reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

tak i tak
w sensie lekarz mi powiedział podczas usg że mam łożysko z przodu daleko od szyjki
i tak, że przez łożysko na przedniej ściane słabiej czuć ruchy [i później]

a stan przedrzucawkowy, oj współczuję, mam nadzieję że koleżanka już na finiszu z ciążą, żeby w razie czego mogli zrobić szybko cc...

reklama
Fioletowa, kolezance zrobili cesarke w 32 tyg. Lezala w szpitalu od 27 i juz wtedy mieli jej robic, ale tak czekali i w tym 32 juz bylo z nia zle, musieli ratowac jej zycie. Na szczescie wszystko jest ok. Corka ich wazy teraz 3 kilo a urodzila sie w pazdzierniku.

Z tymi szpitalami to oszalec mozna jak sie opinie czyta.... Ja zdecydowalam ze bede rodzic w tym samym co Michasia z ta sama polożną. Wtedy sie sprawdzilo, choc to nie byl normalny bezproblemowy porod (wiele by pisac) skonczylo się cesarką, mam nadzieje ze i teraz bedzie ok :tak:

Stawiam znów na Żelazną i moją położną Edytę Dzierżak-Postek (podaje personalia może się komuś z Wa-wy się przyda?)
Minus jest taki ze to dosyc drogi biznes... sama asysta poloznej 1600zł, ale to cudowna kobieta i chętnie zapłace raz jeszcze:tak: byle by czuć ze jestem w dobrych rekach i mieć poczucie ze nie każą mi rodzić sewentynaście godzin..... tylko, że to się jakoś godnie odbędzie i po ludzku:tak: Oby!:-D

ja mam nadzieje ze wszystko u mnie bedzie ok, stresuje sie przez to ze to pierwszy raz za granica, jednak ta bariera jezykowa jest... eh ale to jeszcze 4 miesiace.
dzika swietne zdjecie :-D śliczna rodzinka a jaka ty ladna kobietka jestes :-)
paulus mam nadzieje ze to tylko te przepowiadajace. Wolalabym to mimo wszystko sprawdzic. A mnie jak młodziak kopnie w pecherz (chyba to pecherz albo szyjka albo cos tam na dole wlasnie) to czasami mocno zaboli :eek: Zawsze jest nieprzyjemnie jak mnie tam kopie ale jak czasami machnie mocniej to auć... A wlasnie ostatnio cos sie tak odwrocil ze czesto tam kopie, a z wierzchu czuje tylko ogolne ruszanie sie.
Ja chyba nie mam tego lozyska o ktorym piszecie bo od poczatku bardzo wyraznie ruchy czuje. Mi tez nic nie powiedzieli. W ogole mam wrazenie ze tu wiele nie mowia, ani wagi malucha nie podaja na usg, ani ile mierzy, sprawdza, jest ok, tu pani widzi serduszko, koniec.

DzikaBez, najserdeczniejsze choć spóźnione życzenia urodzinowe dla slicznej Ewusi!!! Ty zreszta tez śliczna mama jesteś :)
my teraz w Norwegii u męża rodzinki jesteśmy i właśnie dogorewam po przejedzeniu pizza ;) zgaga mnie męczy.. Uffff uroki ciąży, z Zuzia miałam to samo 6-7 miesiąc zgaga, bo potem brzuszek się obniża i jest lepiej..
dostalam pare fajnych dzierganych ciuszkow od szwagierki :)

Kari, to faktycznie mogą być już skurcze przepowiadajace, właśnie szwagierka mówiła mi dziś, ze przy drugim synku miewala je już od 3 miesięcy przed porodem..

Nika, zelazna to na pewno dobry wybór :)

Fioletowa, zgadzam się, ze najważniejsze, żeby w razie co dzieckiem w szpitalu mogli się zajac, ja dlatego miedzy innymi wybieram szpital kliniczny na Karowej :)

Witam dziewczyny.

DzikaBez jesteście śliczną rodzinką :-)

Ja dzisiaj w koszmarnym nastroju. Popołudniu wizyta i nerwy mnie już strasznie ponoszą... Boję się. Wczoraj wieczorem i w nocy strasznie bolał mnie brzuch. Teraz wstałam na chwilę i krwotok z nosa. Leże więc dalej...

A dzisiaj 20 na suwaczku...

Witam. Przeczytałam Was,ale naprodukowałyście.
Zawiozłam Bartusia do przedszkola, trochę(jak zwykle) przeżywał, ale poszedł. Nie był cały styczeń, siedzieliśmy w domu oboje przez te choroby.
Nie wiem co komu odpisać, bo dawno nie czytałam bb i pogmatwało mi się wszystko.
Idę wyrzucić pościel na balkon bo pięknę słońce dziś u nas.
Później zrobię lasagne na obiad bo rosołek jest z wczoraj.
Mały buszuje w brzuchu od rana:-)
Miłego dnia dziewczynki.pa.

reklama
Dzien dobry:-)
Kari nie napisali ci na usg polowkowym ile wazy maly i gdzie lozysko? Sprawdz ten opis, tam powinno byc. Mi wlasnie na nim powiedzieli ze lozysko na przedniej scianie, ze maly wazy 375 i ze wody w normie. Oczywiscie reszta wymiarow tez jest napisana.
Nie wiem co zrobic bo czuje sie dobrze i mysle ze nie potrzebna mi wizyta u tej polki w sobote ale od 2 dni tak malo czuje malego i nie woem czyto wlasnie te przednie lozysko. Wczoraj to chyba 2 razy w ciagu dnia pokrecil sie a w nocy ani razu. Nie wiem czy to normalne, ze tak malo????? Jeszcze dzis do poludnia pomysle bo musze zadxzwonic zapisac sie.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry