duży minus. Jak nasze maluszki będą się przesiadać do spacerówki to będzie zima, wolę mieć wtedy małą na oku, a nie co chwilę do niej przez budkę zaglądać.

Z podobnych względów co ty odrzuciłaś vectora ja odrzuciłam quinny buzz. W końcu podsumowałam że nie jest najważniejsze czy ten wózek będzie fajnie wyglądał, czy będzie lekki tylko najważniejsze jest to żeby dziecku było wygodnie.

No wlasnie najwazniejsza wygoda maluszka. Wazna jest tez jednak funkcjonalnosc. Bedziemy na pewno z nim sporo podrozowac,wiec wielkosc po zlozeniu i waga tez sie bardzo liczy. No i rozkladanie gondolki i spacerowki, duze kola, odpinana barierka w spacerowce :) Jak bede w Pl wybiore sie najpierw do sklepow gdzie bedzie duzy wybor wozkow, powiem o swoich wymaganiach, zobacze co mi poleca,podotykam,obstukam, poprowadzam po sklepie i wtedy mam nadzieje,ze cos wybiore. Pozniej juz tylko znajde najkorzystaniejsza oferte najprawdopodobniej w necie i zakup :) Nie moge sie doczekac :)

reklama
My z mężem cały czas się zastanawiamy czy nie kupić jakieś używanej gondoli w komisie lub na allegro, bo to w końcu tylko na parę miesięcy. Za to spacerówkę kupilibyśmy nową i jakąś solidniejszą bo to już zakup na parę lat. Zresztą zobaczymy, może się jakaś okazja trafi :-)

Do góry