reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Korba- to faktycznie strasznie niskie. Nie wiem czy kawa to dobre rozwiazanie, niby podnosi ciśnienie, ale tylko na jakiś czas. Po tym czasie ciśnienie gwałtownie spada i potrafi byc jeszcze nizsze.

reklama
Anisija, Dziękuję za linki , już sobie czytam :tak:

Terii, Puls mam zawsze ponad 100, czasami zdarza się że 130

Dmuchawiec,Myślę , że kawka mogła by pomóc jak się jej nie pije codziennie, ja ogólnie piję słabą kawkę rozpuszczalną z mleczkiem- zawsze taką piłam, może gdybym zrobiła sypaną to coś by ciśnienie podskoczyło--ale nie lubię takiej mocnej....

Natisku, :tak:Zerknij na swój suwaczek

Ostatnia edycja:
nissanka- nie do biometrii płodu używa się obw. głowy, brzucha, średnicy głowy, dł, kosci udowej i czasem jeszcze ramiennej i to wystarczy:-D

i absolutnie nie patrzeć na terminy jakie wychodzą - niekiedy lekarz daje wydruk z usg i tam są przewidywane terminy w zależności od wymiarów - heh u nas w pewnym momencie z Arturem był rozstrzał miesiąca, więc różnica 4 tygodni pomiędzy poszczególnymi wymiarami...
ale to się zdarza, a dwa że wiecie, pół milimetra przesunięcia na ekranie, a mega różnica w rzeczywistości
tak jak z wagą dzieci - mi na ostatnim usg w szpitalu powiedzieli że mały waży ok 3800 a urodził się 3370 [dwa dni później]

Isis udanego wypoczynku:)
Dmuchawiec moja ma 3lata i waży 15kg... trochę dużo, ja ją stopuje ale dziadkowie... jak to dziadkowie.

teściowej nie słuchaj - inne czasy, inaczej się do ciąży podchodzi
w te powiedzmy 30 lat medycyna jednak poszła na przód

a co do wagi, ech to też mam taką jedną uczenicę - ona je wszystko co jej w ręce wejdzie, do tego stoopnia że jak była mała, to jej tata obiad po pracy jadł w kuchni, gdy mama zajmowała się nią [żeby młoda nie widziała, że ktoś coś je]

ja w dzieciństwie miałam "rozchwianie wagowo wzrostowe" - niby nie byłam gruba, ale zawsze jakoś bardziej pulchna niż reszta
a teraz patrzę na fotki z liceum i zastanawiam się, czemu uważałam że jestem spasiona... ech królestwo za tamtą wagę...

Dzień doberek Laaseczki.

Zacznę od narzekania, zwłaszcza na pogodę. Leje niemiłosiernie, chyba już wolę ten śnieg i mróz. Spałam całą noc od 22, nawet kot mnie nie zbudziła i na siku nie wstałam a czuję się tak jak bym 3 dni nie spała. Do tego zgaga mnie piecze i niedobrze mi okropnie :(:(
Ok, żale wylane.

Isis, wypoczywaj w tym Karpaczu !

Dmuchawiec, Fioletowa, też mam problem z niedowagą synka :( ma 6,5 lat i 21 kg przy ponad 130 cm wzrostu. Spodnie to tylko na guziki w środku i zaciśnięte na maxa.

Korba, mocna kawka z rana. A mówiłaś lekarzowi ? Jak nie to może byś się z nim skontaktowała. Bo to niebezpieczne, nie wiem czy samo ciśnienie ale na pewno upadek przy zemdleniu !

Kari, będzie dobrze. Nawet jak sobie z puzlami nie poradzi to wiesz już, że w innych , ważniejszych sytuacjach sobie radzi.

Natis, dobrze, że Lenka skacze :) Ja też się o wiele lepiej czuję jak mi Juniorek harce wyczynia. A z wizyt koleżanek się ciesz bo zapewne będzie miło i dzień inaczej spędzisz :)

No i jeszcze sie pochwalę, że dziś mam 21 na suwaczku :) A wg usg 22 :):)

terri ja też mam wysoki puls, raz zmierzyłam i było 104...
a tak to nie wiem

spadam na śniadanie, żołądek się uspokoił, to coś zjem i może potem uda się wziąć tabletki

korba to podobnie jak u mnie niskie ciśnienie i wysoki puls byłaś u kardiologa bo mi gin raz cos wspomniał że dobrze byłoby się wybrać teraz mi coś wariuje to cisnienie raz niskie raz skoczy i juz sama nie wiem jakie mam ale tez czasem mam dni że oczy sie zamykają i zero siły i mroczki przed oczami :baffled:

A tak się robi kiełbasy:-D:-D:-D

P1210201.jpg

Dziewczyny na początku dziękuje za kciuki i wszystkie miłe słowa. Kochane jesteście :tak:

Dmuchawiec
pomysłowe te twoje pszczoły :-D

Co do ciśnienia w domu nie mam jak sobie go zmierzyć ale na wizycie zawsze jest prawidłowe. Dzisiaj pewnie ze stresu mi skacze. Panikuje dziewczyny, panikuje

Malutka dzisiaj kończy 4 latka. Nie wiem kiedy to zleciało. W niedzielę przyjęcie i już nie mogę się doczekać tych pyszności:-D

Witam się i ja !!
Wczoraj byłam maloaktywna, bo mój mały siedział razem ze mną w domu. Rano miał takie czerwone oczko. Po południu pojechaliśmy do lekarza i okazało się bakteryjne zapalenie spojowki plus czop na gardle :-( dostaliśmy dwa syropy i krople i masc do oczu. Bidulek z tym oczkiem... :-( nigdy nie chorował na to.
dziś usg polowkowe... mam nadzieję, że z drugim będzie wszystko dobrze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dmuchawiec super ale masz wesoło aż zazdroszczę bo u mnie młody w szkole pół dnia i w domu cisza a ja nie lubie takiej samotności ech niech juz będzie czerwiec ;-)

wiecie co moja koleżanka urodziła 3 tyg temu córeczkę i ciągle dostaje ''dobre rady '' od DOBRYCH ludzi typu nie noś bo przyzwyczaisz i sobie nawet nie siądziesz dziecko musi popłakać nie przekarmiaj i tego typu i już ma dość mówię jej żeby powiedziała tym ''dobrym ludziom '' że ona sama wie jak ma wychowywać swoje dziecko i że na pewno będzie ja nosić tulic i całować bo ma taką ochotę a czy sobie siądzie czy nie to jej sprawa .. ja bym tak powiedziała bez szczypania będzie mi ktos mówił czy mam swoje dziecko nosić czy nie każdy taki mądry a najbardziej to te bezdzietne :wściekła/y: no ja się wkurzyłam a co dopiero ona :wściekła/y: mi jak ktoś coś opowiada na temat ciąży i noworodka to ja od razu ucinam i mówię że ja juz jedno dziecko urodziłam i prawie wychowałam to wiem jak wygląda poród i pierwsze dni po ludzie to nieraz naprawdę nie maja za grosz taktu opowiadać ciężarnej jaki to cięzki jest poród no ludzie :no:

Paulinia STO LATEK DLA MALUTKIEJ oj leci czas leci
nie denerwuj sie tak na pewno będzie dobre &&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry