reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry:))
Pustawo w weekend i pustawo dzisiaj... co to się dzieje:p

Kingusia 3mam kciuki, na pewno u lekarza będzie dobrze, nie stresuj się niepotrzebnie! Już dzisiaj zobaczysz dzidzię, pozytywnie się nastawiaj:))) u mnie też od wczoraj 20 na suwaczku... kurcze jesteśmy już w połowie drogi:D Czujesz już wyraźnie ruchy?

Dzika piękna z Was rodzinka:)))

Co do szyjki, łożyska itp to moja DR też mi nic nie mówi, chociaż ostatnio badała. Myślę, że jakby coś było nie tak to by powiedziała.

Ja wczoraj zaszalałam w BRW... pojechałam po komodę do przedpokoju za 200 pln, a kupiłam komodę + wieszak z półeczkami za 500 pln... no ale stwierdziłam, że nie ma co oszczędzać bo to jest zakup na długo więc musi mi się bardzo podobać:))) zamówienie będzie do 2tyg, już nie mogę się doczekać!!!! Mój tata tez się cieszy, bo będzie miał co montować:)
Piękny dzisiaj ze mną w domu... chyba skoczymy do Aqua parku, ale tak się zastanawiam, jak będę z moim brzucholem wyglądać w letnim bikini... nie mam stroju 1-częściowego i chyba nie opłaca mi się go kupować...

Kochane Miłego dnia życzę:))

reklama
Dzien dobry:-)
Kari nie napisali ci na usg polowkowym ile wazy maly i gdzie lozysko? Sprawdz ten opis, tam powinno byc. Mi wlasnie na nim powiedzieli ze lozysko na przedniej scianie, ze maly wazy 375 i ze wody w normie. Oczywiscie reszta wymiarow tez jest napisana.
Nie wiem co zrobic bo czuje sie dobrze i mysle ze nie potrzebna mi wizyta u tej polki w sobote ale od 2 dni tak malo czuje malego i nie woem czyto wlasnie te przednie lozysko. Wczoraj to chyba 2 razy w ciagu dnia pokrecil sie a w nocy ani razu. Nie wiem czy to normalne, ze tak malo????? Jeszcze dzis do poludnia pomysle bo musze zadxzwonic zapisac sie.

Paulus,
jesli Cię to pocieszyć ja tez mm dni, ze mały prawie się nie rusza, może przekręci się z raz czy dwa. Ja się nie martwię :) w tym okresie maluchy śpią po 20h na dobę. Ja reasumuje, ze mały kręci się w nocy, zresza czasami budze się z uczuciem, ze coś mnie rusza ;)

Kingusia 3mam kciuki, na pewno u lekarza będzie dobrze, nie stresuj się niepotrzebnie! Już dzisiaj zobaczysz dzidzię, pozytywnie się nastawiaj:))) u mnie też od wczoraj 20 na suwaczku... kurcze jesteśmy już w połowie drogi:D Czujesz już wyraźnie ruchy?

Dziękuję za dobre słowa ;-)
Tak, ja już wyraźnie czuje moją kruszynkę :-) czasem jak mi kopa zasadzi to aż podskocze :-D mężuś też zadowolony bo juz kilka razy poczuł wyraźnie maleństwo ;-)

Kingusia- ja tez tak mam przed wizytą, nerwy, nerw chyba większość z nas sie tak czuje, a dla meza to super sprawa jak dziecko poczuje, mój tez wczoraj dostał kopa od córki (od starszej dostaje regularne), ciekawe ile wazy Twoje maleństwo, jesteśmy na podobnym etapie ja mam wizyte w środę ale nie wiem czy z usg, trzymam kciuki za Was

Dzika, śliczna fotka, śliczna rodzinka !

Kingusia, na wizycie będzie wszystko dobrze, na pewno. Trzymam kciuki.

Ewelina dobrze, że choróbsko odpuściło. Masz fajnie z tym słonkiem na północy znów go brak :(

Paulus, ja ruchy czuję już dawno a bywają dni, że Junior nie poczęstuje mnie najmniejszym kopniaczkiem. Tak było wczoraj. Wieczorem to już mi się płakać chciało :( Dziś za to czuję go non stop ale inaczej. Podejrzewam, że się odwrócił bo rusza mi się przy pępku za zawsze kopał na dole. Dzieciaczki mają na razie dużo miejsca i się różnie układają i pewnie dlatego do 28 tyg mogą być jeszcze dni, gdzie słabo wyczuwamy maluszki.

Smile, ja na basen to też ubierałam bikini letnie i teraz jak miałabym iść to też w bikini. Mam owszem tankini ale pewnie już na brzuch nie wejdzie a ciążowego chyba nie warto kupować ( chyba, że chcesz często być w ciąży :) )
Gratuluję udanego zakupu !

Wczoraj mój S uratował mnie. Szliśmy z kościółka i wchodząc na parking nie zauważyłam, że jest oblodzone i jak poleciałam do tyłu na plecy ! Dobrze, że się zawsze trzymamy za rękę bo przytrzymał mnie i nie walnęłam mocno. Pewno wylądowałabym w szpitalu :( Skończyło się tylko tym, że brzuch mi się spiął i cały wieczór S bolała ręka...Dziś to prowadził mnie z domu do samochodu, z samochodu do biura jak damę :)

Cześć Kobietki,

Mam dzisiaj kiepski nastrój - ciche dni z Darkiem. Zrobiłam wczoraj taką awanturę... a tak mądrze Wam pisałam, że rozmowa, rozmowa, rozmowa...
Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam Małej krzykami ani 'wysiłkiem'. Jak trzasnęłam drzwiami to cud, że są jeszcze w całości.:zawstydzona/y:
Oczywiście poszło o to co zwykle - o bałagan. Przyszła wczoraj na chwilę sąsiadka, chciała kuchnię zobaczyć. Jak weszłam do jadalni to myślałam, że się przewrócę.... ah, szkoda słów.

Dziś też do gina - taka szybka wizyta. Poproszę tylko, żeby zajrzał do Małej czy wszystko w porządku. Poproszę jak zwykle o działające cuda kciuki!!! :)

DZIKABEZ - piękna z Was rodzinka! Cudna! I jak Ty się pięknie wyglądasz. Taka chudzinka piękna :-). Ja to jak czołg przy Tobie :).

KONGUSIA - nie denerwuj się, napewno wszystko jest w porządku. Trzymam już kciuki za wizytę!

SMILE - no to zaszalałaś na zakupach :), ale też zawsze wychodzę z założenia, że wolę poczekać, dołożyć i kupić coś co mi się podoba.
Co do szpitala to będę rodzić w Gliwicach na Kościuszki. Czytałam opinię o tym szpitalu i są skrajnie różne. Ale ja za swoim ginem pójdę wszędzie :). Do tego tak jak mówi FIOLETOWA oni tam mają wyższy stopień referencyjności u noworodków, więc... gdyby była taka potrzeba... oby nie.

ANUSIAKANUSIA - moja Mała ten jeden dzień aktywna od rana i ciągle szaleje, a potem 2 kolejne dni ledwo wyczuwalna. Od okresu płodowego nas stresują :).

EWELINA - zazdroszczę słoneczka - może by mi humor poprawiło. U nas chmury i szaro-buro :(.

Ostatnia edycja:
Witam się poniedziałkowo

NATIS u as z pogodą to samo :dry: Czekam na relację z wizyty! Chłopy czasem naprostowania potrzebują ;-)
Robaczek :szok: No jakbyś fiknęła - ja już to widzę :szok: dobrze, że jest OK
Dzika jaka fajna z Was rodzinka!
Kingusia nie martw się. Jesteśmy z Tobą na pewno jest wszystko w porządku :tak:

Czekam na klucze od mieszkania i doczekać się nie mogę :dry: a już bym chciała mieć to wszystko za sobą.

Miłego tygodnia kobiety!

Dziewczyny dziękuję za wsparcie... Wasze kciuki zawsze działają :tak: do wizyty jeszcze 4 godziny...

natis widzę że u Ciebie też dzisiaj paskudny humor. Ja tez wczoraj nawrzeszczałam na M. bo przyszedł o 22 z pracy, ja leże z bólem brzucha a on mi o jakimś aucie opowiada, nawet nie zapytał jak się czuję. Wiem że troche przesadziłam ale cóż... hormony...
Mam nadzieję że Twoja wizyta też przebiegnie bezproblemowo i że z malutką wszystko ok ;-)

Dziewczynki trzymam mocno kciuki za wizyty. Nadrobie was dopiero jak mężuś wróci z pracy bo teraz muszę się malutką zająć:)
Urodzinki małej się udały. Dostała i zabawki i ciuchy i kasę wiec bardzo zadowolona była. Wybawiła się z dzieciakami:)
Od szwagierki dostałam wielką torbę ciuszków rozm. 56 i 62. Byłoby więcej ale reszta różowa albo z falbankami bo ona ma córeczkę wiec nie za bardzo na mojego Maciusia by pasowały:-) Zawsze to trochę mniej do kupna zostanie :)
Już się czerwca nie mogę doczekać :-D

reklama
dzien dobry

dziak ładna z was rodzinak i sto lat dla ewci

kingusia wizyta na pewno przebiegni pomysle

miłego dnia wam zycze

normalne z mały mamy taki katar ale jemu juz lepeij to mnie cs zaczyna rozkładac.

Do góry