reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery kółka dla malucha :)

No właśnie siedzenie kubełkowe:) Tego słowa mi brakowało:) Chyba będę musiała go w sklepie zobaczyć, chociaż coś czuję że mojemu mężowi się nie spodoba, bo powie że jakiś taki dziwny.:p

wiecie co :no: chyba faktycznie tylko się nie reguluje - tylko to co jest poniżej :no:

zdec - super kolorek a pochwalisz sie jakie jeszcz emasz na oku wózki
bo mi się jeszcze podobają maxi cosi i cosatto ale już sama niewiem byłam nastawiona na quinny a teraz to juz zgłupiałam :zawstydzona/y:

reklama
wiecie co :no: chyba faktycznie tylko się nie reguluje - tylko to co jest poniżej :no:

zdec - super kolorek a pochwalisz sie jakie jeszcz emasz na oku wózki
bo mi się jeszcze podobają maxi cosi i cosatto ale już sama niewiem byłam nastawiona na quinny a teraz to juz zgłupiałam :zawstydzona/y:

Zastanawiam się jeszcze nad Maxi Cosi Mura4 oraz nad X-landerem XA. Kiedyś brałam też pod uwagę Jedo FYN ale jakoś już mi przeszło, jak to zwykle u mnie bywa:tak:
Znalazłam takie zdjęcie rozłożonej spacerówki i pytanie do doświadczonych mam: Czy w czymś takim będzie wygodnie maluszkowi spać?? Bo jakoś do mnie to powoli przestaje przemawiać:-(

Załączniki

• rozłożony w
    rozłożony w
    27,4 KB · Wyświetleń: 49
nie wiem jak w tym konkretnym modelu ale przy siedzisku kubełkowym nie ma możliwości regulacji podnóżka, podnosi się ono wraz z obniżeniem oparcia
zdec w takim wózeczku maluszek nie leży na płasko

Ostatnia edycja:
nie wiem jak w tym konkretnym modelu ale przy siedzisku kubełkowym nie ma możliwości regulacji podnóżka, podnosi się ono wraz z obniżeniem oparcia
zdec w takim wózeczku maluszek nie leży na płasko

Najlepiej gdyby w spacerówce leżał na płasko??

Może to i głupie pytania, ale jestem w tym temacie zupełnie ciemna.... dlatego też nie mogę się zdecydować....:(

Ostatnia edycja:
może nie cały czas bo gdy nasze maluszki przesiądą się juz do spacerówek nie za bardzo będą chętne do leżenia, bardziej będzie je interesowało oglądanie świata, chodziło mi o sytuacje gdy maluch usnie w czasie spaceru w takim modelu nie ma możliwości rozłożenia na płasko i nie sądzę żeby wygodnie było maluchowi spać w jednej pozycji np przez 2 godz bez mozliwości obrócenia się choćby na bok

może nie cały czas bo gdy nasze maluszki przesiądą się juz do spacerówek nie za bardzo będą chętne do leżenia, bardziej będzie je interesowało oglądanie świata, chodziło mi o sytuacje gdy maluch usnie w czasie spaceru w takim modelu nie ma możliwości rozłożenia na płasko i nie sądzę żeby wygodnie było maluchowi spać w jednej pozycji np przez 2 godz bez mozliwości obrócenia się choćby na bok
:-( Czyli wózek typowy na spacery krajoznawcze, a nie na spanie:-)

to ciekawe co piszecie, bo ja myślę o kupnie X-landera XA no i z tego co wiem to własnie w tej spacerówce siedzenie nie rozkłada się całkiem na płasko:-(

to ciekawe co piszecie, bo ja myślę o kupnie X-landera XA no i z tego co wiem to własnie w tej spacerówce siedzenie nie rozkłada się całkiem na płasko:-(

Kurcze na prawdę się nie rozkłada?:-:)-( Czyżby mój 2 typ też był do niczego?? I pozostanie tylko Mura? Kurcze a ten Buzz mi się tak strasznie spodobał:-) Ale zobaczymy, może stwierdzę jednak że to nie rozkładane siedzenie to nie problem:-D

:-( Czyli wózek typowy na spacery krajoznawcze, a nie na spanie:-)
jak dla mnie zdecydowanie tak, co prawda nie jestem ekspertem tylko opieram się na swoim doświadczeniu
np. w czerwcu ubiegłego roku moja córa miała skończone 8 miesięcy i od jakiś 2-3 miesięcy jeździła juz w spacerówce właśnie dlatego że nie było mowy o leżeniu spokojnie w gondolce w czasie kiedy nie spała, ale że pogoda piękna więc niemal całe dnie spędzałyśmy na powietrzu, nie był to żaden problem jedzonko dla małej zawsze było pod ręka, ciepłe i gotowe do spożycia w cycach do tego jakieś owocki w słoiczkach, a jak przyszedł czas drzemki mała zasypiała w wózku, rozkładałam spacerówkę na płasko i mogła się wygodnie rozłożyć bez konieczności przerywania spaceru i powrotu na czas drzemki do domu by przełozyć dziecko do łóżeczka, mała miała wtedy 3 drzemki w ciągu dnia pierwsza o godz. 8 tak ok 30 min, o godz 12 ok 2 godz i popołudniu też 2 godz. Jakoś nie wyobrażam sobie żeby za każdym razem wracać do domu na czas spania, podobnie było w czasie wakacji, w lipcu i sierpniu bylismy na tygodniowych wyjazdach w górach i tam podobnie mała spała w wózku w ciągu dnia a my nie traciliśmy czasu na siedzenie w domku czy pokoju, w końcu nie po to wybraliśmy się na wakacje

reklama
popsuł mi się chymor - byłam pewna ze zakupie quinny buzz 3/4 i moim problemem był tylko wybór koloru ale teraz to juz niewiem, tak mysle cy może wtedy kupić starszą wersję quinny buzz - tam napewno się rozkłada spacerówka :(
tak mi sie te quinny podobaja :(

Do góry